Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’

Verschil in kwaliteit zonnepanelen vergelijken

kwaliteit-zonnepanelen-vergelijken

Bestaan er grote verschillen in kwaliteit zonnepanelen tussen merken? Kan ik merken vergelijken? Het antwoord is JAZEKER. En waarom zijn er verschillen in kwaliteit van zonnepanelen?

Feiten over zonnepanelen:

Gemiddeld 11% van de zonnepanelen die de fabriek verlaten vertoont een defect (bron SolarBuyer). Er was zelfs een fabriek waarbij dit percentage op 22% lag.

De oorzaak:
Een belangrijke oorzaak ligt in de enorme prijsdruk in de markt. Fabrikanten met financiële problemen denken liever aan de korte termijn kasstroom dan aan de kwaliteit van de zonnepanelen die het over 10 of 15 jaar nog zou moeten hebben. Daardoor wordt zoveel mogelijk bespaard op de inkoop van halfmateriaal. Zo wordt bijvoorbeeld bespaard op siliconenkit om aansluitdozen op het paneel te hechten. Zodra deze loslaat kan er zelfs een brandgevaarlijke situatie ontstaan. Ook wordt er bespaard op de metalen contactpunten tussen zonnecellen en UV-beschermende folie.

Wat zijn goede merken zonnepanelen?

De vraag is natuurlijk, wat zijn goede en wat zijn slechte kwaliteit zonnepanelen, want op het oog zien ze er allemaal hetzelfde uit.
Kies nooit voor merken die nog niet eerder door Photon, PV test of Oko-test beoordeeld zijn. De kwaliteit van deze zonnepanelen zijn namelijk erg onzeker. Leveranciers nuanceren het verhaal over kwaliteit vaak met het argument dat zij zonnepanelen afnemen van één van de grootste zonnepanelen-fabrikanten en dat die zich geen fouten zouden kunnen veroorzaken. Wat een onzin, neem als voorbeeld Suntech, één van de grootste fabrikanten die een tijdje geleden failliet is gegaan.

Testcentrum rapport

Download volledige testrapport 2021

merken zonnepanelen
€ 17,50
NU GRATIS
+ gratis tips in uw mailbox
GRATIS DOWNLOADEN

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs

 

Klik hier voor België
Klik hier voor Nederland