Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Verschil in kwaliteit zonnepanelen vergelijken

kwaliteit-zonnepanelen-vergelijken

Bestaan er grote verschillen in kwaliteit zonnepanelen tussen merken? Kan ik merken vergelijken? Het antwoord is JAZEKER. En waarom zijn er verschillen in kwaliteit van zonnepanelen?

Feiten over zonnepanelen:

Gemiddeld 11% van de zonnepanelen die de fabriek verlaten vertoont een defect (bron SolarBuyer). Er was zelfs een fabriek waarbij dit percentage op 22% lag.

De oorzaak:
Een belangrijke oorzaak ligt in de enorme prijsdruk in de markt. Fabrikanten met financiële problemen denken liever aan de korte termijn kasstroom dan aan de kwaliteit van de zonnepanelen die het over 10 of 15 jaar nog zou moeten hebben. Daardoor wordt zoveel mogelijk bespaard op de inkoop van halfmateriaal. Zo wordt bijvoorbeeld bespaard op siliconenkit om aansluitdozen op het paneel te hechten. Zodra deze loslaat kan er zelfs een brandgevaarlijke situatie ontstaan. Ook wordt er bespaard op de metalen contactpunten tussen zonnecellen en UV-beschermende folie.

Wat zijn goede merken zonnepanelen?

De vraag is natuurlijk, wat zijn goede en wat zijn slechte kwaliteit zonnepanelen, want op het oog zien ze er allemaal hetzelfde uit.
Kies nooit voor merken die nog niet eerder door Photon, PV test of Oko-test beoordeeld zijn. De kwaliteit van deze zonnepanelen zijn namelijk erg onzeker. Leveranciers nuanceren het verhaal over kwaliteit vaak met het argument dat zij zonnepanelen afnemen van één van de grootste zonnepanelen-fabrikanten en dat die zich geen fouten zouden kunnen veroorzaken. Wat een onzin, neem als voorbeeld Suntech, één van de grootste fabrikanten die een tijdje geleden failliet is gegaan.

Download volledige testrapport 2020

44 merken zonnepanelen
€ 17,50
NU GRATIS
+ gratis tips in uw mailbox

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.