Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Zonnepanelen installeren? Eigen installatie of vakman inschakelen?

zonnepanelen-installeren-zelfZonnepanelen installeren? Als je heel erg handig bent, kun je de zonnepanelen mogelijk zelf installeren. Hiermee kun je bezuinigen op de totale kosten, maar bedenk wel dat het zelf installeren van zonnepanelen geen klusje is dat je zo even op een namiddag doet. Ten eerste moeten zonnepanelen op het dak of aan de muur van je woning worden geplaatst, met de nodige constructieve voorwaarden van dien.

De zonnepanelen zijn ook nog eens groot en kwetsbaar en daardoor onhandig te manoeuvreren. Zodra ze gemonteerd zijn kan er, mits dit goed is gebeurd, niet zo veel gebeuren, maar tijdens de installatie moet er zeer voorzichtig mee omgegaan worden. Daarbij moet er ook nog eens goed gelet worden op de oriëntatie en helling van de zonnepanelen, teneinde een maximaal rendement te krijgen.

Zonnepanelen installeren, toch uitbesteden?

De meeste mensen zullen dan ook aangewezen zijn op een installateur. Dat kan, ook als je zelf best handig bent, heel voordelig zijn. Weliswaar moet je de installateur betalen, maar deze stelt daar veel ervaring met het plaatsen van zonnepanelen tegenover en soms niet opweegt tegen het zelf zonnepanelen installeren . Hierdoor ben je verzekerd van de beste oriëntatie en hellingshoek. Ook  heeft een installateur een goede kijk op het soort en de hoeveelheid zonnepanelen die nodig zijn in jouw situatie.

Dit alles komt het rendement van de zonnepanelen ten goede en daarmee uiteindelijk je portemonnee. Als je besluit om het installeren van zonnepanelen uit te besteden, let dan wel op dat je een erkende installateur inschakelt en geen beunhaas, die het er even bij doet voor een zacht prijsje. Het gemakkelijkste is als je leverancier ook zorgt voor de gegevens van een of meerdere erkende en gekwalificeerde installateurs.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.