Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen 350 Wp

Elk zonnepaneel heeft een bepaald piekvermogen (in Wattpiek of Wp). Die term geeft aan hoeveel stroom een paneel in ideale omstandigheden opwekt. Dat individuele vermogen van zonnepanelen blijft toenemen. Vroeger had je panelen van 250 of 275 Wp, maar tegenwoordig zijn zonnepanelen van 350 Wp steeds meer de norm. Welke uitvoeringen zijn er? En hoeveel kost zo’n 350 Wp paneel? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Voordelen en nadelen
Zonnepanelen 350 Wp prijs
Mogelijke alternatieven
FAQ 350 Wp zonnepanelen
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Wanneer zijn zonnepanelen van 350 Wp een goede keuze?

Zonnepanelen van 350 Wp kunnen in optimale omstandigheden (lichtsterkte, richting van het licht, …) jaarlijks 350 kWh aan groene stroom opwekken. In de praktijk ligt die opbrengst iets lager (zo’n 85%). Vanwege bewolking, lage zon, … leveren ze namelijk niet constant stroom voor dat piekvermogen van 350 Wp. Deze zonnepanelen zijn een goede keuze als je…

 • wil gaan voor recente mono- of polykristallijne panelen van hoge kwaliteit.
 • niet extra wil betalen voor panelen met een nog hoger piekvermogen (bv. 400 of 600 Wp).
 • niet genoeg plaats hebt op je dak voor meer panelen met een lager piekvermogen.
 • wil gaan voor strakke en esthetische zonnepanelen (bv. full black).

zonnepanelen 350 wp

 

Mogelijke uitvoeringen

Er zijn tal van verschillende zonnepanelen met een piekvermogen van 350 Wp op de markt. Welke verschillende keuzes kan je allemaal maken? We zetten een aantal criteria kort op een rij:

 

1. Type paneel

Er bestaan zowel monokristallijne als polykristallijne zonnepanelen van 350 Wp. Monokristallijne panelen komen wel het vaakst voor. Deze panelen bevatten 1 kristal per zonnecel en deze kristallen liggen ook mooi in dezelfde richting. Zo krijg je een effen paneel zonder vlekken. Bij polykristallijne panelen bevat elke zonnecel meerdere samengesmolten kristallen die door elkaar liggen.

 

2. Afmetingen

De meeste 350 Wp zonnepanelen zijn ongeveer 1,6 à 1,7 m lang en 1 m breed. Kortom, zo’n standaard paneel heeft een gemiddeld formaat van 1,6 m² à 1,7 m². Deze afmetingen kunnen wel nog verschillen van paneel tot paneel. Ook de dikte van het frame is soms verschillend (van ongeveer 30 tot 50 mm). Benieuwd naar de mogelijke afmetingen van een zonnepaneel van 350 Wp? Vraag dan zeker meer info aan een erkende installateur actief in je buurt

 

3. Merk

Er bestaan tal van kwalitatieve merken die 350 Wp zonnepanelen aanbieden. Denk bv. aan Panasonic en SunPower. Daarnaast zijn er ook LG zonnepanelen van 350 Wp en ook fabrikanten als Longi,  URE Solar, Hyundai, … bieden panelen met dit piekvermogen aan.

 

4. Kleur

Je kan kiezen voor blauwe panelen, maar de meeste zonnepanelen van 350 Wp zijn zwart. Die zien er op de meeste daken strakker uit en vallen minder op in vergelijking met blauwe panelen. Zeker als je kiest voor all black of full black panelen van 350 Wp. Bij zulke zwarte zonnepanelen is het frame in het zwart gespoten en ook de ‘backsheet’ is zwart van kleur. Zo zie je geen dunne, witte lijntjes meer tussen de zonnecellen.

 

5. Garantie

Kies je voor een 350 Wp zonnepaneel van een kwalitatief merk? Dan ben je zeker van een betrouwbaar paneel met een hoog rendement en een lange levensduur. Toch kan zowel de vermogens- als de productgarantie verschillen van merk tot merk. Bij sommige panelen gaat het om een productgarantie van 12 jaar, terwijl die termijn bij andere merken oploopt tot maar liefst 25 jaar.

 

Vergelijken loont: vraag voorstellen aan bij meerdere installateurs!

Wil je een breed overzicht van de mogelijkheden voor de zonnepanelen van 350 Wp op jouw dak? Vraag dan zeker gratis voorstellen aan bij meerdere installateurs actief in je buurt. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook merken, kleuren, garantietermijnen, … gericht vergelijken. Dat is de beste garantie op de juiste keuze voor jouw zonnepanelen-installatie.

Gratis offertes ontvangen? Vraag gratis advies en prijzen op maat aan bij verschillende installateurs actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Voor- en nadelen 350 Wp zonnepanelen

Kies je beter voor zonnepanelen met een piekvermogen van 350 Wp of voor panelen met een lagere of hogere capaciteit? We wegen de voor- en nadelen kort tegen elkaar af:

 

Voordelen zonnepanelen 350 Wp

 • Goedkoper dan panelen met een hoger vermogen: er komen tegenwoordig ook panelen met piekvermogens van 400 tot zelfs 1.000 Wp op de markt. Die zijn echter nog erg duur en minder interessant voor de gemiddelde woning.
 • Nieuwste technologie: zonnepanelen van 350 Wp zijn relatief recent. Je bent dus zeker van de laatste technologie en een grote betrouwbaarheid en lange levensduur.
 • Op maat van kleinere daken: je hebt minder panelen van 350 Wp nodig om aan je vereiste totale vermogen van je installatie te komen in vergelijking met panelen met een lagere capaciteit. Ideaal dus als je minder plaats hebt op je dak voor zonnepanelen.
 • Veel keuzemogelijkheden: een 350 Wp zonnepaneel is steeds meer de standaard aan het worden. Daardoor kan je verschillende keuzes maken op vlak van merk, afmetingen, garantie, kleur, …

 

Nadelen zonnepanelen 350 Wp

 • Duurder dan panelen met een lager vermogen: kies je voor panelen met een piekvermogen van 250 of 275 Wp? Dan zal de prijs iets lager liggen in vergelijking met 350 Wp zonnepanelen. Let op: in dat geval heb je wel voldoende plaats op je dak nodig. Er zijn namelijk meer panelen met zo’n lagere capaciteit nodig om je vereiste totale vermogen te bereiken.
 • Meer plaats nodig dan bij panelen met een hoger vermogen: wil je minder panelen op je dak en toch je jaarlijkse stroomverbruik dekken met je installatie? Dan ga je beter voor panelen met een nog hoger piekvermogen. Hou er wel rekening mee dat de totale prijs van je project hoger zal liggen. Vraag dus zeker meer advies op maat aan een zonnepanelen-installateur actief in je buurt.

 

Zonnepanelen 350 Wp prijs

De prijzen voor een 350 Wp zonnepaneel hangen vooral af van de uitvoering, het merk, de kwaliteit, … Gemiddeld mag je rekenen op 250 à 500 euro per paneel (incl. btw). Laat je een nieuwe installatie plaatsen? Dan maken die kosten deel uit van je volledige zonnepanelen-installatie. Enkele richtprijzen op een rij:

Aantal personenVereist vermogen
zonnepanelen installatie
Aantal panelen
(350 Wp)
Zonnepanelen opbrengst
Gemiddelde prijs
(incl. btw, omvormer, plaatsing)
12.941 Wp82.500 kWh€ 4.500 - 6.200
23.529 Wp103.000 kWh€ 5.000 - 7.500
34.118 Wp123.500 kWh€ 5.600 - 8.800
44.706 Wp134.000 kWh€ 6.800 - 9.500
55.294 Wp154.500 kWh€ 7.500 - 11.000
65.882 Wp175.000 kWh€ 8.700 - 12.500

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. De kosten voor jouw zonnepanelen-installatie kunnen bovendien ook verschillen van installateur tot installateur. Wil je gericht prijzen, maar ook voorgestelde panelen en omvormers, uitvoertermijnen, … vergelijken? Vraag dan vrijblijvend prijsvoorstellen aan bij 2 à 3 installateurs actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

350 wp zonnepanelen

 

Mogelijke alternatieven voor 350 Wp zonnepanelen

Naast 350 Wp zonnepanelen kan je ook nog kiezen voor panelen met een lager of een hoger piekvermogen. We zetten beide alternatieven kort op een rij:

 

ALTERNATIEF 1: zonnepanelen met een lager piekvermogen

Er zijn nog altijd panelen met lagere piekvermogens op de markt: 250 Wp, 260 Wp, 275 Wp, 320 Wp, … Die zijn doorgaans iets goedkoper dan 350 Wp panelen. Is je budget beperkter en heb je voldoende plaats op je dak? Dan zijn zulke panelen zeker het overwegen waard. Let wel op: het gaat hier niet meer om de laatste generatie zonnepanelen. De kans bestaat dus dat de kwaliteit en betrouwbaarheid ook iets lager ligt.

Ontvang gratis offertes op maat.

 

ALTERNATIEF 2: zonnepanelen met een hoger piekvermogen

Het gemiddelde piekvermogen per zonnepaneel blijft toenemen. Tegenwoordig zijn zonnepanelen van 350 Wp bijna de standaard, maar er komen ook panelen met nog hogere piekvermogens op de markt. Zo kan je al kiezen voor panelen met een capaciteit van 400, 500, 600 tot zelfs 1.000 Wp. Let op: die panelen zijn duurder dan 350 Wp panelen en dus niet altijd interessant voor de gemiddelde woning.

Ontvang gratis offertes op maat.

 

FAQ 350 Wp zonnepanelen

Nog vragen over het piekvermogen van zonnepanelen? Vraag dan zeker advies op maat aan een erkende installateur actief in je buurt. Hieronder vind je ook al het antwoord op enkele veelgestelde vragen: • Hoeveel zonnepanelen van 350 Wp heb ik nodig?

  Dat hangt vooral af van je jaarlijkse elektriciteitsverbruik. Om bv. jaarlijks 4.000 kWh aan groene stroom op te wekken, heb je een totaal vermogen van ongeveer 4.706 Wp nodig. Delen we dat totale vermogen door het piekvermogen van 350 Wp per paneel? Dan komen we ongeveer uit op 13 panelen.

  Benieuwd hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt? Een ervaren installateur rekent het graag voor je uit. Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij verschillende installateurs via onze offerteservice. • Wat is de gemiddelde levensduur van 350 Wp zonnepanelen?
  De gemiddelde monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen gaan 25 à 30 jaar mee. Kies je voor glas-glas panelen van 350 Wp? Dan kan die levensduur van je zonnepanelen oplopen tot zelfs 40 jaar. Let op: naast het type paneel hangt die levensduur ook nog af van andere factoren als de kwaliteit van de plaatsing, het onderhoud, …


 • Hoe kan ik het piekvermogen van mijn zonnepanelen berekenen?

  Het piekvermogen kan je niet berekenen. Die capaciteit in Wp staat namelijk vast bij de aankoop van je installatie. Wat je wel kan berekenen, is hoeveel je zonnepanelen van 350 Wp zullen opbrengen qua groene stroom. Daarvoor vermenigvuldig je het totale vermogen van je panelen met 0,85. Zonnepanelen benutten namelijk gemiddeld 85% van hun piekvermogen.

  Snel en eenvoudig je zonnepanelen opbrengst berekenen? Doe dan gewoon onze gratis opbrengstscan!

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs