Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen merken vergelijken: hoe maak je de beste keuze?

Zonnepanelen zijn dé energieleveranciers van de toekomst. Er bestaan dan ook verschillende soorten panelen met uiteenlopende vermogens. Bovendien kan je kiezen uit meerdere zonnepanelen merken. Wat zijn nu de beste merken voor zonnepanelen? Hoe zit het met de verschillende merken van omvormers voor zonnepanelen? En hoe maak je de beste keuze? Je ontdekt het allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Overzicht zonnepanelen merken
Merken omvormer zonnepanelen
Prijs zonnepanelen installatie
Welk merk is de beste keuze?
Vraag gratis je offertes aan

 

Hoe kies ik de beste zonnepanelen voor mijn woning?

Wil je zeker zijn van een hoogwaardige zonnepanelen-installatie? Dan kies je het best voor A-merk zonnepanelen. De fabrikant is natuurlijk lang niet het enige criterium voor een betrouwbare, kwalitatieve installatie. Ook de volgende elementen spelen een rol:

 • Gecertificeerd installateur: een erkende installateur is een cruciale schakel in het samenstellen van een kwalitatieve, duurzame installatie op maat van jouw situatie. Elke installateur werkt op z’n eigen manier en heeft vaak een voorkeur voor een zonnepanelen merk. Belangrijk: erkende installateurs werken uitsluitend met hoogwaardige zonnepanelen merken.
 • Installatie op maat: je kan alleen een maximale opbrengst aan groene stroom halen als je installatie op maat is samengesteld. Een installateur houdt daarbij rekening met onder meer je jaarlijkse stroomverbruik, de oriëntatie en hellingsgraad van je dak, mogelijke schaduwval, …
 • Kwalitatieve keurmerken: zonnepanelen ondergaan strenge tests. Wanneer ze die glansrijk doorstaan, krijgen ze een aangepast keurmerk (bv. RoHS-keurmerk, de CE-certificering, TÜV-keurmerk, …). Hierdoor ben je er zeker van dat je een kwaliteitsproduct op je dak plaatst. 
 • Garantieregeling: dit is een betrouwbare indicatie voor de kwaliteit van elk zonnepanelen merk. Er zijn verschillende regelingen rond de garantie op plaatsing, de fabrieks- en de vermogensgarantie. Die variëren per fabrikant en per installateur. Neem dus zeker de tijd om de verschillende garantieregelingen van zonnepanelen te vergelijken.

Hoe ben ik zeker van een goed zonnepanelen merk? Een installateur informeert je graag over de mogelijkheden en beste keuze op maat van jouw situatie. Ontvang vrijblijvend advies op maat.

zonnepanelen merken

 

Overzicht zonnepanelen merken

Hieronder vertellen we je meer over een aantal van de beste zonnepanelen merken op de markt. Al deze fabrikanten dragen hun steentje bij aan het minimaliseren van de klimaatverandering en het stimuleren van een duurzame energietransitie:

 

1. SunPower

Het in de Verenigde Staten gevestigde SunPower is 1 van de grootste spelers op de zonnepanelen-markt. Oorspronkelijk startte het bedrijf als een Research & Development afdeling met als doel zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken. Tegenwoordig is SunPower uitgegroeid tot een producent van high performance zonnepanelen en kwalitatieve thuisbatterijen.

Modellen van SunPower: SunPower Maxeon, SunPower Performance, …

Lees hier meer over Sunpower zonnepanelen.

 

2. Solarwatt

Solarwatt is gesitueerd in Duitsland en is Europees marktleider in de productie van krachtige glas-glas zonnepanelen, glas-folie panelen en zonnepannen. Het bedrijf onderzoekt dagelijks nieuwe manieren om hun producten te optimaliseren en hun technologie vooruitstrevender te maken. Sinds 2021 werkt Solarwatt nauw samen met BMW Group voor de productie van een uniek batterijsysteem.

Modellen van Solarwatt: Vision 60M Style, Vision 60M, EasyIn 60M Style, …

Lees hier meer over Solarwatt zonnepanelen.

 

3. LONGi Solar

Oorspronkelijk richtte LONGi Silicon Material Corps zich uitsluitend op de ontwikkeling van monokristallijne zonnecellen. Tegenwoordig mag LONGi Solar zich 1 van de Chinese wereldleiders in de productie van high efficiency monokristallijne zonnepanelen noemen. Hierbinnen focussen ze sterk op de verdere ontwikkeling van zonnepanelen die aan beide zijden zonlicht naar groene stroom kunnen omzetten.

Modellen van LONGi Solar: Hi-MO 4 Series, Hi-MO 5 Series, …

Lees hier meer over LONGi Solar zonnepanelen.

 

4. Trina Solar

Trina Solar is marktleider in China en is recent bekroond tot meest innovatieve Chinese bedrijf. Deze fabrikant biedt niet alleen oplossingen voor fabrieken, kantoren, …, maar staat ook sterk op vlak van commerciële en particuliere zonnepanelen. Het bedrijf is lid van het PV-Cycle programma dat zich als doel stelt om zoveel mogelijk delen van de panelen aan het einde van hun levensduur te recyclen.

Modellen van Trina Solar: Vertex Module, Residential Module, TALLMAX, …

Lees hier meer over Trina Solar zonnepanelen.

 

5. Canadian Solar

Het Canadese Canadian Solar is niet alleen een betrouwbare fabrikant van zonnepanelen, omvormers en batterijen, maar ook een gevestigde naam als projectontwikkelaar. De firma realiseerde wereldwijd al enkele grootschalige zonneparken. Canadian Solar heeft de volledige productieketen van hun aanbod in eigen handen en beschikt over een ruim assortiment zonnepanelen met een sterke prijs-kwaliteitverhouding.

Modellen van Canadian Solar: BiHiKu7, HiKu7, BiHiKu6, HiHero, …

Lees hier meer over Canadian Solar zonnepanelen.

 

Welk merk van zonnepanelen kies ik het best?

Er zijn uiteraard nog andere kwalitatieve zonnepanelen merken op de markt. Denk maar aan Solar Clarity, JA Solar, Jinko Solar, AEG, S-Energy, … Om zeker te zijn van de beste keuze raden we aan om goed te vergelijken. Vraag dus voorstellen aan bij verschillende installateurs om zo makkelijk merken, maar ook prijzen, vermogens, … te vergelijken.

Benieuwd naar de beste keuze voor jouw situatie? Vul dan ons offerteformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen gratis en vrijblijvend advies en prijsvoorstellen op maat van verschillende installateurs actief in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

 

Merken omvormer zonnepanelen

Een omvormer is het kloppende hart van je zonnepanelen-installatie. Voor een optimale opbrengst van groene stroom is dus ook een hoogwaardige omvormer essentieel. Een kort overzicht van enkele bekende omvormer zonnepanelen merken:

 • SolarEdge: als 1 van de bekendste fabrikanten is SolarEdge gespecialiseerd in centrale omvormers in combinatie met power optimizers per paneel. Met een handige app volg je in realtime je opbrengst én stroomverbruik op.
 • SMA: deze Duitse firma produceert efficiënte omvormers voor particuliere en commerciële zonnepanelen-installaties. Bovendien kan je rekenen op een goede support in Nederland en België.
 • Enphase: het Amerikaanse bedrijf Enphase is gespecialiseerd in het vervaardigen van micro-omvormers. Dit apparaat verzekert een optimale opbrengst bij elk paneel zonder invloed van andere panelen.
 • Growatt: een uitgebreid assortiment aan commerciële en utilitaire omvormers vind je bij het Chinese Growatt. Daarnaast biedt deze fabrikant gespecialiseerde opslagomvormers aan voor particulieren.
 • Huaweiongetwijfeld ken je het Chinese Huawei door hun consumentenelektronica, maar daarnaast is het ook een betrouwbare fabrikant van omvormers en batterijen voor diverse toepassingsdomeinen.

 

Welk omvormer merk kies ik het best voor mijn zonnepanelen?

Er zijn uiteraard nog andere omvormer merken voor zonnepanelen op de markt als Trannergy, Fronius, SAJ, Goodwe , … Welke omvormer je het best kiest, hangt echter ook af van je persoonlijke situatie. Wat is het totale vermogen van je zonnepanelen? Welk soort aansluiting op het elektriciteitsnet heb je? Is je dak onderhevig aan schaduwval? Al deze vragen leiden je installateur naar de meest geschikte omvormer voor je installatie.

Op zoek naar een erkende installateur? Maak gebruik van onze gratis offertedienst en kom in contact met erkende installateurs actief in jouw regio. Start hier je aanvraag.

 

 

 

Merken montagemateriaal zonnepanelen

Er bestaan ook fabrikanten die zich specifiek richten op de productie van montagemateriaal voor zonnepanelen. Met dit materiaal is het mogelijk om zonnepanelen te installeren op zowel schuine daken als platte daken. Denk aan montagerails, dakhaken, kabelclips, koppelstukken, … Bekende merken zijn Clickfit en Schletter.

Zonnepanelen prijzen

Heeft het merk van zonnepanelen een invloed op de totale kostprijs van je installatie? Zeker, maar de fabrikant is lang niet de enige factor. Ook het type zonnepanelen, het totale vermogen, het type omvormer, … spelen een rol. Hieronder een kort overzicht van de richtprijzen:

Aantal personenGemiddeld jaarlijks verbruikVereist vermogen
zonnepanelen installatie
Aantal panelen
(400 Wp)
Gemiddelde jaarlijkse opbrengst van de installatieGemiddelde prijs
(incl. btw, omvormer, plaatsing)
12.500 kWh2.941 Wp72.380 kWh€ 4.100 à 7.300
23.000 kWh3.529 Wp93.060 kWh€ 5.000 à 8.800
33.500 kWh4.118 Wp103.400 kWh€ 5.600 à 10.200
44.000 kWh4.706 Wp124.080 kWh€ 6.600 à 11.700
54.500 kWh5.294 Wp134.420 kwh€ 7.500 à 13.000
65.000 kWh5.882 Wp155.100 kWh€ 8.200 à 14.500

Wat is de precieze prijs voor mijn zonnepanelen-installatie? Dat hangt af van jouw situatie en de installateur waarmee je samenwerkt. Daarom vraag je best offertes aan bij verschillende installateurs. Zo kan je gericht prijzen, zonnepanelen merken, vermogens, omvormers, … vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

Beste merken zonnepanelen

CONCLUSIE: welk zonnepanelen merk kies ik best?

Het ‘beste’ merk van zonnepanelen bestaat niet. Om de juiste keuze te maken, vraag je het best voorstellen aan bij meerdere erkende installateurs. Elk project is namelijk verschillend en elke installateur geeft de voorkeur aan een bepaald zonnepanelen merk. Door verschillende offertes aan te vragen, kan je niet alleen de kwaliteit van deze merken, maar ook prijzen, garantieperiodes, … vergelijken. Zo ben je zeker van de beste zonnepanelen-installatie op jouw maat tegen de juiste prijs.

Vrijblijvend voorstellen vergelijken? Vul het onderstaande offerteformulier in en ontvang gratis advies en prijsvoorstellen op maat bij verschillende erkende installateurs actief in je buurt:

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs