Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Trina Solar zonnepanelen

Wil je hoogwaardige zonnetechnologie op je dak? Dan zijn Trina Solar zonnepanelen zeker het overwegen waard. Niet alleen staan deze panelen garant voor een optimale opbrengst aan groene stroom, dit innovatieve bedrijf scoort ook goed op vlak van duurzaamheid en maatschappelijk engagement. Benieuwd? In dit artikel ontdek je alles over dit kwalitatieve Chinese merk.

Ga snel naar: Trina solar zonnepanelen
Mogelijke uitvoeringen
Voordelen Trina Solar panelen
Trina Solar zonnepanelen prijs
Waarom installateur inschakelen?
Overzicht beschikbare panelen
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wat is Trina Solar?

Al meer dan 20 jaar is het Chinese Trina Solar een betrouwbare ontwikkelaar van Tier 1 zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 1997 en is uitgegroeid tot 1 van de topproducenten van zonnepanelen voor particuliere en industriële toepassingen. Eén van hun opvallendste producten is de Trinapro met Trinatracker: een hoogtechnologisch frame met een automatische optimalisatie (bv. door de panelen te kantelen voor een betere lichtinval).

Interesse in zonnepanelen van Trina Solar? Vraag dan zeker naar de mogelijkheden bij een erkende Trina Solar installateur actief in je buurt. Start je aanvraag hier!

zonnepanelen trina solar

 

Mogelijke uitvoeringen van Trina Solar zonnepanelen

Op zo’n 25 jaar groeide Trina Solar uit tot 1 van de betrouwbaarste Tier 1 zonnepanelen fabrikanten ter wereld. Het Chinese bedrijf beschikt dan ook over een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan zonnepanelen. Een overzicht van de mogelijkheden:

 

1. Type zonnepanelen

Trina Solar produceert verschillende types monokristalijne zonnepanelen (overwegend glas-glas panelen). Daarbinnen kan je kiezen uit bifaciale panelen met of zonder multi-busbar (MBB) en/of half-cut technologie.

Bifaciale zonnepanelen vangen licht op aan beide kanten van het paneel. Dit resulteert in een hogere opbrengst. Technologieën als MBB en half-cut zijn nieuwe ontwikkelingen die zowel het vermogen als de efficiëntie van je panelen omhoog krikken. Zo zijn ze o.a. beter bestand tegen schaduwval, vertragen ze processen als energieverlies, versnelde veroudering door UV-licht en corrosie, …

Modellen: Vertex Module, Residential Module, TallMax, DuoMax Twin, Honey M Module, …

 

2. Piekvermogen

Het aanbod aan zonnepanelen van Trina Solar is breed, gaande van panelen met een piekvermogen van 325 Wp tot 670 Wp. Deze waarde geeft aan hoeveel stroom een zonnepaneel kan opwekken onder ideale omstandigheden. Trina belooft een vermogensgarantie van zo’n 82,5 % na 25 jaar.

Welk piekvermogen heb ik nodig? Dat hangt onder meer af van je elektriciteitsverbruik, het aantal panelen dat op je dak past, de oriëntatie en de hellingsgraad van je dak, … Een installateur geeft je graag persoonlijk advies en stelt voor jou een legplan op maat op. Kom in contact met een professional in jouw buurt.

 

3. Afmetingen

Panelen van Trina Solar zijn gemiddeld 1,5 à 2 m² groot. Doorgaans geldt: hoe groter de panelen, hoe hoger het vermogen. Kies je daarom beter altijd voor grote zonnepanelen? Neen. De meest geschikte oplossing verschilt van situatie tot situatie. Heb je bijvoorbeeld een grote dakoppervlakte? Dan kan je gerust voor kleinere panelen met een lager vermogen kiezen.

Wat is voor mij de beste keuze? Dat gaat een erkende installateur graag voor je na met een legplan op maat van jouw situatie. Vraag vrijblijvend voorstellen aan bij installateurs actief in je buurt.

 

4. Opbrengst

De opbrengst van zonnepanelen en hun individuele piekvermogen hangen nauw met elkaar samen. In de realiteit kan de werkelijke stroomopbrengst wel verschillen van situatie tot situatie. Die hangt namelijk ook af van externe factoren als locatie, dakoriëntatie en -helling, schaduwval, … Trina Solar panelen staan bekend om hun hoge efficiëntie van 20 à 23%.

LET OP: Trina Solar produceert zelf geen omvormers. Wel gebruiken ze voor hun installaties enkel de beste omvormer merken om een optimaal rendement te garanderen (bv. Huawei, GoodWe, SMA, …).

 

5. Garantie

Een goede indicatie van de betrouwbaarheid van je installatie is de product- en vermogensgarantie die een fabrikant biedt. Bij Trina Solar is dat steevast 10 à 25 jaar wanneer de installatie geplaatst is onder de beste omstandigheden.

LET OP: zorg ervoor dat je steeds polst naar de productgarantie op zowel panelen als omvormer. Vooral de omvormer is een belangrijk aandachtspunt, want deze is onmisbaar voor een goed werkende installatie. Doorgaans is een klassieke string omvormer na zo’n 12 jaar aan vervanging toe, zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 30 tot zelfs 40 jaar.

 

Welke Trina Solar zonnepanelen kies ik het best?

Dat hangt van verschillende factoren af, waaronder je stroomverbruik, de grootte van je huishouden, je budget, … Met de Trina Solar kwaliteit maak je sowieso geen foute keuze: er zijn diverse piekvermogens beschikbaar, alle soorten panelen scoren goed op vlak van opbrengst en je kan genieten van een langdurige garantie. Wil je meer weten? Een installateur adviseert je graag verder.

Gratis offertes aanvragen? Kom in contact met een Trina Solar installateur actief in je regio via onze offertedienst. Vul je het aanvraagformulier helemaal in? Dan ontvang je binnen 2 à 3 dagen prijsvoorstellen op maat van erkende professionals. Start hier je aanvraag.

 

Voordelen Trina Solar panelen

Beslis je om te investeren in zonnepanelen van Trina Solar? Dan kies je voor een innovatieve technologie van topkwaliteit. De belangrijkste troeven van dit merk op een rij:

 • Innovatieve recordbreker: sinds 2011 heeft het bedrijf al zo’n 23 wereldrecords op haar naam staan, vooral dankzij de hoge efficiëntie van hun zonnecellen. Hun moderne R&D afdeling is voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen. Hierin werken ze o.a. samen met internationale universiteiten.
 • Internationale erkenning: deze vernieuwingsdrang gaat niet onopgemerkt voorbij. Trina Solar technologieën pronken met verschillende onderscheidingen en keurmerken die hun hoge kwaliteit onderstrepen, zoals de United Nations BlueSky Award for Leading Technology.
 • Globale onderneming: hoewel het succesverhaal van Trina Solar begon in China, bevindt het bedrijf zich nu al in meer dan 100 verschillende landen. In Europa is dat o.a. Duitsland, Italië, Spanje en Turkije, met de Europese hoofdzetel in Zwitserland.
 • Duurzaamheid primeert: Trina Solar wil niet alleen een groen alternatief bieden voor stroom, daarnaast integreert dit bedrijf deze duurzaamheidsvisie ook in hun volledige productieproces. Zo reduceerde het bedrijf zowel hun water- als elektriciteitsverbruik al met meer dan 50%.
 • Gewaarborgde kwaliteit: het bedrijf houdt nauwgezet het volledige productproces in het oog: van ontwikkeling tot fabricage. Daarnaast voeren ze professionele in-house tests uit om de langdurige kwaliteit van hun panelen te waarborgen.
 • Onafhankelijke controleorganen: aanvullend schakelt Trina Solar gespecialiseerde derde partijen in die onafhankelijke kwaliteitstesten uitvoeren. Zo kunnen ze met die nieuwe inzichten hun zonnepanelen blijvend verbeteren.

Benieuwd of Trina Solar panelen iets voor jou zijn? Neem dan contact op met een expert. Hij adviseert je niet alleen uitgebreid over de mogelijkheden, maar maakt ook een professionele (dak)analyse. Wij matchen je aan een vakman actief in je regio via onze gratis offertedienst.

 

Trina Solar zonnepanelen prijs

Hoeveel kost een volledige installatie op maat met Trina Solar panelen ongeveer? Dat hangt nauw samen met het type Trina zonnepaneel dat je kiest. Gaat je voorkeur uit naar panelen met een hoog piekvermogen? Dan ligt de prijs doorgaans hoger. Een overzicht met enkele richtprijzen:

Aantal personenGemiddeld jaarlijks verbruikVereist vermogen
zonnepanelen installatie
Aantal panelen
(400 Wp)
Gemiddelde jaarlijkse opbrengst van de installatieGemiddelde prijs
(incl. btw, omvormer, plaatsing)
12.500 kWh2.941 Wp72.380 kWh€ 4.100 à 7.300
23.000 kWh3.529 Wp93.060 kWh€ 5.000 à 8.800
33.500 kWh4.118 Wp103.400 kWh€ 5.600 à 10.200
44.000 kWh4.706 Wp124.080 kWh€ 6.600 à 11.700
54.500 kWh5.294 Wp134.420 kwh€ 7.500 à 13.000
65.000 kWh5.882 Wp155.100 kWh€ 8.200 à 14.500

LET OP: deze prijzen zijn gebaseerd op de gemiddelde aanschafprijs van zonnepanelen. In deze berekening zijn meer dan alleen panelen van Trina Solar meegenomen. Daarom doe je er goed aan om een individuele offerte te laten opmaken. Zo krijg je een betrouwbaarder beeld van de prijs. Vul het aanvraagformulier in.

 

trina solar glas glas

 

Waarom een gecertificeerd installateur inschakelen?

Interesse in een zonne-energiesysteem van Trina Solar? Dan schakel je het best een gecertificeerde installateur in met de nodige merkervaring. Zo kan je rekenen op…

 • Trina Solar expertise: samenwerken met een vakman die recente ontwikkelingen omtrent Trina Solar op de voet volgt, verzekert je van een correcte installatie, up-to-date advies en de meest geschikte panelen voor jouw woning.
 • Advies op maat: een installateur komt langs voor een plaatsbezoek en professionele dakinspectie. Op basis van deze informatie selecteert hij het juiste type panelen met hun geschikte vermogen. Zo ben je zeker van een installatie met een hoog rendement.
 • Professionele plaatsing: uitgerust met de geschikte veiligheidsmaterialen, het juiste gereedschap en de broodnodige expertise gaat hij aan de slag en zorgt voor een professionele plaatsing van je installatie op het dak van je woning of dat van een bijgebouw.
 • Service na verkoop: Trina Solar is een globaal bedrijf met verschillende Europese vestigingen. Werk je samen met een lokale installateur? Dan kan je genieten van een uitstekende dienstverlening, zowel voor, tijdens als na de plaatsing van je panelen.
 • Financiële voordelen: zowel in België als in Nederland kan je gebruik maken van financiële voordelen voor de aankoop van je installatie. Lees hier meer over de premies.

Gratis verschillende installateurs vergelijken? Dat kan! Wij brengen je in contact met professionals actief in je regio via ons aanvraagformulier. Zo kan je diverse prijzen, adviezen, uitvoertermijnen, … naast elkaar leggen. Vul hier ons aanvraagformulier in.

 

Beschikbare Trina Solar panelen

Heb je interesse in panelen van Trinasolar van 400 w of 375 w? Of wil je weten welke mogelijkheden Trina Solar je biedt? Dan heb je de keuze uit een breed spectrum aan panelen, elk met hun eigen piekvermogen. Ontdek de verschillende mogelijkheden in het onderstaande schema:

TypeMax. vermogenCeltypeAfmetingen (mm)EfficiencyTolerantieCapaciteitCellenGarantieTemp. Coefficient vermogenFrame
TSM-210 DC80.08210 WpMono809 x 158116.40%3.0%164.19 W/m27210 jaar-0.30%/KGrotendeels zwart
TSM-215 DC80.08215 WpMono809 x 158116.80%3.0%168.10 W/m27210 jaar-0.30%/KGrotendeels zwart
TSM-195 DC/DA80.08195 WpMono809 x 158115.20%3.0%152.46 W/m27210 jaar-0.30%/KGrotendeels zwart
TSM-200 DC/DA80.08200 WpMono809 x 158115.60%3.0%156.37 W/m27210 jaar-0.30%/KGrotendeels zwart
TSM-205 DC/DA80.08205 WpMono809 x 158116.00%3.0%160.28 W/m27210 jaar-0.30%/KGrotendeels zwart
TSM-210 DC/DA80.08210 WpMono809 x 158116.40%3.0%164.19 W/m27210 jaar-0.30%/KGrotendeels zwart
TSM-260 DC05A.08260 WpMono992 x 165015.90%3.0%158.85 W/m26010 jaar-0.32%/KGrotendeels zwart
TSM-265 DC05A.08265 WpMono992 x 165016.20%3.0%161.90 W/m26010 jaar-0.32%/KGrotendeels zwart
TSM-270 DC05A.08270 WpMono992 x 165016.50%3.0%164.96 W/m26010 jaar-0.32%/KGrotendeels zwart
TSM-260 DC05A.05260 WpMono992 x 165015.90%3.0%158.85 W/m26010 jaar-0.32%/KGeheel zwart
TSM-265 DC05A.05265 WpMono992 x 165016.20%3.0%161.90 W/m26010 jaar-0.32%/KGeheel zwart
TSM-245 PDG5245 WpPoly997 x 168514.60%3.0%145.84 W/m26010 jaar-0.32%/KZilverkleurig
TSM-250 PDG5250 WpPoly997 x 168514.90%3.0%148.81 W/m26010 jaar-0.32%/KZilverkleurig
TSM-255 PDG5255 WpPoly997 x 168515.20%3.0%151.79 W/m26010 jaar-0.32%/KZilverkleurig
TSM-290 PC14290 WpPoly992 x 195614.90%3.0%149.46 W/m27210 jaar-0.33%/KZilverkleurig
TSM-295 PC14295 WpPoly992 x 195615.20%3.0%152.03 W/m27210 jaar-0.33%/KZilverkleurig
TSM-300 PC14300 WpPoly992 x 195615.50%3.0%154.61 W/m27210 jaar-0.33%/KZilverkleurig
TSM-305 PC14305 WpPoly992 x 195615.70%3.0%157.19 W/m27210 jaar-0.33%/KZilverkleurig
TSM-310 PC14310 WpPoly992 x 195616.00%3.0%159.76 W/m27210 jaar-0.33%/KZilverkleurig
TSM-250 PC05A250 WpPoly992 x 165015.30%3.0%152.74 W/m26010 jaar-0.32%/KZilverkleurig
TSM-255 PC05A255 WpPoly992 x 165015.60%3.0%155.79 W/m26010 jaar-0.32%/KZilverkleurig
TSM-260 PC05A260 WpPoly992 x 165015.90%3.0%158.85 W/m26010 jaar-0.32%/KZilverkleurig
TSM-250 PC/PA05A250 WpPoly992 x 165015.30%3.0%152.74 W/m26010 jaar-0.32%/KGrotendeels zwart
TSM-255 PC/PA05A255 WpPoly992 x 165015.60%3.0%155.79 W/m26010 jaar-0.32%/KGrotendeels zwart
TSM-260 PC/PA05A260 WpPoly992 x 165015.90%3.0%158.85 W/m26010 jaar-0.32%/KGrotendeels zwart
72-cell Duomax-320320 WpPoly1978 x 99216.30%1.5%163.08 W/m27210 jaar0.32%/KZilverkleurig
72-cell Duomax-325325 WpPoly1978 x 99216.60%1.5%165.63 W/m27210 jaar0.32%/KZilverkleurig
72-cell Duomax-330330 WpPoly1978 x 99216.80%1.5%168.18 W/m27210 jaar0.32%/KZilverkleurig
72-cell Duomax-335335 WpPoly1978 x 99217.10%1.5%170.73 W/m27210 jaar0.32%/KZilverkleurig
72-cell Duomax-340340 WpPoly1978 x 99217.30%1.5%173.28 W/m27210 jaar0.32%/KZilverkleurig
TSM-295DD05A.08295 WpMono1650 x 99218.00%3.0%180.23 W/m26010 jaar-0.29%/KGeheel zwart

TIP: benieuwd welke zonnepanelen het meest geschikt zijn voor jouw situatie en hoeveel je er nodig hebt? Vraag dan via onderstaand offerteformulier advies aan bij een erkende installateur in je regio.

Prijzen voor Trina Solar zonnepanelen en andere merken vergelijken? Vraag gratis & vrijblijvend offertes aan.

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs