Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Zonnepanelen Leasen, zonder te investeren toch besparen

Zonnepanelen leasen is een manier om gebruik te kunnen maken van groene stroom. Hierdoor zijn de zonnepanelen niet van jou en dit heeft voordelen en nadelen. We gaan het hier hebben over zonnepanelen leasen.

Hier de voordelen van leasen:

  • Jij bent niet de eigenaar dus geen verantwoordelijkheid
  • Geen onderhoud- en reparatiekosten
  • Besparen op stroom zonder te investeren

Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom er wordt geleased. En er zijn ook meerdere redenen. Voor vele mensen is het leasen van zonnepanelen een oplossing. Je betaalt namelijk maandelijks een bedrag maar je bespaart meer. Let wel goed op dat dit ook het geval is. Want wanneer je meer betaalt dan bespaart moet u voor uzelf bepalen of het wel een juiste keuze is.

Geld lenen kost geld

Zonnepanelen Leasen

Door zonnepanelen te leasen bespaart u geld. U hoeft niet te investeren en bespaart op de energie kosten. Maar de partijen die dit aanbieden moeten er ook aan verdienen. En daar betaalt u ook voor. Bijvoorbeeld als u zonnepanelen koopt heeft u een 1 keer investering kosten en daarna is het onderhouden en besparen.

Dus zonnepanelen leasen kost geld. En dit merkt u niet. Want stel u zou € 700 per jaar kunnen besparen met zonnepanelen. Bij kopen zou u voor 30 jaar lang dit ongeveer besparen. Maar bij leasen bespaart u dan geen € 700 maar € 200. Dan is er alleen geen rekening gehouden met investering. Maar stel we zouden de investering erbij halen. En na 6 jaar zou u de zonnepanelen hebben terugverdient. We houden rekening met periode van 20 jaar.

Kopen: 20 jaar – 6 jaar × € 700 per jaar = € 9.800

Leasen: 20 jaar × € 200 = € 4.000

Bij dit voorbeeld zijn wij vanuit gegaan dat het lease bedrag € 42 per maand is. En dat er 12 panelen van 260 WP op het zuiden liggen. U kunt ook uw eigen terugverdientijd berekenen.

In dit voorbeeld is geen rekening gehouden met onderhoud- en reparatiekosten maar er is ook geen rekening gehouden met het voordeel van besparen na de 20 jaar.

Zonnepanelen leasen, wel of geen goed idee?

De meningen hierover zijn verdeeld. Maar wij bekijken het vanuit de consument. Dus wilt u niet investeren en geen verantwoordelijk over de panelen dan is leasen wel een goede oplossing. Maar als u nu geen geld heeft om te investeren kunt u ook een lening aanvragen. Bij Energiebespaarlening kan het heel makkelijk. Daar kunt u met gemak binnen 7 jaar het geleende bedrag terugbetaald hebben met het bespaarde geld. En zo bent u ook nog eigenaar van de zonnepanelen.


Zonnepanelen huren: Offertes aanvragen

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.