Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Merken zonnepanelen? Wat is een A-merk? En wat is rommel?

Merken zonnepanelen? Er zijn veel aanbieders die op hun website ‘A-merk’ zonnepanelen aanbieden. Dan moet er al direct een lampje gaan branden. Want waarom geven de aanbieders niet gewoon aan welke merken zij aan u gaan verkopen.

Zonnepanelen, A-merken

Hier het antwoord:

Aanbieders willen zo goedkoop mogelijk hun zonnepanelen inkopen. Ze kopen de ene keer merk X, de andere keer merk Y, afhankelijk van de partij zonnepanelen die ze kunnen kopen. Liever daarom geen merken noemen, want morgen kan het anders zijn. Ze schermen vervolgens met ‘TÜV getest’ (lees hier de beperkingen van de TÜV keuring). Dat laatste is meestal wel waar, maar het zegt niets over de prestaties van de merken zonnepanelen. In 9 van de 10 gevallen worden partijen ingekocht in China, want de Chinese fabrikanten domineren de markt. Goedkope panelen komen vaak van relatief kleine Chinese fabrieken met een beperkte testafdeling en beperkte Research & Development.

Ze bieden soms garanties van 10 jaar, alhoewel het de vraag is of deze bedrijven over 10 jaar nog bestaan. Pas op met deze onbekende merken!

 

Wat zijn A-merken fabrikanten?

A-merken zijn merken met een jarenlange goede reputatie, met een eigen R&D-afdeling en goede kwaliteitscontrole.  Als leek zijn deze ietwat lastig te ontdekken, het bezoeken van de merk-website biedt wellicht iets houvast. Op onze website kunt u al meer dan 1000 zonnepanelen met elkaar vergelijken. Of selecteer uw merk uit onze test van +30 merken zonnepanelen.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.