Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Beste zonnepanelen 2024

Beste zonnepanelen? Wat zijn goede merken zonnepanelen? En waar worden ze geproduceerd? Hoe komen die fabrikanten uit de testen?

 

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Er zijn grote verschillen in prestaties tussen de zonnepanelen. Stel, je hebt een mooi dak beschikbaar, min of meer gericht op het zuiden en wilt daar graag panelen op hebben. Maar welke kwaliteit van zonnepanelen kies je? Voordat je jouw zoektocht begint naar goede kwaliteit zijn er 2 belangrijke vragen waar je eerst antwoord op moet hebben:

 • Hoeveel kilowatturen verbruik ik jaarlijks?
 • Hoeveel dakoppervlakte heb ik beschikbaar?

In feite kunnen we 3 situaties tegenkomen waarbij er verschillende fabrikanten als goede kwaliteit uit de bus komen.

beste zonnepanelen

 

Een rijtjeswoning voor maximaal 8 zonnepanelen

In deze situatie zal het je praktisch nooit lukken om jouw jaarlijkse verbruik volledig op te wekken met zonnepanelen. Maar toch wil je het maximale uit jouw dak halen. De juiste keuze zijn de panelen met de hoogste capaciteit per vierkante meter. Kies daarom een zonnepaneel met een hoge capaciteit, bijvoorbeeld 300 Wattpiek (WP) of hoger. De prijs van deze panelen zijn iets duurder, maar dan ben je wel in staat om toch nog circa 2.200 kWh per jaar op te wekken.

 

Een woning voor maximaal 16 panelen

In deze situatie kan je in de meeste gevallen jouw jaarlijkse verbruik uitstekend afdekken. Maar kijk eerst even wat jouw jaarlijkse verbruik is. Is dat bijvoorbeeld 3.750 kWh per jaar, dan kan je uitstekend uit de voeten met een paneel vanaf 270WP. Je hebt dan een uitgebreide keuze. Zonnepanelen met een dergelijke capaciteit zijn meestal aantrekkelijk geprijsd. Heb je echter een verbruik van 5.000 kWh, dan is jouw dak te klein om je volledige verbruik af te dekken. Dan zal je je moeten richten op de zonnepanelen met een hoge capaciteit, bijvoorbeeld 300 WP of hoger.

 

Een woning met een heel groot dak

In deze situatie heb je meer dak dan je nodig hebt voor zonnepanelen. Je hebt dan een uitgebreide keuze. Je kan er dan bijvoorbeeld aan denken om dunne film zonnepanelen aan te schaffen zoals Solar Frontier. Die hebben weliswaar 20% meer dak nodig, maar leveren over het algemeen ook meer opbrengst per Wattpiek (capaciteitseenheid).

Hieronder een paar hulpmiddelen om de juiste keuze te maken

 1. Maak een legplan voor jouw dak  – download legplan
 2. Een zonnepaneel heeft gemiddeld een afmeting van 165 x 100 cm
 3. 1.000 kWh aan opwekking per jaar is ongeveer 1.100 tot 1.250 WattPiek aan capaciteit van alle zonnepanelen tezamen.

beste zonnepanelen kopen

 

TOP 10 zonnepanelen merken en hun resultaten

De volgende lijst betreft merken die beter dan gemiddeld zijn getest:

 • Conergy (Duitsland)
 • AEG (Duitsland)
 • Solar Frontier (Japan)
 • Renesola (China)
 • NSP (Taiwan)
 • Boviet (Vietnam)

 

Lijst van panelen die gemiddeld scoren:

 • QCells (Duitsland)
 • JA Solar (China)

 

Lijst van panelen die minder dan gemiddeld scoren:

 • Atersa (China)
 • Shinetime (China)

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs