Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen 1.000 Wp

Op zoek naar zonnepanelen met het hoogste piekvermogen? Dan kom je momenteel uit bij panelen van 400 à 500 Wattpiek (Wp). Toch zijn er al fabrikanten bezig met de ontwikkeling van zonnepanelen tot wel 1.000 Wp. Zo heb je nog minder panelen nodig om je jaarlijkse energieverbruik op te wekken. Wat zijn de kenmerken van zonnepanelen van 1.000 Wp? Uit welke alternatieven kan je kiezen? Je leest het in dit artikel.

Ga snel naar:
Voordelen en nadelen
Zonnepanelen 1.000 Wp prijs
Mogelijke alternatieven
FAQ 1.000 Wp zonnepanelen
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Wanneer zijn zonnepanelen van 1.000 Wp een goede keuze?

Zonnepanelen van 1.000 Wp zijn nog volop in ontwikkeling. Het zal gaan om grote, zware panelen met een hoge kostprijs. Op korte termijn zullen zonnepanelen van 1.000 Wp dus niet geschikt zijn voor woningeigenaren, maar voor bedrijven met een groot energiegebruik. Een gemiddeld huishouden kiest eerder voor 350 Wp zonnepanelen vanwege het relatief hoge piekvermogen en rendement.

Meer weten over de mogelijke piekvermogens van zonnepanelen? Een erkende installateur geeft je graag meer info over de mogelijkheden voor jouw situatie en helpt je bij het maken van de juiste keuzes. Ontvang gratis advies op maat bij een installateur actief in je buurt.

zonnepanelen 1000 wp

 

Voor- en nadelen 1.000 Wp zonnepanelen

Naast zonnepanelen van 1.000 Wp zijn er ook panelen met verschillende lagere piekvermogens. Wat zijn nu de voor- en nadelen van die zonnepanelen met het hoogste aantal Wp ten opzichte van panelen van bv. 320 of 350 Wp? We zetten het kort op een rijtje:

 

Voordelen zonnepanelen 1.000 Wp

 • Minder zonnepanelen nodig: zonnepanelen van 1.000 Wp beschikken over het hoogste piekvermogen op de markt. Daardoor kan je met een beperkt aantal panelen een grote opbrengst aan groene stroom bereiken. Op die manier zijn minder panelen nodig op het dak van je bedrijf, horecazaak, … om je jaarlijkse elektriciteitsverbruik te dekken.
 • Besparen op arbeidsuren: kies je voor zonnepanelen met de hoogste Wp? Dan bespaar je op montagemateriaal en arbeidsuren. Hierdoor kan je de investering in 1.000 Wp zonnepanelen drukken.

 

Nadelen zonnepanelen 1.000 Wp

 • Moeilijker te plaatsen door gewicht en formaat: zonnepanelen van 1.000 Wp zullen naar verwachting behoorlijk groot en zwaar zijn. Dat zorgt voor een iets complexere plaatsing in vergelijking met lichtere panelen met een lager piekvermogen.
 • Relatief duur: uit de prijzen van andere zonnepanelen met hoge vermogens kan je afleiden dat 1.000 Wp zonnepanelen behoorlijk duur zullen zijn. Daarom zullen dit soort panelen in eerste instantie geen geschikte keuze zijn voor particulieren, maar eerder voor bedrijven, zelfstandigen, …
 • Minder goed af te stemmen op persoonlijk energieverbruik: het voordeel aan zonnepanelen met een hoger vermogen is dat je er minder nodig hebt, maar je bent wel minder flexibel. Heb je bv. een jaarlijks verbruik van 4.400 kWh? Dan zou je 5 zonnepanelen van 1.000 Wp nodig hebben, met een hogere aankoopprijs tot gevolg.
 • Momenteel nog niet op de markt: zonnepanelen van 1.000 Wp komen er sowieso aan, maar ze zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Gelukkig kan je ook probleemloos kiezen voor panelen met een lager piekvermogen. Laat je adviseren door een installateur actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

 

Zonnepanelen 1.000 Wp prijs

De prijzen voor zonnepanelen van 1.000 Wp zijn op dit moment nog niet bekend. Het is wel zeker dat de kostprijs flink hoger zal liggen dan voor panelen met lagere piekvermogens. Wil je als woningeigenaar de overstap maken naar groene stroom? Dan kies je doorgaans best voor zonnepanelen van 320 à 350 Wp. Een overzicht met richtprijzen voor zonnepanelen-installaties met zulke panelen:

