Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen app

Om optimaal gebruik te maken van de stroom die je zonnepanelen opwekken, is het handig om een zonnepanelen app te installeren. Die monitort hoeveel jouw zonnepanelen opwekken en wat jij verbruikt. Zo stem je je verbruik en je opbrengst perfect op elkaar af. Bovendien kan je sneller defecten aan je zonnepanelen opsporen. Lees hieronder meer over 5 apps voor zonnepanelen die jij kan gebruiken!

 

5 zonnepanelen apps

 1. SolarEdge app
 2. SMA Energy app
 3. Zonneplan app
 4. Enphase Enlighten app
 5. FusionSolar app

Wil jij graag zonnepanelen laten installeren? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende experts in jouw buurt via onze offerteservice.

zonnepanelen app

 

1. SolarEdge app

De omvormerfabrikant SolarEdge helpt je via de app met het optimaliseren van je zonnepanelen-installatie. Je kan via het dashboard eenvoudig bekijken hoeveel je zonnepanelen die dag opbrachten, hoeveel energie er in je batterij zit, hoeveel energie je verbruikte en hoeveel energie er naar het net is teruggevloeid. Bovendien brengt de app je ook op de hoogte van hoeveel geld je hebt uitgespaard sinds het installeren van je zonnepanelen.

Enkele extra voordelen van de SolarEdge app:

 • Op afstand problemen oplossen: je kan de status van je omvormer via de app bekijken en op die manier mogelijke problemen snel oplossen. Bij grotere problemen kan je bovendien ook eenvoudig en snel contact opnemen met SolarEdge support.
 • Op afstand smart energy apparatuur beheren: je kan heel wat apparaten op afstand regelen en controleren. Dat geldt voor je opslagbatterij, maar ook voor je elektrische voertuig en alle huishoudelijke apparaten die zijn aangesloten op SolarEdge Smart Energy.

 

De SolarEdge app is beschikbaar voor Android en Apple.

 


2. SMA Energy app

Met de SMA Energy app heb je steeds alle belangrijke gegevens van je SMA Energy System binnen handbereik. Je kan de energiestromen van je huishouden intelligent sturen of je elektrische wagen opladen. In het overzichtelijke dashboard vind je alle essentiële energie- en prestatiegegevens per dag, week, maand of jaar. Je kan precies nagaan hoeveel stroom je installatie produceert, waarvoor je die gebruikt en hoe hoog je resterende netafname is.

Enkele extra voordelen van de SMA Energy app:

 • Energieverbruik plannen: naast je energieverbruik monitoren, kan je het ook gaan plannen. De app geeft namelijk een voorspelling van wat je installatie de komende 2 dagen vermoedelijk zal opleveren. Op basis daarvan kan je je verbruik inplannen.
 • Laadproces van elektrische wagen aansturen: voor wie een SMA laadpaal gebruikt, is deze app ook de regelaar voor het laadproces. Je kan aangeven op welk moment en tot welk niveau je de auto wil opladen. In de app kan je vervolgens ook zien uit welke bron de stroom voor de laadbeurt kwam.

 

De SMA Energy app is beschikbaar voor Android en Apple.

 


3. Zonneplan app

Met de Zonneplan app kan je zien hoeveel gratis groene stroom je zonnepanelen hebben opgebracht. Op die manier kan je perfect je verbruik op je opbrengst afstemmen. Bovendien spoort Zonneplan je ook aan om je sluimerverbruik na te gaan om nog meer te besparen op je energiefactuur. Dat doe je door op verschillende momenten je energieverbruik te controleren om zo te weten te komen welke toestellen de grootste energieverslinders zijn.

Enkele extra voordelen van de Zonneplan app:

 • Energieverbruik plannen: net zoals de SMA Energy app kan de Zonneplan app ook voorspellingen maken. Zo weet je perfect wat de slimste uren zullen zijn om elektriciteit te verbruiken. Die momenten kan je dan gebruiken om je elektrische wagen op te laden of om enkele wasbeurten te draaien.
 • Percentage groene stroom ontdekken: de Zonneplan app laat voor elk uur zien hoeveel procent van de stroom tijdens dat uur écht groen is. Op die manier heb je zelf invloed op de hoeveelheid CO2-uitstoot die gepaard gaat met de productie van de stroom die jij gebruikt.

 

De Zonneplan app is beschikbaar voor Android en Apple.

 

zonnepanelen app woning

 


4. Enphase Enlighten app

Enlighten is de app van de Enphase omvormer. Enphase ontwikkelde dit speciaal voor systeemeigenaren. Enphase biedt hiermee de garantie dat je zonnepanelen-installatie naar verwachting presteert. Na het installeren van de Enphase app kom je terecht op het strakke dashboard met verschillende eigenschappen. Zo kan je met de app bv. het verbruik van je zonnepanelen per uur, per dag of per maand controleren.

Enkele extra voordelen van de Enphase Enlighten app:

 • Prestaties analyseren: via de Enphase Enlighten app zie je perfect waar je stroom vandaan komt. Je ziet welk aandeel je zelf produceerde en welk aandeel je van het net hebt geïmporteerd. Op basis van die informatie kan je nagaan hoe goed je zonnepanelen-installatie het doet en of er eventueel defecten zijn.
 • Rapporten over energieproductie en verbruik: de app onderzoekt prestatietrends op basis van jouw verbruik. Aan de hand van die analyse kan jij slimmer verbruiken door na te gaan wanneer je zonnepanelen het meeste opbrengen.

 

De Enphase Enlighten app is beschikbaar voor Android en Apple.

 


5. FusionSolar app

Huawei is een Chinees bedrijf dat onder andere omvormers produceert. De app die bij deze omvormers hoort, heet FusionSolar. Deze Huawei zonnepanelen app biedt een breed scala aan functies zodat jij je zonnepanelen-installatie eenvoudig en snel kan beheren. Via het heldere dashboard kan je gemakkelijk het verbruik en de opbrengst van je installatie controleren.

Enkele extra voordelen van de FusionSolar app:

 • Verbruik op heldere manier voorgesteld: de FusionSolar app kent een strak design. Je vindt enkel nuttige en helder uitgelegde informatie op je dashboard. Op die manier kom jij in één oogopslag te weten hoe het zit met je verbruik en opbrengst van je zonnepanelen.
 • Eenvoudige installatie: de FusionSolar app kent een heel eenvoudige installatie. Het enige dat je moet doen, is de QR-code scannen die je vindt op je Huawei product. Vervolgens maak je verbinding met het draadloze netwerk. Bij een eerste snelle aanmelding krijg je standaard de snelle weergave te zien.

 

De FusionSolar app is beschikbaar voor Apple en Huawei-gebruikers.

 

 

Wat is de beste zonnepanelen app?

Welke app de beste is voor jouw zonnepanelen, hangt af van een aantal factoren. Zo is niet elke app compatibel met elke omvormer of zonnepanelen-installatie. Om te weten te komen welke app jij het beste gebruikt, vergelijk je best de voorstellen van meerdere zonnepanelen-installateurs. Zo kan je niet alleen panelen en omvormers, maar dus ook zonnepanelen apps naast elkaar leggen en een weloverwogen keuze maken.

Ben je op zoek naar een installateur voor jouw zonnepanelen? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van installateurs via het offerteformulier hieronder:

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs