Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Terugleveren stroom met zonnepanelen

terugleveren-stroomTerugleveren stroom? Als de zon schijnt leveren zonnepanelen meer stroom dan u gebruikt. En ’s nachts of in de winter verbruikt u meer dan de zonnepanelen opleveren.  Daarom is het in Nederland zó geregeld dat u de stroom die u overdag met zonnepanelen levert, ’s avonds zonder kosten weer kunt afnemen van uw energiemaatschappij. De afname en teruglevering worden met elkaar verrekend. Deze manier van uitwisselen van energie noemen we elektriciteit salderen. Hierbij krijgen we de maximale vergoeding bij het terugleveren van stroom.

Hier 4 regels waar u op moet letten bij het plaatsen van zonnepanelen en het terugleveren van stroom:

 

Regel 1: kies nooit voor een installatie die meer capaciteit heeft dan uw verbruik is

Het teveel aan opgewekte stroom levert namelijk per kWh weinig op, energiemaatschappijen betalen hier namelijk weinig voor.

 

Regel 2: gaat u stroom terugleveren, kijk goed welke meter u heeft

Of uw meter in staat is om terug te lopen is afhankelijk van het type meter dat u in de meterkast heeft hangen.  Via onderstaande aanmelding kunt u een overzicht opvragen van energiemeters die stroom kunnen terugleveren.

Gratis eBrochure:

‘Overzicht energiemeters voor teruglevering’

Wekelijks nuttige tips over zonnepanelen en
deze Gratis eBrochure in je mailbox: Ja, stuur mij meer informatie over zonnepanelen. Het eerste bericht bevat deze eBrochure.

Overzicht energiemeters voor teruglevering

 

Regel 3: vergeet niet terugleveren van stroom aan te melden bij de netbeheerder

Is de aansluitwaarde hoger dan 3 x 16 A, dan dient u dit aan te melden voordat de installatie van zonnepanelen plaatsvindt.

Is de aansluitwaarde kleiner of gelijk aan 3 x 16 A, dan dient u de ingebruikname van de installatie binnen 1 maand aan te melden bij uw netbeheerder. Heeft u geen idee wat de aansluitwaarde is, raadpleeg dan de energienota van uw energieleverancier, daar staat het netjes op vermeld.

 

Regel 4: meld u aan bij de netbeheerder

Wilt u stroom terugleveren (elektriciteit salderen)? Het aanmelden van de teruglevering kunt u doen via energieleveren.nl.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.