Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen kwaliteit

Door technologische evoluties neemt de gemiddelde kwaliteit van zonnepanelen enkel toe. Toch blijft het belangrijk om goed te vergelijken. Die zonnepanelen kwaliteit varieert namelijk per fabrikant en is niet overal even hoog. Maar hoe vergelijk je nu zelf de kwaliteit van zonnepanelen? Wat zijn de beste merken voor zonnepanelen? En hoeveel betaal je voor zonnepanelen van hoge kwaliteit? Dit én meer lees je hier.

Ga snel naar:
Hoe kwaliteit van zonnepanelen vergelijken?
Welke zonnepanelen merken bieden kwaliteit?
Prijs kwalitatieve zonnepanelen
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Welke factoren bepalen de kwaliteit van zonnepanelen?

Twee belangrijke indicatoren voor de kwaliteit van zonnepanelen zijn de levensduur en de product- en vermogensgarantie. Zijn je zonnepanelen van hogere kwaliteit? Dan gaan ze langer mee en daalt het piekvermogen minder snel. Let ook altijd op officiële keurmerken als de CE-certificering, TÜV, …

Zonnepanelen van hoge kwaliteit plaatsen? Vergelijk dan zeker voorstellen van meerdere erkende installateurs actief in je buurt. Zo kan je een doordachte keuze maken op maat van jouw situatie. Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij verschillende erkende installateurs.

kwaliteit zonnepanelen

 

Hoe kwaliteit van zonnepanelen vergelijken?

Je bent op zoek naar zonnepanelen voor je woning, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Hoe vergelijk je nu zonnepanelen op basis van kwaliteit? Natuurlijk let je op de prijs van panelen, maar er zijn zeker meer aandachtspunten. Hieronder zetten we een aantal van de belangrijkste factoren op een rij:

  • Mate van degradatie: elk zonnepaneel verliest na verloop van tijd onvermijdelijk een beetje vermogen. Het tempo van die ‘degradatie’ is een goede indicatie van de kwaliteit van het paneel. Doorgaans geven fabrikanten een vermogensgarantie van zo’n 10 à 25 jaar. Tot die tijd geniet je meestal van zo’n 80 à 90% van het piekvermogen, maar in de praktijk is dat niet altijd zo.
  • Vermogenstolerantie: zorg ervoor dat je kiest voor zonnepanelen met een positieve vermogenstolerantie. Kort samengevat is dit de maximale afwijking in het vermogen die de fabrikant hanteert tijdens het produceren van de panelen. Zo zal een paneel van 350 Wp met een positieve vermogenstolerantie mogelijk iets meer opwekken per jaar, bv. 351 à 359 kWh (in optimale omstandigheden).
  • Warmte coëfficiënt: hoe warmer je zonnepanelen, hoe lager het rendement. De warmte coëfficiënt geeft aan hoeveel dit vermogen procentueel afneemt per graad boven 25 graden Celsius. Ga dus altijd voor zonnepanelen met een lagere warmte coëfficiënt.
  • Type paneel: monokristallijne panelen hebben een hoger rendement dan polykristallijne panelen, maar het grootste verschil merk je wanneer je vergelijkt met glas-glas zonnepanelen. Deze panelen hebben geen kunststof folie onderaan, maar een extra laag glas. Daardoor zijn ze duurder, maar wel beter bestand tegen weersinvloeden en mechanische spanningen.
  • Productgarantie: naast de vermogensgarantie bieden fabrikanten ook garantie op de geleverde zonnepanelen zelf. Doorgaans kan je ervan uitgaan dat panelen met langere fabrieksgaranties ook van hogere kwaliteit zijn. Meestal varieert de fabrieksgarantie van zonnepanelen tussen de 10 à 25 jaar.
  • Fabrikant: met het Tier-systeem van Bloomberg New Energy Finance (Tier 1, Tier 2 en Tier 3) krijg je beter inzicht in de betrouwbaarheid van zonnepanelen fabrikanten. Zonnepanelen van Tier 1 merken zijn duurder, maar doorgaans een stuk betrouwbaarder en van hogere kwaliteit.

 

Vergelijken loont: vraag advies aan meerdere erkende installateurs!

Wil je zeker zijn van een optimale zonnepanelen kwaliteit? Dan vraag je best voorstellen aan bij verschillende installateurs actief in je buurt. Niet elke specialist werkt namelijk met dezelfde fabrikanten. Door meerdere offertes aan te vragen, kan je niet alleen die zonnepanelen merken, maar ook garanties, prijzen, uitvoertermijnen, … met elkaar vergelijken. Zo ben je zeker van een doordachte keuze voor jouw installatie!

Vrijblijvend offertes aanvragen? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij meerdere zonnepanelen installateurs actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

Welke zonnepanelen merken bieden kwaliteit?

Welke fabrikanten leveren zonnepanelen van de beste kwaliteit? Hieronder zetten we een aantal goed presterende zonnepanelen merken op een rij.

 

1. Trina Solar

Trina Solar is in 2013 benoemd tot het meest innovatieve bedrijf van China. Het is ook de marktleider in dat land en wereldwijd 1 van de grootste zonnepanelen producenten. Denk hierbij niet alleen aan panelen voor particulieren, maar ook voor kantoren, fabrieken, … Daarnaast is Trina Solar lid van het zogenaamde PV-Cycle programma, met als doel om zoveel mogelijk delen van oude panelen te recyclen.

Lees hier meer over Trina Solar zonnepanelen. 

 

2. Canadian Solar

Dit Canadese bedrijf zag het licht in Toronto in 2001. Canadian Solar garandeert niet alleen de beste kwaliteit van zonnepanelen, maar produceert ook omvormers en thuisbatterijen. En dat zowel voor particulieren als bedrijven en grootschalige projecten als zonneparken. Bovendien heeft Canadian Solar de volledige productieketen van hun aanbod in eigen handen.

Lees hier meer over Canadian Solar zonnepanelen.

 

3. SunPower

SunPower begon in 1985 als Research & Development organisatie om zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken. Later kwam dan de productie van hoogwaardige panelen en thuisbatterijen. Met meer dan 35 jaar ervaring is het bedrijf uit Silicon Valley een pionier op de zonnepanelen-markt. Bovendien biedt SunPower een vermogens- en productgarantie van 25 jaar op zijn zonnepanelen.

Lees hier meer over SunPower zonnepanelen.

 

4. SolarWatt

Dit Duitse bedrijf is vooral gespecialiseerd in glas-glas zonnepanelen, maar maakt ook glas-folie zonnepanelen van goede kwaliteit. Dat zie je ook aan de garantieregeling die SolarWatt aanbiedt. Voor zijn glas-glas panelen gaat het om een product- en vermogensgarantie van maar liefst 30 jaar. De volledige ontwikkeling en productie van die panelen gebeurt ook in Duitsland (Dresden).

Lees hier meer over SolarWatt zonnepanelen.

 

Hoe ben ik zeker van de beste kwaliteit voor mijn zonnepanelen?

Door gericht verschillende kwalitatieve zonnepanelen merken te vergelijken bij meerdere installateurs. Zulke erkende specialisten werken namelijk enkel met hoogwaardige merken. Door meerdere vakmannen te contacteren, kan je gericht die zonnepanelen kwaliteit, maar ook legplannen, omvormers, … vergelijken. Dat biedt de beste garantie op een kwalitatieve zonnepanelen-installatie op maat van jouw situatie.

Meerdere erkende installateurs actief in je buurt contacteren? Dat kan volledig gratis en vrijblijvend via onze offerteservice.

 

Prijs kwalitatieve zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen hangt af van meerdere factoren: type paneel, piekvermogen, … Maar op welke gemiddelde kosten mag je ongeveer rekenen voor een installatie met hoogwaardige panelen? Je vindt een helder overzicht per type huishouden en vereiste piekvermogen in deze prijzentabel:

Aantal personenGemiddeld jaarlijks verbruikVereist vermogen
zonnepanelen installatie
Aantal panelen
(400 Wp)
Gemiddelde jaarlijkse opbrengst van de installatieGemiddelde prijs
(incl. btw, omvormer, plaatsing)
12.500 kWh2.941 Wp72.380 kWh€ 4.100 à 7.300
23.000 kWh3.529 Wp93.060 kWh€ 5.000 à 8.800
33.500 kWh4.118 Wp103.400 kWh€ 5.600 à 10.200
44.000 kWh4.706 Wp124.080 kWh€ 6.600 à 11.700
54.500 kWh5.294 Wp134.420 kwh€ 7.500 à 13.000
65.000 kWh5.882 Wp155.100 kWh€ 8.200 à 14.500

Een precieze prijs voor jouw zonnepanelen-installatie? Daarvoor vraag je best prijsvoorstellen aan bij meerdere installateurs actief in je buurt. De kosten voor een installatie op jouw maat kunnen namelijk variëren van expert tot expert. Vergelijk vrijblijvend meerdere voorstellen via onze offerteservice.

 

zonnepanelen kwaliteit

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs