Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Zonnepanelen fors duurder door heffing per 1 augustus

Zonnepanelen China importheffingEuropa legt vanaf 6 juni een importheffing op zonnepanelen uit China van 11,8 procent. Vanaf augustus wordt de heffing verhoogd naar gemiddeld 47,6%. Dit maakte eurocommissaris van Handel Karel de Gucht dinsdagmiddag bekend.  Aangezien het merendeel van de zonnepanelen (80%) op de Europese markt van Chinese makelij zijn, zal dit snel leiden tot hogere prijzen voor zonnepanelen.

Europa geeft aan dat de Chinese zonnepanelenfabrikanten gesubsidieerd worden door de Chinese overheid. Europa geeft aan dat de verkoopprijzen van zonnepanelen eigenlijk 88% hoger zouden moeten zijn. Ze worden onder de kostprijs verkocht. Daardoor zijn de kansen voor Europese fabrikanten minimaal.

De grote verliezer in deze kwestie is de consument en het milieu. De terugverdientijd voor de aanschaf van zonnepanelen zal langer worden. Daardoor zullen minder mensen besluiten tot de aanschaf van zonnepanelen.

Bovendien was de huidige prijsstelling nog een enorme stimulans voor de bouw- en installatiesector, waar het al zo slecht gaat. Gevreesd wordt voor veel banenverlies in deze sector.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs