Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’

Merken zonnepanelen?

 

Wat is een zonnepanelen A-merk? En wat is rommel?

Zonnepanelen, A-merkenMerken zonnepanelen? Er zijn veel aanbieders die op hun website ‘A-merk’ zonnepanelen aanbieden. Dan moet er al direct een lampje gaan branden. Want waarom geven de aanbieders niet gewoon aan welke merken zij aan je willen verkopen.

Hier het antwoord:

Aanbieders willen zo goedkoop mogelijk hun zonnepanelen inkopen. Ze kopen de ene keer merk X, de andere keer merk Y, afhankelijk van de partij zonnepanelen die ze kunnen kopen. Liever daarom geen merken noemen, want morgen kan het anders zijn. Ze schermen vervolgens met ‘TÜV getest’ (lees hier de beperkingen van de TÜV keuring). Dat laatste is meestal wel waar, maar het zegt niets over de prestaties van de merken zonnepanelen. In 9 van de 10 gevallen worden partijen ingekocht in China, want de Chinese fabrikanten domineren de markt. Goedkope panelen komen vaak van relatief kleine Chinese fabrieken met een beperkte testafdeling en beperkte Research & Development.

Ze bieden soms garanties van 10 jaar, alhoewel het de vraag is of deze bedrijven over 10 jaar nog bestaan. Pas op met deze onbekende merken!

 

Wat zijn A-merken fabrikanten?

A-merken zijn merken met een jarenlange goede reputatie, met een eigen R&D-afdeling en goede kwaliteitscontrole.  Als leek zijn deze ietwat lastig te ontdekken, het bezoeken van de merk-website biedt wellicht iets houvast. Op onze website kan je al meer dan 1000 zonnepanelen met elkaar vergelijken. Of selecteer jouw merk uit onze test van +30 merken zonnepanelen.

 

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs

 

Klik hier voor België
Klik hier voor Nederland