Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Zonnepanelen China? Prijzen door heffing omhoog.

Zonnepanelen uit China gaan hoogstwaarschijnlijk in prijs omhoog. De Europese unie wil vanaf juni belasting heffen op zonnepanelen uit China. Er wordt gesproken over heffingen van 47% en zelfs kunnen oplopen tot 67,7%.

Ben je van plan om zonnepanelen aan te schaffen, dan is het raadzaam om dit snel te doen. Veel installateurs zien nu al hun inkoopsprijzen stijgen met gemiddeld 15%. Doordat vele partijen extra hebben ingekocht is er nu al krapte ontstaan op de Europese markten. De prijsstijgingen bij de consument zijn vooralsnog niet merkbaar, maar zullen naar alle waarschijnlijkheid binnenkort wel doorgevoerd worden.

De Europese Unie volgt hierbij het voorbeeld van de USA. Daar werd de importheffing van zonnepanelen uit China al een jaar eerder ingevoerd.
De Alliantie voor Betaalbare Duurzame Zonne-energie (AFASE) uit Europa heeft alle alarmbellen doen rinkelen. De organisatie – waarin 500 organisaties uit de zonne-energiesector zijn vertegenwoordigd, had eerder berekend dat een importheffing van60% van zonnepanelen uit China binnen een jaar zou leiden tot een verlies van 242.000 banen in Europa. De regel zou alleen gunstig zijn voor enkele Europese fabrikanten van zonnepanelen.

PwC daarentegen becijferde dat door de importheffing juist een betere markt zou ontstaan waarbij er meer geconcurreerd gaat worden op kwaliteit dan op prijs. Dat zou uiteindelijk op de lange termijn voordeliger zijn voor de consument.

Het besluit van de Europese Unie staat overigens nog niet helemaal vast. In de tweede helft van het jaar zal een definitief besluit worden genomen. Het Chinese ministerie van handel probeert de Europese unie ondertussen op andere gedachten te brengen. Protectionisme van Europa zou kunnen leiden tot een verdere handelsoorlog. Als zonnepanelen uit China door de importheffing duurder gaan worden zal China met eigen maatregelen komen.

Klik verder: overzicht van zonnepanelen China

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs