Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen verzekeren, is dat nodig?

zonnepanelen-verzekeren Zonnepanelen verzekeren? Veel mensen vragen zich af of hier een aparte verzekering voor nodig is.

Indien de zonnepanelen op een eigen woning liggen, dan vallen de zonnepanelen onder de bestaande opstalverzekering van de woning. Ben je geen eigenaar van de woning, dan is het verstandig om te kijken of een extra verzekering nodig is. Heb je een huurwoning en een  inboedelverzekering, dan is de kans groot dat de zonnepanelen niet gedekt zijn en zou ik mijn zonnepanelen moeten gaan verzekeren.

Stel je hebt een eigen woning en zonnepanelen. Informeer dan voor alle zekerheid bij de verzekeringsmaatschappij of jouw opstalverzekering de zonnepanelen dekt. Belangrijk hierbij is of de zonnepanelen gemonteerd zijn AAN het dak of dat ze los op het dak staan. Dat laatste is meestal van toepassing bij een plat dak. Als de zonnepanelen los liggen dan zijn ze geen onderdeel van het onroerend goed en dan is er een grote kans dat jouw zonnepanelen door de opstalverzekering niet gedekt zijn. Ook voor schuine daken kunnen er risico’s zijn indien de zonnepanelen op het dak zijn geklikt in plaats van zijn vastgeschroefd. Ook dan is het de vraag of de zonnepanelen onderdeel zijn van het onroerend goed. Sommige verzekeraars hebben een verplichte inspectieregeling in hun voorwaarden staan om je zonnepaneleninstallatie te controleren voor het accepteren van je verzekeringsaanvraag..

Zorg er wel voor dat de herbouwwaarde van jouw opstalverzekering wordt verhoogd met de waarde van de zonnepanelen. Je dient er dan wel rekening mee te houden dat je iets meer premie gaat betalen, maar dat zal om een kleine verhoging gaan.

Zonnepanelen verzekeren en diefstal

Zonnepanelen zijn door inbrekers gemakkelijk te demonteren zonder inbraakschade achter te laten. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben als voorwaarde dat er inbraakschade moet zijn. Dus wees ervan bewust dat de zonnepanelen wellicht niet verzekerd zijn bij diefstal indien er geen inbraakschade is. Is er dan veel risico? Inbrekers zullen zich vooral richten op zonnepanelen op daken die niet goed zichtbaar zijn. Daar is voor hen het risico het minst groot. Veelal zijn dit platte daken, demontage gaat dan namelijk nog iets gemakkelijker.

Dekking zonnepanelen bij natuurrampen

Sommige verzekeraars sluiten schade bij natuurrampen uit. Maar het grootste risico is een natuurramp, bijvoorbeeld een zeer zware storm of hagelstenen. Bekijk dus ook jouw polis of de opstalverzekering zware storm dekt.

Moet ik dan toch een extra verzekering afsluiten?

Premies van zonnepanelen verzekering zijn vrij duur, normaal gesproken 0,25% van de factuurwaarde met een minimum van € 50,- per jaar. Ze dekken dan wel praktisch alles aan jouw zonnepanelen. Denk aan diefstal zonder inbraakschade of schade bij natuurrampen. Ook dekken ze het productieverlies bij uitval van de zonnepanelen.

 

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs