Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Afmeting van zonnepanelen, hoe groot zijn ze?

De afmeting van een zonnepaneel is een medebepalende factor hoeveel zonnepanelen u op uw dak kunt plaatsen. Het aantal zonnepanelen dat u op uw dak kunt plaatsen is enerzijds afhankelijk van de afmeting van de zonnepanelen, anderzijds van de situatie.

Zonnepanelen met zonnecellen hebben over het algemeen vaste afmetingen die afhankelijk zijn van de capaciteit van de zonnepanelen.

afmeting-zonnepanelen

 

Testcentrum rapport

Download volledige testrapport 2021

72 merken zonnepanelen
€ 17,50
NU GRATIS
+ gratis tips in uw mailbox

We onderscheiden daarbij:

1)      Standaard zonnepanelen, afmeting 165 x 99 cm. Deze afmeting wordt over het algemeen gehanteerd voor zonnepanelen met een capaciteit tussen 245 en 285 WP

2)      Grote zonnepanelen, afmeting 195 x 99 cm. Deze afmeting wordt over het algemeen gehanteerd voor zonnepanelen met een capaciteit groter of gelijk aan circa 300WP.

3)     CIS zonnepanelen meestal met kleinere afmetingen. Het meest verkochte Solar Frontier heeft een afmeting van 126 x 100 cm

Kleine zonnepanelen met afmetingen van  158 x 81 cm zijn eveneens op de markt maar worden nog nauwelijks toegepast.. Deze afmeting wordt over het algemeen gehanteerd voor zonnepanelen met een capaciteit tussen 190 en 205 WP.

De afmeting van dunne film zonnepanelen zijn enorm verschillend en per fabrikant weer anders. Marktleider Solar Frontier hanteert een afmeting van 126 x 100 cm voor haar 170WP paneel. Het is echter de vraag hoe lang deze panelen nog beschikbaar zijn. Solar Frontier heeft namelijk aangegeven te stoppen met de distributie in Europa.

Uw legplan bepalen? Download onze hulptools om met de afmetingen van zonnepanelen het legplan op uw dak te bepalen.

Met de afmetingen van de zonnepanelen kunt u nu een eigen legplan maken. U kunt zo bekijken of u de zonnepanelen het beste liggend  (landscape) of staand kunt plaatsen (portrait). Voor schuine daken geldt dan nog een zogenaamde No-Go-zone: een ruimte van circa 20 centimeter tussen de zonnepanelen en de dakrand. Tezamen met de afmetingen van de zonnepanelen kunt u nu bepalen hoeveel zonnepanelen u op uw dak kunt leggen.

Voor platte daken geldt de No-Go zone plat dak, veroorzaakt door regelgeving en windbelasting. Wij hebben ook de handige tool afstand zonnepanelen plat dak berekenen.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.