Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

BTW teruggave zonnepanelen voor VvE

De BTW teruggave zonnepanelen voor VvE zal per 1 januari 2020 gewijzigd worden! Appartementseigenaren hoeven geen BTW meer af te dragen over de teruggeleverde stroom die ze hebben opgewekt met zonnepanelen. Er komt dus een wijziging in de reglementen van de BTW teruggave zonnepanelen voor VvE.

Wat gaat er veranderen?

BTW teruggave zonnepanelen VvE

BTW teruggave zonnepanelen VvE

Momenteel hoeven woningeigenaren geen BTW af te dragen, maar woningeigenaren die aangesloten zijn bij een VvE moeten dit nog wel. Op 1 januari 2020 zal de BTW teruggave zonnepanelen voor VvE veranderen. Dan zal namelijk de Kleine OndernemingsRegeling (De KOR) ook van toepassing zijn bij appartementseigenaren. Deze regeling geldt alleen als de BTW omzet van de aangifte zonnepanelen voor VvE’s onder de €20.000,= blijft. BTW

Vermindering administratie

Een ander bijkomend voordeel van deze wetswijziging is dat VvE’s voor de teruglevering en saldering ook geen administratie meer bij hoeven te houden om de BTW-aangifte te kunnen doen. Nu levert de BTW administratie voor iemand in een VvE veel gedoe op. Terwijl gewone particuliere woningeigenaren hier geen last van ondervinden. Dit alles is een gevolg van de aanpassingen die zijn gemaakt in de Kleine Ondernemingsregeling (KOR).

Zonnepanelen zijn nu aantrekkelijker voor een VVE

In Nederland hebben we te maken met 1,2 miljoen beschikbare appartementen. 125.000 van deze woningen is onderdeel van een VvE. Vanwege de aangepaste reglementen zal de VVE in de toekomst meer woningen gaan voorzien van zonnepanelen. De opgewekte zonnestroom die uiteindelijk niet wordt gebruikt wordt grotendeels teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Dit noem je ook wel salderen.

Minpunt

Er is echter een klein minpunt rond deze nieuwe regelingen. VvE’s kunnen maar een deel van de BTW terugkrijgen. Particulieren daarentegen hebben wel de mogelijkheid om de BTW volledig terug te krijgen. De KOR gaat hier binnenkort over discussiëren om dit aan te passen. Daarnaast gaan ze ook beslissen of de fiscale behandeling van de BTW die voor particulieren geldt bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen ook gaat gelden voor VvE’s.

Tegenwoordig komen alleen VvE’s met 10 of meer woningen in aanmerking voor een lening bij het nationaal energiebespaarfonds. Ze willen de reglementen zo aanpassen dat een vereniging met minder dan 10 woningen in de toekomst ook in aanmerking kan komen voor de regeling BTW teruggave zonnepanelen voor VvE.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.