Aantal personenVereist vermogen
zonnepanelen installatie
Aantal panelen
(350 Wp)
Zonnepanelen opbrengst
Gemiddelde prijs
(incl. btw, omvormer, plaatsing)
12.941 Wp82.500 kWh€ 4.500 - 6.200
23.529 Wp103.000 kWh€ 5.000 - 7.500
34.118 Wp123.500 kWh€ 5.600 - 8.800
44.706 Wp134.000 kWh€ 6.800 - 9.500
55.294 Wp154.500 kWh€ 7.500 - 11.000
65.882 Wp175.000 kWh€ 8.700 - 12.500

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Zo verschillen de kosten op basis van de uitvoering van de panelen, het merk, de kwaliteit, … Daarnaast variëren de kosten ook van installateur tot installateur. Druk de kosten voor je zonnepanelen-installatie door voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt te vergelijken via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

1000 wp zonnepanelen

 

Mogelijke alternatieven

Kies je voor zonnepanelen van 1.000 Wp of ga je toch voor panelen met een lager piekvermogen? Het voordeel aan panelen van 250, 350 of 450 Wp is dat ze nu al beschikbaar zijn en je meteen kan beginnen met energie te besparen. Een kort overzicht:

 

ALTERNATIEF 1: zonnepanelen 250 Wp

Zonnepanelen van 250 Wp zijn meestal de meest budgetvriendelijke optie en daarom een goede keuze als je een lager budget voor zonnepanelen hebt. Aangezien deze panelen een lager piekvermogen hebben, zul je er wel veel nodig hebben om je jaarlijkse energieverbruik te dekken. Het gaat ook niet meer om de laatste generatie zonnepanelen, waardoor de betrouwbaarheid en kwaliteit iets lager ligt.

Ontvang gratis offertes op maat.

 

ALTERNATIEF 2: zonnepanelen 350 Wp

Zonnepanelen van 350 Wp zijn een populaire keuze vanwege hun hogere vermogen en de brede waaier aan mogelijkheden. Zo kan je verschillende keuzes maken op vlak van afmetingen, merken, garantie, kleuren, … Deze panelen zijn op dit moment meer en meer de standaard qua piekvermogen. Ze zijn dus relatief nieuw, goedkoper dan panelen met nog hogere vermogens en ook vlot te plaatsen op kleinere daken.

Ontvang gratis offertes op maat.

 

ALTERNATIEF 3: zonnepanelen 450 Wp

Zonnepanelen van 450 tot wel 500 Wp hebben een hoger piekvermogen, met als gevolg dat je er minder hoeft te plaatsen om de benodigde hoeveelheid kWh voor jouw woning op te wekken. Deze panelen zijn echter wel een stuk duurder en dus niet altijd interessant voor de gemiddelde woningeigenaar.

Ontvang gratis offertes op maat.

 

FAQ 1.000 Wp zonnepanelen

Het vinden van de juiste zonnepanelen voor je woning is niet altijd makkelijk. Heb je nog vragen over het piekvermogen van zonnepanelen? Vraag dan zeker advies op maat aan een erkende installateur actief in je buurt. Ook hieronder vind je het antwoord op enkele veelgestelde vragen: • Hoeveel zonnepanelen van 1.000 Wp heb ik nodig?

  Dat is afhankelijk van je jaarlijkse energieverbruik en je woonsituatie. Mogelijk zijn 1.000 Wp panelen niet de beste optie voor jouw woning, aangezien ze relatief groot en zwaar zijn, hoge investeringskosten met zich meebrengen, … Daarnaast wek je al gauw te veel energie op in vergelijking met panelen met een lager piekvermogen.

  Zeker zijn van zonnepanelen met het juiste piekvermogen op jouw maat? Vraag dan gratis advies en prijzen op maat aan bij meerdere installateurs actief in je buurt via onze offerteservice. • Hoe kan ik het piekvermogen van mijn zonnepanelen berekenen?
  Het Wp van je zonnepanelen staat vast bij de aankoop van de installatie. Je hoeft dus niks te berekenen. Wel kan je onderzoeken hoeveel kWh je opwekt met je zonnepanelen. Hierbij vermenigvuldig je het totale piekvermogen van je panelen met 0,85. Gemiddeld benut je namelijk maar 85% van het vermogen van je panelen (door bewolking, vervuiling, …).


 • Wat is het beste alternatief voor 1.000 Wp zonnepanelen?

  Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen van 1.000 Wp? Dan kies je voor nu beter voor zonnepanelen van zo’n 500 Wp. Dit is het hoogst haalbare vermogen dat je op dit moment kan bereiken met 1 paneel. 400 Wp zonnepanelen zijn ook een goede keuze als je op zoek bent naar een budgetvriendelijker alternatief.

  Wat is de beste keuze voor jouw situatie? Een professionele installateur informeert je graag over de mogelijkheden voor een zonnepanelen-installatie op jouw maat. Ontvang vrijblijvend voorstellen bij specialisten actief in je buurt via onze gratis offerteservice.

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs