zonnepanelen.net icoon
Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform

Installateur zonnepanelen, hoe kies ik?

installateur-zonnepanelen Besluit je om de installatie van zonnepanelen over te laten aan de installateur, dan dien je een keuze tussen vakmensen te maken. De meeste mensen vinden dit lastig. En installateurs vertellen niet altijd hetzelfde verhaal. Welke installateur moet je geloven? En hoe weet ik of de installateur een betrouwbare partij is?
Via onze website kan je in ieder geval inzicht krijgen in merken zonnepanelen en omvormers die beter dan gemiddeld presteren. Kijk daarbij naar de opbrengsten van 45 merken zonnepanelen die wij op ons testdak met elkaar vergelijken. Ga vervolgens kijken welke installateur deze merken kunnen leveren. Neem daarbij de volgende punten in ogenschouw:

 

Aangesloten bij branchevereniging of keurmerk?

Kijk altijd bij welke branchevereniging over overkoepelende organisatie de installateur is aangesloten. Zo kennen we het keurmerk Zonnekeur, Stichting Garantiefonds ZonneEnergie en Uneto-VNI. Informeer uzelf goed wat deze keurmerken, fondsen of brancheorganisaties te bieden hebben. Niet elk keurmerk geeft je namelijk de nodige garanties in geval van niet nakomen van garantieverplichtingen of faillissement van de installateur.

 

Wees voorzichtig met aanbetalingen

Je dient zich te realiseren dat een vooruitbetaling riskant kan zijn. Indien de installateur tussen het moment van je aanbetaling en de geplande installatie failliet gaat, ben je je geld in principe kwijt. Probeer met de installateur overeen te komen dat je een deel betaalt op de dag van levering en  een laatste deel na correcte oplevering.

 

Controleer referenties van installateur

Het is belangrijk om te weten hoeveel ervaring je installateur heeft. Indien de installateur moeite heeft om referenties aan te geven zal er bij je een lichtje moeten gaan branden. Vraag altijd of hij ervaring heeft met het merk van jouw voorkeur. Kies liever een installateur met uitgebreide ervaring.

 

Lokale of landelijke installateur

Bij het maken van een keuze tussen een lokale of landelijke installateurs. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Het is in ieder geval wel aan te raden om te kiezen voor een specialist in het verkopen en plaatsen van zonnepanelen. Let er goed op dat de installateur bij je in de buurt is of in ieder geval een een eigen landelijke servicedienst heeft. Op die manier kan je snel worden geholpen in het geval serviceverlening vereist is.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs