Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen op kleur

kleur_zonnepanelen Als je nu zonnepanelen aanschaft, dan ben je eigen beperkt tot 2 kleuren: blauw of zwart. Maar dat is straks verleden tijd. Zonnepanelen kunnen dan ook op kleur worden gemaakt.

De kleur van de zonnepaneel wordt op dit moment grotendeels bepaald door de cel. De zogenaamde polycellen zijn (donker)blauw en de monocellen zwart.  Daarnaast hebben we te maken met het frame. Die is van aluminium en heeft dus standaard de aluminium-kleur. Maar deze kan ook in het zwart worden uitgevoerd.

Maar er zijn nog andere manieren om de kleur aan te passen. Door de cellen te kleuren of door het glas een kleur te geven. Dit gaat echter ten koste van het rendement en daardoor wordt kleuring nite toegepast.

Zuyd Hogeschool en TNO hebben nu echter iets nieuws ontwikkeld waarbij de kleur gekozen kan worden zonder dat het ten koste gaat van het rendement. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van een coating op het glas. Het gaat om een nanocoating van laagjes silica en titanium die in een bepaald volgorde op elkaar worden gestapeld.. De coating zorgt ervoor dat bepaalde lichtkleuren worden gereflecteerd en andere weer worden doorgelaten. Dit zorgt ervoor dat er een schijn van een kleur is, maar heeft de coating zelf feitelijk geen kleur. De onderzoekers zijn nu in staat om groen, blauw, oranje en geel te maken.

De eerste zonnepanelen met deze coating worden nu getest in een veldtest op een dak in Heerlen. Die tests moeten uitwijzen hoe deze zonnepanelen presteren.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs