Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Installateur zonnepanelen, hoe kies ik?

installateur-zonnepanelenBesluit u om de installatie van zonnepanelen over te laten aan de installateur, dan dient u een keuze tussen vakmensen te maken. De meeste mensen vinden dit lastig. En installateurs vertellen niet altijd hetzelfde verhaal. Welke installateur moet u geloven? En hoe weet ik of de installateur een betrouwbare partij is?
Via onze website kunt u in ieder geval inzicht krijgen in merken zonnepanelen en omvormers die beter dan gemiddeld presteren. Kijk daarbij naar de opbrengsten van 45 merken zonnepanelen die wij op ons testdak met elkaar vergelijken. Ga vervolgens kijken welke installateur deze merken kunnen leveren. Neem daarbij de volgende punten in ogenschouw:

 

Aangesloten bij branchevereniging of keurmerk?

Kijk altijd bij welke branchevereniging over overkoepelende organisatie de installateur is aangesloten. Zo kennen we het keurmerk Zonnekeur, Stichting Garantiefonds ZonneEnergie en Uneto-VNI. Informeer uzelf goed wat deze keurmerken, fondsen of brancheorganisaties te bieden hebben. Niet elk keurmerk geeft u namelijk de nodige garanties in geval van niet nakomen van garantieverplichtingen of faillissement van de installateur.

 

Wees voorzichtig met aanbetalingen

U dient zich te realiseren dat een vooruitbetaling riskant kan zijn. Indien de installateur tussen het moment van uw aanbetaling en de geplande installatie failliet gaat, bent u uw geld in principe kwijt. Probeer met de installateur overeen te komen dat u een deel betaalt op de dag van levering en  een laatste deel na correcte oplevering.

 

Controleer referenties van installateur

Het is belangrijk voor u om te weten hoeveel ervaring uw installateur heeft. Indien de installateur moeite heeft om referenties aan te geven zal er bij u een lichtje moeten gaan branden. Vraag altijd of hij ervaring heeft met het merk van uw voorkeur. Kies liever een installateur met uitgebreide ervaring.

 

Lokale of landelijke installateur

Bij het maken van een keuze tussen een lokale of landelijke installateurs. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Het is in ieder geval wel aan te raden om te kiezen voor een specialist in het verkopen en plaatsen van zonnepanelen. Let er goed op dat de installateur bij u in de buurt is of in ieder geval een een eigen landelijke servicedienst heeft. Op die manier kunt u snel worden geholpen in het geval serviceverlening vereist is.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.