Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Zonnepanelen kopen, top 6 waar je op moet letten


Notice: Undefined index: XSRF-TOKEN in /var/www/wp-content/themes/zp2015/shortcodes/download-form.php on line 55

Zonnepanelen kopen, waar moet ik op letten? Zonnepanelen.net stelde de volgende TOP 6 samen om voorbereid te zijn bij het kopen van zonnepanelen.

Zonnepanelen kopen

1 Zwart of donkerblauwe zonnepanelen kopen

Wilt u zwarte of donkerblauwe zonnepanelen kopen? Bij de donkerblauwe heeft u te maken met een aluminium rand. Sommige mensen vinden dit minder mooi dan de volledig zwarte zonnepanelen. Overigens, er is ook nog een technisch verschil tussen de twee soorten panelen. De zwarte bevatten monocellen, de donkerblauwe bevatten polycellen. Ook kunt u kiezen voor de dunne film zonnepanelen, ook wel CIS-panelen genoemd. Voor CIS-panelen is meer dakoppervlak nodig, maar kan het rendement soms weer iets hoger zijn (zie  Solar Frontier zonnepanelen).

 

2 Efficiency van het zonnepaneel

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een zonnepaneel is de efficiency. Er zijn zonnepanelen met een efficiency van 17%, maar ook met een efficiency van 15%. Kies zonnepanelen met een hoge efficiency. Via onze zonnepanelen-vergelijker kunt u gemakkelijk zien welke zonnepanelen de hoogste efficiency hebben. Het helpt u bij het kopen van zonnepanelen.

 

3 Capaciteit van het zonnepaneel

De capaciteit van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek, afgekort Wp. Een zonnepaneel met een capaciteit van bijvoorbeeld 280 Wp levert meer op dan een zonnepaneel van 240 Wp. Maar dat laatste is ook goedkoper. Als u een beperkt dakoppervlak heeft, wit u zonnepanelen kopen met een hoge capaciteit. Kijk in dat geval naar de eigenschap “capaciteit per m2” in onze zonnepanelen-vergelijker. Hoe hoger de waarde, hoe meer capaciteit u uit uw dakoppervlak haalt. Maar let op: een 285Wp paneel van het ene merk brengt niet altijd meer op dan een 270Wp van een ander merk. Vanuit ons testcentrum weten wij dat bijvoorbeeld dat een AEG paneel van 260WP meer levert dan een Suntech paneel van 270WP.

 

4 De prijs van een zonnepaneel

Als u zonnepanelen gaat kopen kijkt u natuurlijk naar de prijs. Kijk NIET naar de prijs per zonnepaneel. Kijk wél de naar de prijs per capaciteitseenheid (Wp). Een zonnepaneel van 300Wp dat € 230,- kost is efficiënter dan een zonnepaneel van 280 Wp dat € 220,- kost.  Het eerste kost namelijk € 0,77 per Wp en de tweede € 0,79 per Wp.

Gratis eBrochure:

‘Wat kosten zonnepanelen? Marktscan 2020’

Wekelijks nuttige tips over zonnepanelen en
deze Gratis eBrochure in je mailbox: Ja, stuur mij meer informatie over zonnepanelen. Het eerste bericht bevat deze eBrochure.

Wat kosten zonnepanelen? Marktscan 2020

 

5 Testen van zonnepanelen

Koop bij voorkeur geen zonnepanelen die door geen enkel testinstituut zijn beoordeeld. Het betreft hier meestal B-merken. Het zijn zonnepanelen die zijn geassembleerd door vrijwel onbekende fabrikanten. Alle onderdelen zijn namelijk los te koop, kijk maar eens op Alibaba. Die zonnepanelen worden in de markt heel goedkoop aangeboden en lokken mensen die hun aankoop slechts alleen op de aanschafprijs baseren. Op onze zonnepanelen-vergelijker is te zien welke zonnepanelen wél en welke niet getest zijn. Zijn er geen testen aanwezig, dan is het raadzaam om die zonnepanelen niet te kopen.

 

6 Afmeting van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn er ruwweg in 3 formaten. Standaard (ca. 165x100cm), groot (ca. 195x100cm) en klein (ca. 150x100cm).  CIS zonnepanelen zijn meestal nog kleiner (125 x 100 cm).  Het is vaak puzzelen om te bepalen welk formaat zonnepanelen je het beste kan kopen. Gebruik hiervoor een tool, bijvoorbeeld ons legplan, dan kan je zelf het dak intekenen en schuiven met de formaten. Over het algemeen kan je het beste grote zonnepanelen kopen indien er een groot dakoppervlakte beschikbaar is. Grote zonnepanelen hebben een hogere efficiency en meer capaciteit. Maar als dit net niet lekker past, dan kan je beter zonnepanelen kopen met een standaard formaat. Kleine zonnepanelen kopen is alleen van toepassing indien je bewust kiest voor dunne film zonnepanelen (CIS).

Er zijn nog meer punten waar  u op moet letten, want niet elk zonnepaneel is hetzelfde. Lees onze top 5 problemen met zonnepanelen.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.