Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Prijs zonnepanelen, wat ben ik kwijt?

De prijs van zonnepanelen is gunstiger dan ooit. Niet eerder lagen de prijzen zo laag. Op dit moment betaalt men circa € 5.300,- voor 16 zonnepanelen en men kan hiermee het verbruik van een gemiddeld huishouden (4.000 kWh) volledig opwekken. De gemiddelde terugverdientijd is nu circa 6 tot 9 jaar, en dat komt overeen met een rendement op de investering van circa 10 tot 12%, een veelvoud van de huidige spaarrente.

Gratis eBrochure:

‘Wat kosten zonnepanelen? Marktscan 2020’

Wekelijks nuttige tips over zonnepanelen en
deze Gratis eBrochure in je mailbox: Ja, stuur mij meer informatie over zonnepanelen. Het eerste bericht bevat deze eBrochure.

Wat kosten zonnepanelen? Marktscan 2020

 

Prijs zonnepanelen, wat ben ik ongeveer kwijt?

Uiteindelijk moet er toch geld beschikbaar komen en dan is de prijs niet onbelangrijk. Hieronder geven wij 5 situaties weer waarbij u enig idee krijgt van de kosten, ofwel de prijs zonnepanelen en het bijhorende resterende deel van de installatie:

8 zonnepanelen – 2.000 kWh/jaar

Opbrengst ca. € 450,- per jaar
€ 2.100 tot € 2800 voor materiaal
€ 750 tot € 950 voor installatie
Bedragen zijn excl. BTW

 Prijs_zonnepanelen_8
12 zonnepanelen – 3.000 kWh/jaar 

Opbrengst ca. € 650,- per jaar
€ 2.900 tot € 3.300 voor materiaal
€ 950 tot € 1.150 voor installatie
Bedragen zijn excl. BTW

 Prijs_zonnepanelen_12
16 zonnepanelen – 4.000 kWh/jaar 

Opbrengst ca. € 825,- per jaar
€ 3.700 tot € 4.500 voor materiaal
€ 1.100 tot € 1.350 voor installatie
Bedragen zijn excl. BTW

 
20 zonnepanelen – 5.000 kWh/jaar 

Opbrengst ca. € 1.100,- per jaar
€ 4.700 tot € 5.500 voor materiaal
€ 1.300 tot € 1.500 voor installatie
Bedragen zijn excl. BTW

 
28 zonnepanelen – 7.000 kWh/jaar

Opbrengst ca. € 1.550,- per jaar
€ 6.000 tot € 7.250 voor materiaal
€ 1.700 tot € 2.000 voor installatie
Bedragen zijn excl. BTW

 Prijs_zonnepanelen_28

Besparing belangrijker dan prijs zonnepanelen

Vanzelfsprekend is het van belang welke prijs u betaalt voor een set zonnepanelen. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de besparing die u met de zonnepanelen gaat realiseren. U gaat immers besparen op de stroomkosten. Uitgaande van een stroomprijs van € 0,23 per kWh kunt u vrij eenvoudig berekenen wat uw besparing is. Gebruik onze handige tool terugverdientijd-zonnepanelen-berekenen.

 

Prijs zonnepanelen lager met BTW-teruggave

Al lange tijd bestaat er voor particulieren de mogelijkheid om de BTW op de aanschaf van zonnepanelen terug te vorderen. De prijs van zonnepanelen is daardoor 21% lager geworden. De BTW kan pas na de betaling aan de installateur worden teruggevorderd. Volg onze 4-stappen BTW zonnepanelen terugvorderen.

 

Voor bedrijven: prijs zonnepanelen met subsidie

Voor bedrijven zijn er andere regelingen om de prijs van zonnepanelen te drukken. Zo zijn er de SDE+ subsidie en verschillende aftrekmogelijkheden. Lees hier alles over op de pagina subsidie zakelijk. Daarnaast zijn er vaak (locale) duurzaamheidsmaatregelen waardoor de investering gefinancierd kan worden met aantrekkelijke leningen met een rente van 0,5 tot 1%.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.