Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

PETE zonnepanelen: 3 keer meer rendement

Stanford University uit Amerika hebben een nieuwe techniek gevonden (PETE) om het rendement van zonnepanelen aanzienlijk te verhogen. Daarbij zou het mogelijk zijn om een rendement van maar liefst 50 tot 60% te behalen. Dat is bijna 3 keer meer dan het rendement van de huidige zonnepanelen die vaak niet verder komen dan 20%.

In een normale zonnecel wordt invallend licht gebuikt om via een halfgeleider stroom op te wekken. Daarbij wordt een bepaald spectrum van het licht gebruikt. Een groot deel van het spectrum wordt niet gebruikt. Deze gaat als warmte verloren. Door deze warmte gaan zonnepanelen minder goed functioneren.

Stanford heeft een techniek bedacht waarbij de verloren warmte ook in elektriciteit wordt omgezet. Ze noemen dit Photon Enhanced Thermionic Emission, afgekort PETE. Daarbij wordt een dun laagje cesium op een halfgeleider van galliumnitride aangebracht. Hierdoor kunnen de panelen naast licht ook warmte omzetten in elektriciteit. Dit is een groot voordeel aangezien warmte voor zonnepanelen juist erg nadelig werken. Hoe hoger de temperatuur hoe lager het rendement van de huidige generatie zonnepanelen. Met PETE wordt het rendement juist verhoogd naarmate de temperatuur omhoog gaat.

Volgens Stanford zal het mogelijk zijn om een rendement van 50 tot 60% te gaan behalen. De productiekosten zullen laag genoeg zijn om te kunnen concurreren met fossiele brandstoffen. Alles bevindt zich nog in de onderzoeksfase en is nog niet bekend of de techniek in productie genomen gaat worden.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs