Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- en adviesplatform

Soorten zonnepanelen - Keuze in zonnepaneel systemen

Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen verkrijgbaar die allemaal hetzelfde doel hebben, namelijk het omzetten van zonlicht in energie. Behalve tussen de verschillende merken en toepassingen kun je een onderscheid maken in het materiaal waarvan de zonnecellen in het paneel zijn gemaakt, zoals amorf silicium, mono-kristallijn of poly-kristallijn silicium. Zonnepanelen kunnen standaard uitgevoerd zijn met aan de voorkant een glasplaat en een ondoorzichtige achterkant. Maar ook bestaan er zogenaamde “doorzicht” zonnepanelen, waarin de zonnecellen zich tussen twee glasplaten bevinden. Omdat de zonnecellen hier uit elkaar liggen wordt er ook licht doorgelaten en is het zonnepaneel deels doorzichtig. soorten-zonnepanelen

Meer over soorten zonnepanelen: niet alleen de zonnepanelen, maar ook de achterliggende systemen kunnen verschillend zijn. Zo heb je zonnepaneel-systemen, die je direct aansluit op het elektriciteitsnetwerk en de zogenaamde autonome systemen. Zonnepaneel-systemen die je op het elektriciteitsnetwerk aansluit zijn vooral geschikt voor de standaard toepassing op woningen, kantoren en andere bedrijfsruimten. Sommige van deze systemen zijn in staat om de stroom die je niet gebruikt te leveren aan de energieleverancier, waarvoor je doorgaans een vergoeding krijgt.

Autonome zonnepaneel-systemen, waarbij de opgewekte energie wordt opgeslagen in een accu, staan los van het elektriciteitsnetwerk. Deze systemen zijn vooral geschikt voor afgelegen plekken, bijvoorbeeld bij een vakantiehuisje, boot of caravan. Ook als er geen elektriciteitsnetwerk in de buurt is kun je via de accu je portable computer, je camera en je mobiele telefoon opladen. Voor deze laatste toepassing zijn er inmiddels oprolbare zonnepanelen in verschillende formaten verkrijgbaar, die eruit zien als strandmatjes. De stroom-opbrenst van deze oprolbare zonnepanelen varieert al naar gelang het formaat. Zij zijn momenteel nog vrij prijzig, maar te verwachten valt dat het gebruik toe gaat nemen en de prijs, net als bij de “vaste” zonnepanelen, gaat zakken.

Soorten zonnepanelen en merken

Tot slot zijn er nog verschillende merken zonnepanelen. Onder andere Yingli, BYD, CNPV, Sharp, Sanyo en Panasonic hebben elk hun assortiment aan systemen, variërend zowel voor wat betreft het rendement en grootte, als de verschillende typen gekoppeld aan het elektriciteitsnet of autonoom. Op het gebied van de oprolbare zonnepanelen timmeren de merken Xunligth en Brunton flink aan de weg. Al met al zijn er veel soorten zonnepanelen.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs