Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- en adviesplatform

Zonnepanelen Leasen, zonder te investeren toch besparen

Zonnepanelen leasen is een manier om gebruik te kunnen maken van groene stroom. Hierdoor zijn de zonnepanelen niet van jou en dit heeft voordelen en nadelen. We gaan het hier hebben over zonnepanelen leasen.

Hier de voordelen van leasen:

  • Jij bent niet de eigenaar dus geen verantwoordelijkheid
  • Geen onderhoud- en reparatiekosten
  • Besparen op stroom zonder te investeren

Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom er wordt geleased. En er zijn ook meerdere redenen. Voor vele mensen is het leasen van zonnepanelen een oplossing. Je betaalt namelijk maandelijks een bedrag maar je bespaart meer. Let wel goed op dat dit ook het geval is. Want wanneer je meer betaalt dan bespaart moet je voor jezelf bepalen of het wel een juiste keuze is.

Geld lenen kost geld

Zonnepanelen Leasen

Door zonnepanelen te leasen bespaar je geld. Je hoeft niet te investeren en bespaart op de energie kosten. Maar de partijen die dit aanbieden moeten er ook aan verdienen. En daar betaal je ook voor. Bijvoorbeeld als je zonnepanelen koopt hebt je een 1 keer investering kosten en daarna is het onderhouden en besparen.

Dus zonnepanelen leasen kost geld. En dit merk je niet. Want stel je zou € 700 per jaar kunnen besparen met zonnepanelen. Bij kopen zou je voor 30 jaar lang dit ongeveer besparen. Maar bij leasen bespaar je dan geen € 700 maar € 200. Dan is er alleen geen rekening gehouden met investering. Maar stel we zouden de investering erbij halen. En na 6 jaar zou je de zonnepanelen hebben terugverdient. We houden rekening met periode van 20 jaar.

Kopen: 20 jaar – 6 jaar × € 700 per jaar = € 9.800

Leasen: 20 jaar × € 200 = € 4.000

Bij dit voorbeeld zijn wij vanuit gegaan dat het lease bedrag € 42 per maand is. En dat er 12 panelen van 260 WP op het zuiden liggen. Je kan ook je eigen terugverdientijd berekenen.

In dit voorbeeld is geen rekening gehouden met onderhoud- en reparatiekosten maar er is ook geen rekening gehouden met het voordeel van besparen na de 20 jaar.

Zonnepanelen leasen, wel of geen goed idee?

De meningen hierover zijn verdeeld. Maar wij bekijken het vanuit de consument. Dus wil je niet investeren en geen verantwoordelijk over de panelen dan is leasen wel een goede oplossing. Maar als je nu geen geld hebt om te investeren kan je ook een lening aanvragen. Bij Energiebespaarlening kan het heel makkelijk. Daar kan je met gemak binnen 7 jaar het geleende bedrag terugbetaald hebben met het bespaarde geld. En zo ben je ook nog eigenaar van de zonnepanelen.

 

 

Offertes voor zonnepanelen huren ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes voor zonnepanelen huren, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen