Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- en adviesplatform

Zonne-energie

Zonne-energie is energie die afkomstig is van de zon in de vorm van warmte en licht. Er zijn twee verschillende mogelijkheden om zonlicht om te zetten in een andere vorm van hernieuwbare energie. De meest gebruikte toepassing hiervoor zijn zonnepanelen, maar zonneboilers kunnen in deze situatie ook zeer functioneel zijn.

Hoe werkt zonne-energie?

Zonne-energie is een vorm van duurzame energie, dus ook wel hernieuwbare energie genoemd. Dit is energie die nooit opraakt en waar je dus voor een onbeperkte tijd gebruik van kunt maken. Daarnaast heeft groene energie ook geen negatieve invloed op het milieu. Zonnepanelen en zonneboilers zijn systemen die zonlicht direct opnemen en omzetten in elektriciteit. Door zonne-energie en het gebruik van de juiste systemen om dit op te wekken kan je thuis veel geld besparen op uw energiekosten.

Zonne-energie
Zonne-energie opwekken

Zonne-energie opwekken met zonnepanelen

Een zonnepaneel bestaat uit losse afzonderlijke zonnecellen. Dit zijn fotovoltaïsche cellen, ook wel PV-cellen genoemd, die licht en volt omzetten naar de eenheid van elektrische spanning. Zonnepanelen beschikken dus over allerlei losse zoncellen.

Elke zonnecel bestaat uit 2 lagen silicium. Uiteindelijk moet zonlicht ervoor zorgen dat er tussen deze twee lagen elektrische stroom ontstaat. Deze stroom zorgt er dan voor dat er een bepaalde spanning ontstaat waardoor het zonnepaneel instaat is om deze stroom om te zetten in bruikbare zonne-energie. Hierdoor heb je thuis de mogelijkheid om elektriciteit op te wekken in de vorm van groene stroom. Beschik je niet over de financiële middelen voor de aanschaf van zonnepanelen? Bekijk direct de interessante subsidies voor zonnepanelen.

Zonneboilers

Door middel van zonneboilers oftewel zonnecollectoren kan zonne-energie ook gebruikt worden om water te verwarmen. In dit geval zetten ze zonlicht niet om in elektriciteit maar in warmte. Het systeem van een zonneboiler bestaat uit een aantal buizen op het dak die beschikken over een bepaalde vloeistof (water met antivries) die doormiddel van de zon verwarmd wordt. Deze verwarmde vloeistof komt via een speciale leiding bij de collector terecht. De collector is het opslagvat van een zonneboiler, hij zorgt ervoor dat al het verwarmde water verspreid wordt onder alle functies die het nodig hebben. Je kunt hierbij denken aan de verwarming, douche of warm kraanwater. Met behulp van de zon en een zonneboiler kan je dus flink wat geld besparen op je energiekosten.

In heel veel huishoudens is de verwarmingsinstallatie echter niet waterzijdig ingeregeld, waardoor er veel opgewekte warmte verloren gaat. Gelukkig heeft cv-inregelen.nl hier een oplossing voor bedacht. Zij hebben namelijk een inregelkit ontwikkeld waarmee je jouw cv-instalatie waterzijdig kunt inregelen zodat er geen onnodig warmte meer verloren gaat. Zo kan je optimaal genieten van de opgewekte warmte door behulp van de zon en een zonneboiler.

Benieuwd naar je situatie voor zonne-energie?

Met zonnepanelen heb je dus de mogelijkheid om zonne-energie op te wekken. Deze opgewekte duurzame energie zetten de panelen dan om in bruikbare groene stroom. Het voordeel van zonne-energie is dat het niet schadelijk is voor het milieu. Beleggen in zonne-energie is dan ook populair. Ben je benieuwd naar hoeveel zonne-energie je nodig hebt voor jouw situatie? Vraag dan vrijblijvend de gratis opbrengstscan aan.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs