Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Subsidie zonnepanelen

subsidie-zonnepanelen

 

 

 

 

 

 

Subsidie op zonnepanelen wordt door verschillende overheidsinstanties gegeven. In 2020 namelijk, moet de overheid haar klimaatdoelen bereiken. Door de subsidie op zonnepanelen wordt zonne-energie gestimuleerd en wordt de CO2-uitstoot verminderd.

Of u in aanmerking komt voor subsidie ligt aan uw situatie:

  • bent u een particulier of is het zakelijk;
  • waar is het object gelegen

 

Subsidie zonnepanelen voor particulieren

De landelijke subsidie op zonnepanelen is al jaren geleden beëindigd. Wel zijn er soms subsidiemogelijkheden via gemeente of provincie of bestaan er mogelijkheden om via een lening zonnepanelen aan te schaffen. Weten wat uw gemeente of provincie doet? Kijk op energiesubsidiewijzer.nl.

BTW teruggave voor particulieren

Het meest aantrekkelijke alternatief voor de subsidie zonnepanelen is de BTW-teruggave-regeling. Hierbij kan een particulier de BTW op de gehele investering terugvorderen bij de belastingdienst. Dit is mogelijk sinds een uitspraak van  het Europese hof dat iemand die stroom levert gezien mag worden als ondernemer. Hiervoor moet u als particulier een aantal stappen doorlopen. Volg onze 4 stappen voor BTW-teruggave.

Energiebespaarlening

Indien u zelf het geld niet beschikbaar heeft kunt u tegen een zeer aantrekkelijk rente geld lenen via de Energiebespaarlening. Daarbij mag u 75% van de lening gebruiken voor zonnepanelen, de andere 25% moet voor andere energiebesparende maatregelen worden gebruikt.

 

Subsidie zonnepanelen zakelijk

Voor ondernemingen bestaan er mooie subsidiemogelijkheden. Deze zijn zelfs te combineren. Hier een korte samenvatting. (Lees subsidie zakelijk zonnepanelen, voor uitgebreide informatie)

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Als de zonnepanelen niet meer kosten dan € 55.745 krijgt u 28% fiscale korting van de aanschafkosten. Als de investering tussen € 55.746 en € 103.231 ligt, is de fiscale korting gemaximeerd op € 15.609. Is de investering lager dan € 2.300, dan is er geen subsidie mogelijk.

Investering Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
Tot 2.300 0
Tussen 2.301 en 56.192 28%
Tussen 56.193 en 104.059 15.734

Hierbij realiseert u een belastingbesparing van circa 6% in geval van een BV, en zelfs 12% bij een maatschap, VOF of eenmanszaak.

Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Via de Energie-Investeringsaftrek kunnen ondernemingen nog eens 41,5% extra van de investering aftrekken van hun fiscale winst.
Hierbij realiseert u een belastingbesparing van circa 10% in geval van een BV, en zelfs 20% bij een maatschap, VOF of eenmanszaak.

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE)

Bedrijven en non-profit instellingen voor grotere installaties (meer dan 15.000 WP) kunnen gebruik maken van de SDE. Daarbij wordt de subsidie jaarlijks berekend op basis van de hoeveelheid hernieuwbare energie die wordt opgewekt. De berekening voor de hoogte van de subsidie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

Voor alle voorwaarden voor de subsidie zonnepanelen, kijk op de overheidswebsites: KIA, EIA, MIA en VAMIL

 

Subsidie zonnepanelen sportverenigingen

Sportverenigingen ontvangen 30% subsidie over de kosten van aanschaf van zonnepanelen. Lees hier alle details over subsidie zonnepanelen sportverenigingen.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.