Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

AEG

AEG zonnepanelen zijn van erg hoge kwaliteit én betaalbaar, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor een breed publiek. In dit artikel lees je alles over de beschikbare uitvoeringen, de voordelen van AEG panelen, hoeveel ze gemiddeld kosten en meer!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Voordelen AEG zonnepanelen
AEG zonnepanelen prijs
Waarom een AEG installateur inschakelen?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wat is AEG Solar?

AEG Solar is een onderdeel van het Duitse AEG, een bekend merk van consumentenelektronica. Het bedrijf was al langer actief op vlak van omvormers, maar is sinds de oprichting van AEG Solar ook begonnen met de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het is ook een Tier 1 merk. Zo behoren ze tot de 2% van zonnepanelen fabrikanten die enorm investeren in R&D (research & development).

AEG zonnepanelen kopen? Vergelijk 2 à 3 erkende zonnepanelen-installateurs voor jouw project via onze gratis offerteservice.

aeg zonnepanelen

 

Mogelijke uitvoeringen van AEG panelen

Heb je interesse in AEG zonnepanelen? Dan heb je een brede waaier aan uitvoeringen om uit te kiezen. Een overzicht met de belangrijkste factoren:

 

1. Type zonnepanelen

AEG biedt poly- en monokristallijne zonnepanelen aan. Monokristallijne panelen zijn beter bij direct zonlicht, en polykristallijne zonnepanelen bij diffuus licht. Verder heb je ook nog de keuze tussen standaard en AEG glas-glas zonnepanelen. Bij dat laatste type zitten de zonnecellen ingesloten tussen 2 lagen gehard glas (in plaats van tussen glas en kunststof folie). Daardoor kan je bij zulke panelen rekenen op een langere levensduur en een hogere opbrengst aan groene stroom.

Enkele populaire modellen: AEG Shingled Ultra Black zonnepanelen, AEG Mono Halfcel zonnepanelen (M6 of M10 cellen), AEG zonnepanelen glas-glas, …

 

2. Piekvermogen

Het piekvermogen van AEG panelen ligt tussen 140 en 405 Wp. De nieuwere modellen zoals de AEG Shingled Ultra Black en glas-glas panelen zijn wel meestal beschikbaar met een piekvermogen van 360 à 400 Wp.

 

3. Afmetingen

De meeste AEG zonnepanelen zijn qua afmetingen zo’n 1,6 meter breed en 0,9 meter hoog, maar dit is niet altijd het geval. Zo zijn er ook panelen van 2 meter breed. Aangezien zonnepanelen met een hoger vermogen vaak zwaarder én groter zijn, is het verstandig om een vakman in te schakelen om de stevigheid van je dak te checken. Niet alle daken zijn namelijk bestand tegen het gewicht van een volledige zonnepanelen installatie.

 

4. Opbrengst

AEG staat bekend om zonnepanelen met een hoge prijs-kwaliteitverhouding. Vooral hun glas-glas panelen vallen op wat betreft opbrengst en rendement, maar kosten tegelijkertijd wel iets meer. Welk type zonnepaneel van AEG je ook kiest, je bent verzekerd van een hoog rendement en een snelle terugverdientijd.

 

5. Garantie

AEG geeft zonnepanelen klanten een productgarantie van 20 à 30 jaar en een prestatiegarantie van 25 à 30 jaar. Dit betekent dat je jarenlang zorgeloos profiteert van optimaal werkende zonnepanelen. De specifieke hoeveelheid garantiejaren is afhankelijk van het type zonnepanelen dat je kiest.

 

Welke AEG zonnepanelen kies ik het best?

Wat is de beste AEG zonnepanelen installatie? Dit is afhankelijk van je woonsituatie, wensen en budget. Maak gebruik van onze gratis offerteservice en profiteer van gericht advies en prijzen op maat van 2 à 3 installateurs actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

Voordelen AEG zonnepanelen

Er zijn vele redenen om voor AEG panelen te kiezen. Een overzicht met de voornaamste voordelen:

 • Betrouwbaar merk: AEG is een Duits merk met een lange voorgeschiedenis in de productie van verschillende soorten (consumenten)elektronica. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze leverancier ineens failliet is en je niks meer aan de garantieregeling van je panelen hebt.
 • Hoge prijs-kwaliteitverhouding: zonnepanelen van AEG staan bekend om hun hoge prijs-kwaliteitverhouding. Dit is een direct gevolg van hun voortdurende onderzoek naar nieuwe, betrouwbare zonnepanelen technologieën. AEG is ook een Tier 1 zonnepanelen merk vanwege die uitgebreide R&D afdeling (Research & Development).
 • Goede garantieregeling: met AEG panelen profiteer je mogelijk van tot wel 30 jaar productie- en prestatiegarantie.
 • Verschillende uitvoeringen: er zijn behoorlijk veel verschillende modellen met uiteenlopende afmetingen, piekvermogens, … Voor elke woonsituatie is er dus een ideale AEG zonne-installatie.

 

AEG zonnepanelen prijs

AEG zonnepanelen prijzen variëren en zijn onder andere afhankelijk van het specifieke model en piekvermogen. Een kort overzicht met prijzen voor AEG zonnepanelen van zo’n 350 Wp:

Aantal personenVereist vermogen
zonnepanelen installatie
Aantal panelen
(350 Wp)
Zonnepanelen opbrengst
Gemiddelde prijs
(incl. btw, omvormer, plaatsing)
12.941 Wp82.500 kWh€ 4.500 - 6.200
23.529 Wp103.000 kWh€ 5.000 - 7.500
34.118 Wp123.500 kWh€ 5.600 - 8.800
44.706 Wp134.000 kWh€ 6.800 - 9.500
55.294 Wp154.500 kWh€ 7.500 - 11.000
65.882 Wp175.000 kWh€ 8.700 - 12.500

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Zo verschillen de kosten niet alleen per panelen-installatie, maar ook van installateur tot installateur. Vergelijk vrijblijvend voorstellen van ervaren installateurs actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

zonnepanelen aeg

 

Waarom een AEG installateur inschakelen?

Heb je interesse in AEG ultimate zonnepanelen? Laat ze dan zeker plaatsen door een ervaren vakman. Zo kan je namelijk gegarandeerd rekenen op:

 • Gericht advies: hoeveel panelen heb je nodig om jouw energieverbruik te dekken en hoeveel passen er op je dak? Kies je voor AEG zonnepanelen met 400 Wp of eerder 360 Wp? Kan je dak het gewicht van de gewenste zonnepanelen-installatie aan? En hoe zit het met de omvormer? Een professionele installateur geeft altijd advies op maat van je woonsituatie, persoonlijke wensen en budget.
 • Efficiënte uitvoering: een installateur heeft veel ervaring met het plaatsen van zonnepanelen en weet hoe hij te werk moet gaan. Ook is hij zich bewust van bekende valkuilen én methoden om een optimaal rendement voor je panelen te realiseren.
 • Professioneel contact na plaatsing: heb je nog vragen na de plaatsing van je AEG panelen? Dan kan je altijd bij je AEG installateur terecht. Hij is je vaste aanspreekpunt en zorgt voor een snelle oplossing bij eventuele problemen.
 • Subsidies & financiële voordelen: kies je voor zonnepanelen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor meerdere subsidies en financiële voordelen. Zo druk je de kosten én ook je terugverdientijd.

 

AEG panelen kopen = offertes vergelijken

Interesse in zonnepanelen van AEG? Vergelijk dan zeker de voorstellen van meerdere erkende installateurs. Zo bespaar je niet alleen kosten, maar profiteer je ook van gericht advies. Via onze gratis offerteservice kom je vrijblijvend en snel in contact met 2 of 3 van deze vakmensen. Start je aanvraag hier!

 

Prijzen voor AEG zonnepanelen en andere merken vergelijken?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs