Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Beste zonnepanelen uit de test (2024)

Door de alsmaar toenemende populariteit van zonnepanelen zijn er talloze zonnepanelen op de markt. Door het grote aanbod zie je soms door de bomen het bos niet meer. Om je te helpen in de zoektocht naar de beste zonnepanelen werd het Zonnepanelen.net Testcentrum opgericht. Welke zonnepanelen als beste uit de test komen en het best presteren? Het antwoord vind je hier.

Ga snel naar:
Hoe werkt het testcentrum?
45+ Beste zonnepanelen merken getest
FAQ over de zonnepanelen test
Zonnepanelen offertes aanvragen

 

Zonnepanelen.net Testcentrum in Ede

Op het dak van het Zonnepanelen.net Testcentrum in Ede lagen 125 zonnepanelen van 45+ merken. Deze panelen werden 365 dagen per jaar getest en gemonitord onder exact dezelfde omstandigheden.

Om te weten welke zonnepanelen en merken het best presteren, werd het vermogen van zonnepanelen vergeleken met de daadwerkelijke opbrengst onder normale omstandigheden. Deze cijfers gaven inzicht in welke zonnepanelen van welke merken een optimaal rendement bieden.

TIP: wil je meer te weten komen over de mogelijkheden en opbrengst van zonnepanelen op jouw dak? Een zonnepanelen installateur vertelt je hier graag meer over. Start hier je aanvraag.

Test beste zonnepanelen: hoe werkt het?

De zonnepanelen op het dak van het testcentrum werden getest onder exact dezelfde omstandigheden. Zo was er garantie op volledig onafhankelijke en objectieve testresultaten. De zonnepanelen werden op de volgende manier getest:

 • Hellingshoek: 20 graden
 • Oriëntatie: Zuiden
 • Locatie: Ede (midden Nederland)
 • Omvormer: Solar Edge
 • Uitlezing via: Power Optimizers


45+ Beste zonnepanelen merken getest

Anno 2024 zijn er veel merken en fabrikanten die zonnepanelen produceren. Welk zonnepanelen merk is nu het best? Zitten er grote verschillen in de prestaties van verschillende merken?

Hoe kies ik het juiste merk? Door gericht de voorstellen en advies op maat van meerdere specialisten te vergelijken op vlak van prijs, voorgestelde omvormers en panelen, werkwijzen, uitvoertermijnen, … Je kan gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende installateurs via onze offerteservice.

 

Top 10 zonnepanelen merken

Welke zonnepanelen produceren in 2024 de meeste stroom onder dezelfde omstandigheden? De Top 10 zonnepanelen uit de test zijn van onderstaande merken. De prestaties per individueel paneel werden uitgelezen via een Power Optimizer en Solar Edge omvormer.

 • Canadian Solar
 • Trina Solar
 • Suntech
 • Risen
 • Bauer
 • Conergy
 • AEG
 • LG
 • Boviet
 • Jinko Solar

Tip: Meer weten over populaire zonnepanelen merken? Welke fabrikanten produceren A-kwaliteit? Hoe zit het met garantie? Op Zonnepanelen.net vind je informatie over meer dan 100 merken.

 

beste zonnepanelen test

 

Veelgestelde vragen over de zonnepanelen test • Hoe selecteerde Zonnepanelen.net de zonnepanelen voor de test?
  Zonnepanelen.net heeft alle zonnepanelen voor de zonnepanelen test zelf gekocht. Fabrikanten en merken hadden geen invloed op de selectie van de zonnepanelen. Er werd van geen enkele fabrikant, leverancier of merk een vergoeding ontvangen voor het opnemen van een zonnepaneel in de test. Dit garandeerde onafhankelijke en objectieve testresultaten.


 • Geven de testresultaten een eerlijk beeld voor consumenten?
  Ja, de zonnepanelen werden op exact dezelfde manier geleverd als bij consumenten. Ook de installatie van de zonnepanelen gebeurde op dezelfde manier als een zonnepanelen installateur doet. De omstandigheden die werden nagebootst in het testcentrum kwamen daardoor zeer dicht in de buurt van de situatie bij jou thuis.


 • Hoe komen de waardes van de stroomopbrengst tot stand?
  Zonnepanelen.net las het opgewekte aantal kilowatturen (kWh) uit van Solar Edge Power Optimizers die werden aangesloten op elk getest paneel. Dit maakte het mogelijk om nauwkeurig uit te lezen hoeveel stroom elk individueel zonnepaneel in de test opbracht.


  Waarom test Zonnepanelen.net de beste zonnepanelen?

  Als grootste adviesplatform over zonnepanelen in Nederland en België zien we het als onze taak om iedereen te helpen in hun zoektocht naar het beste zonnepaneel. Om deze reden startte zonnepanelen.net met het testen van zonnepanelen in het testcentrum in Ede.

  Het vormt een waardevolle aanvulling op de informatie die je op onze website kan vinden. Ben je klaar om over te gaan tot aankoop of wil je meer persoonlijk advies? We brengen je gratis en vrijblijvend in contact met deskundige zonnepanelen installateurs actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs