Terugleveren stroom met zonnepanelen

terugleveren-stroom Wil je stroom terugleveren? Als de zon schijnt leveren zonnepanelen meer stroom dan je gebruikt. En ’s nachts of in de winter verbruik je meer dan de zonnepanelen opleveren. Daarom is het in Nederland zó geregeld dat je de stroom die je overdag met zonnepanelen levert, ’s avonds zonder kosten weer kan afnemen van jouw energiemaatschappij. De afname en teruglevering worden met elkaar verrekend. Deze manier van uitwisselen van energie noemen we elektriciteit salderen. Hierbij krijgen we de maximale vergoeding bij het terugleveren van stroom.

Hier 4 regels waar je op moet letten bij het plaatsen van zonnepanelen en het terugleveren van stroom:

 

Regel 1: kies nooit voor een installatie die meer capaciteit heeft dan jouw verbruik is

Het teveel aan opgewekte stroom levert namelijk per kWh weinig op, energiemaatschappijen betalen hier namelijk weinig voor.

 

Regel 2: ga je stroom terugleveren, kijk goed welke meter je hebt

Of jouw meter in staat is om terug te lopen is afhankelijk van het type meter dat je in de meterkast hebt hangen.

 

Regel 3: vergeet niet terugleveren van stroom aan te melden bij de netbeheerder

Is de aansluitwaarde hoger dan 3 x 16 A, dan die je dit aan te melden voordat de installatie van zonnepanelen plaatsvindt.

Is de aansluitwaarde kleiner of gelijk aan 3 x 16 A, dan dien je de ingebruikname van de installatie binnen 1 maand aan te melden bij uw netbeheerder. Heb je geen idee wat de aansluitwaarde is, raadpleeg dan de energienota van uw energieleverancier, daar staat het netjes op vermeld.

 

Regel 4: meld je aan bij de netbeheerder

Wil je stroom terugleveren (elektriciteit salderen)? Het aanmelden van de teruglevering kan je doen via energieleveren.nl.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs