Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- en adviesplatform

Zonnepanelen installeren? Eigen installatie of vakman inschakelen?

zonnepanelen-installeren-zelf Zonnepanelen installeren? Als je heel erg handig bent, kun je de zonnepanelen mogelijk zelf installeren. Hiermee kun je bezuinigen op de totale kosten, maar bedenk wel dat het zelf installeren van zonnepanelen geen klusje is dat je zo even op een namiddag doet. Ten eerste moeten zonnepanelen op het dak of aan de muur van je woning worden geplaatst, met de nodige constructieve voorwaarden van dien.

De zonnepanelen zijn ook nog eens groot en kwetsbaar en daardoor onhandig te manoeuvreren. Zodra ze gemonteerd zijn kan er, mits dit goed is gebeurd, niet zo veel gebeuren, maar tijdens de installatie moet er zeer voorzichtig mee omgegaan worden. Daarbij moet er ook nog eens goed gelet worden op de oriëntatie en helling van de zonnepanelen, teneinde een maximaal rendement te krijgen.

Zonnepanelen installeren, toch uitbesteden?

De meeste mensen zullen dan ook aangewezen zijn op een installateur. Dat kan, ook als je zelf best handig bent, heel voordelig zijn. Weliswaar moet je de installateur betalen, maar deze stelt daar veel ervaring met het plaatsen van zonnepanelen tegenover en soms niet opweegt tegen het zelf zonnepanelen installeren . Hierdoor ben je verzekerd van de beste oriëntatie en hellingshoek. Ook  heeft een installateur een goede kijk op het soort en de hoeveelheid zonnepanelen die nodig zijn in jouw situatie.

Dit alles komt het rendement van de zonnepanelen ten goede en daarmee uiteindelijk je portemonnee. Als je besluit om het installeren van zonnepanelen uit te besteden, let dan wel op dat je een erkende installateur inschakelt en geen beunhaas, die het er even bij doet voor een zacht prijsje. Het gemakkelijkste is als je leverancier ook zorgt voor de gegevens van een of meerdere erkende en gekwalificeerde installateurs.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs