Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Beste zonnepanelen

Beste zonnepanelen kopenBeste zonnepanelen? Wat zijn goede merken zonnepanelen? En waar worden ze geproduceerd? Hoe komen die fabrikanten uit de testen?

 

Beste zonnepanelen via onze test

Om de kwaliteit van te bepalen testen wij circa 125 zonnepanelen naast elkaar. Maandelijks publiceren wij de testresultaten. Hieruit is op te maken dat er grote verschillen in prestatie tussen de zonnepanelen. In sommige gevallen gaat het om meer dan 20%.

Testcentrum rapport

Download volledige testrapport 2021

72 merken zonnepanelen
€ 17,50
NU GRATIS
+ gratis tips in uw mailbox

Stel, u heeft een mooi dak beschikbaar, min of meer gericht op het zuiden en wilt daar graag panelen op hebben. Maar welke kwaliteit van zonnepanelen kiest u? Voordat u uw zoektocht begint naar goede kwaliteit zijn er 2 belangrijke vragen waar u eerst antwoord op moet hebben:

 • Hoeveel kilowatturen verbruik ik jaarlijks?
 • Hoeveel dakoppervlakte heb ik beschikbaar?

In feite kunnen we 3 situaties tegenkomen waarbij er verschillende fabrikanten als goede kwaliteit uit de bus komen.

Een rijtjeswoning voor maximaal 8 zonnepanelen

In deze situatie zal het u praktisch nooit lukken om uw jaarlijkse verbruik volledig op te wekken met zonnepanelen. Maar toch wilt u het maximale uit uw dak halen. De juiste keuze zijn de panelen met de hoogste capaciteit per vierkante meter. Kies daarom een zonnepaneel met een hoge capaciteit, bijvoorbeeld 300 Wattpiek (WP) of hoger. De prijs van deze panelen zijn iets duurder, maar dan bent u wel in staat om toch nog circa 2.200 kWh per jaar op te wekken.

Een woning voor maximaal 16 panelen

In deze situatie kunt u in de meeste gevallen uw jaarlijkse verbruik uitstekend afdekken. Maar kijkt u eerst even wat uw jaarlijkse verbruik is. Is dat bijvoorbeeld 3.750 kWh per jaar, dan kunt u uitstekend uit de voeten met een paneel vanaf 270WP. U heeft dan een uitgebreide keuze. Zonnepanelen met een dergelijke capaciteit zijn meestal aantrekkelijk geprijsd. Heeft u echter een verbruik van 5.000 kWh, dan is uw dak te klein om uw volledige verbruik af te dekken. Dan zult u zich moeten richten op de zonnepanelen met een hoge capaciteit, bijvoorbeeld 300 WP of hoger.

Een woning met een heel groot dak

In deze situatie heeft u meer dak dan u nodig heeft voor zonnepanelen. U heeft dan een uitgebreide keuze. U kunt er dan bijvoorbeeld aan denken om dunne film zonnepanelen aan te schaffen zoals Solar Frontier. Die hebben weliswaar 20% meer dak nodig, maar leveren over het algemeen ook meer opbrengst per Wattpiek (capaciteitseenheid)

Hieronder een paar hulpmiddelen om de juiste keuze te maken

 1. Maak een legplan voor uw dak  – download legplan
 2. Een zonnepaneel heeft gemiddeld een afmeting van 165 x 100 cm
 3. 1.000 kWh aan opwekking per jaar is ongeveer 1.100 tot 1.250 WattPiek aan capaciteit van alle zonnepanelen tezamen.

Merken en hun resultaten

De volgende lijst betreft merken die beter dan gemiddeld zijn getest:

 • Conergy (Duitsland)
 • AEG (Duitsland)
 • Solar Frontier (Japan)
 • Renesola (China)
 • NSP (Taiwan)
 • Boviet (Vietnam)

Lijst van panelen die gemiddeld scoren:

 • QCells (Duitsland)
 • JA Solar (China)

Lijst van panelen die minder dan gemiddeld scoren:

 • Atersa (China)
 • Shinetime (China)

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.