Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Lekkage door zonnepanelen, kan dat? Jazeker!


Mounting from solar electricity
Jazeker, een slechte installatie zorgt voor lekkage door toedoen van de panelen. De panelen worden namelijk aan je dak bevestigd of op je dak gelegd. Door windstromingen komen er veel krachten op te staan. Gebruik daarom goed bevestigingsmateriaal dat op de dakconstructie wordt bevestigd. Gebruik liever geen kliksysteem dat onder de dakpan en daklat wordt geklemd.

Lekkage zonnepanelen en schuin dak

Inslijpen van dakpan

Veelal worden zonnepanelen aan de draagcontructies van het dak bevestigd. Vaak worden hiervoor dakhaken gebruikt die onder de dakpan worden gelegd.  Een goede installateur moet een inkeping slijpen in de dakpan om deze weer netjes zonder kieren aan te laten sluiten op een volgend dakpan. Maar een installateur die snel weg wilt, laat dit wel eens zitten. Het gevolg is dat er een blijvende kier ontstaat, met de nodige risico’s: de dakpan waait los of komt scheef te liggen waardoor lekkage met zonnepanelen wordt veroorzaakt.

Te weinig dakhaken

Indien er te weinig dakhaken worden gebruikt (elke 85 cm moet een dakhaak geplaatst te worden) komt er te veel belasting op de nog weinig overblijvende dakhaken. Die kunnen gaan vervormen of losraken van de dakconstructie waardoor een dakpan wordt opgetild. Let er dus op dat je installateur voldoende dakhaken plaatst! Neem geen genoegen met een situatie waarbij er bijvoorbeeld om de anderhalf meter een dakhaak wordt geplaatst.

 

Lekkage zonnepanelen en plat dak

Door het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak wordt het dak extra belast. In sommige gevallen is de belasting zo hoog dat het dak gaat werken en de dakbedekking scheurtjes gaat vertonen. Voordat je zonnepanelen plaatst, inspecteer of de staat van je platte dak nog goed is. Plaats geen zonnepanelen op een plat dak in slechte toestand. Want het wordt echt lastiger om lekkages te repareren indien de zonnepanelen op het dak zijn geplaatst.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs