Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Kosten en prijzen van zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen is gunstiger dan ooit. Niet eerder lagen de prijzen zo laag. Op dit moment betaalt men circa € 5.300,- voor 16 zonnepanelen en men kan hiermee het verbruik van een gemiddeld huishouden (4.000 kWh) volledig opwekken. De gemiddelde terugverdientijd is nu circa 6 tot 9 jaar, en dat komt overeen met een rendement op de investering van circa 10 tot 12%, een veelvoud van de huidige spaarrente. Zeer interessant om deze kostenbesparing op energie in te zetten voor uw persoonlijke situatie.

Gratis eBrochure:

‘Wat kosten zonnepanelen? Marktscan 2021’

Wekelijks nuttige tips over zonnepanelen en
deze Gratis eBrochure in je mailbox: Ja, stuur mij meer informatie over zonnepanelen. Het eerste bericht bevat deze eBrochure.

Wat kosten zonnepanelen? Marktscan 2021

 

Kosten zonnepanelen, wat ben ik ongeveer kwijt?

Uiteindelijk moet er toch geld beschikbaar komen en dan is de prijs niet onbelangrijk. Hieronder geven wij 5 situaties weer waarbij u enig idee krijgt van de kosten, ofwel de prijs zonnepanelen en het bijhorende resterende deel van de installatie:

8 zonnepanelen – 2.000 kWh/jaar

Opbrengst ca. € 450,- per jaar
€ 2.100 tot € 2800 voor materiaal
€ 750 tot € 950 voor installatie
Bedragen zijn excl. BTW

 Prijs 8 zonnepanelen
12 zonnepanelen – 3.000 kWh/jaar 

Opbrengst ca. € 650,- per jaar
€ 2.900 tot € 3.300 voor materiaal
€ 950 tot € 1.150 voor installatie
Bedragen zijn excl. BTW

 Prijs 12 zonnepanelen
16 zonnepanelen – 4.000 kWh/jaar 

Opbrengst ca. € 825,- per jaar
€ 3.700 tot € 4.500 voor materiaal
€ 1.100 tot € 1.350 voor installatie
Bedragen zijn excl. BTW

 Prijs 16 zonnepanelen
20 zonnepanelen – 5.000 kWh/jaar 

Opbrengst ca. € 1.100,- per jaar
€ 4.700 tot € 5.500 voor materiaal
€ 1.300 tot € 1.500 voor installatie
Bedragen zijn excl. BTW

 Prijs 20 zonnepanelen
28 zonnepanelen – 7.000 kWh/jaar

Opbrengst ca. € 1.550,- per jaar
€ 6.000 tot € 7.250 voor materiaal
€ 1.700 tot € 2.000 voor installatie
Bedragen zijn excl. BTW

 Prijs 28 zonnepanelen

Besparing belangrijker dan prijs zonnepanelen

Vanzelfsprekend is het van belang welke kosten u betaalt voor een set zonnepanelen. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de besparing die u met de opbrengst van de zonnepanelen gaat realiseren. U gaat immers besparen op de stroomkosten. Uitgaande van een stroomprijs van € 0,23 per kWh kunt u vrij eenvoudig berekenen wat uw besparing is. Gebruik onze handige tool terugverdientijd-zonnepanelen-berekenen.

 

Prijs zonnepanelen lager met BTW-teruggave

Al lange tijd bestaat er voor particulieren de mogelijkheid om de BTW op de aanschaf van zonnepanelen terug te vorderen. De prijs van zonnepanelen is daardoor 21% lager geworden. De BTW kan pas na de betaling aan de installateur worden teruggevorderd. Volg onze 4-stappen BTW zonnepanelen terugvorderen.

 

Voor bedrijven: prijs zonnepanelen met subsidie

Voor bedrijven zijn er andere regelingen om de prijs van zonnepanelen te drukken. Zo zijn er de SDE+ subsidie en verschillende aftrekmogelijkheden. Lees hier alles over op de pagina subsidie zakelijk. Daarnaast zijn er vaak (locale) duurzaamheidsmaatregelen waardoor de investering gefinancierd kan worden met aantrekkelijke leningen met een rente van 0,5 tot 1%.

Kosten van zonnepanelen over de afgelopen jaren

De kosten voor zonnepanelen zijn de afgelopen jaren fors in prijs gedaald. Vanaf 2020 zijn de kosten eigenlijk op het laagste niveau. Het is niet de verwachting dat de kosten nog verder gaan dalen. De terugverdientijd van de zonnepanelen is op dit moment korter dan het ooit geweest is. Zonnepanelen zijn daarom al vanaf circa 5 jaar terugverdiend. Gemiddeld worden de zonnepanelen, afhankelijk van de situatie, terugverdiend tussen 5 en 10 jaar. Zonnepanelen zijn dus erg snel terugverdiend tegenwoordig.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.