grootste zonnepanelen website

Merken zonnepanelen? Wat is een A-merk? En wat is rommel?

Merken zonnepanelen? Er zijn veel aanbieders die op hun website ‘A-merk’ zonnepanelen aanbieden. Dan moet er al direct een lampje gaan branden. Want waarom geven de aanbieders niet gewoon aan welke merken zij aan u gaan verkopen.

Zonnepanelen, A-merken

Hier het antwoord:

Aanbieders willen zo goedkoop mogelijk hun zonnepanelen inkopen. Ze kopen de ene keer merk X, de andere keer merk Y, afhankelijk van de partij zonnepanelen die ze kunnen kopen. Liever daarom geen merken noemen, want morgen kan het anders zijn. Ze schermen vervolgens met ‘TÜV getest’ (lees hier de beperkingen van de TÜV keuring). Dat laatste is meestal wel waar, maar het zegt niets over de prestaties van de merken zonnepanelen. In 9 van de 10 gevallen worden partijen ingekocht in China, want de Chinese fabrikanten domineren de markt. Goedkope panelen komen vaak van relatief kleine Chinese fabrieken met een beperkte testafdeling en beperkte Research & Development.

Ze bieden soms garanties van 10 jaar, alhoewel het de vraag is of deze bedrijven over 10 jaar nog bestaan. Pas op met deze onbekende merken!

 

Wat zijn A-merken fabrikanten?

A-merken zijn merken met een jarenlange goede reputatie, met een eigen R&D-afdeling en goede kwaliteitscontrole.  Als leek zijn deze ietwat lastig te ontdekken, het bezoeken van de merk-website biedt wellicht iets houvast. Op onze website kunt u al meer dan 1000 zonnepanelen met elkaar vergelijken. Of selecteer uw merk uit onze test van +30 merken zonnepanelen.