Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Uitleg tool berekening terugverdientijd zonnepanelen

subsidie-zonnepanelen-2013-leegUitleg:

De tool bereken terugverdientijd zonnepanelen berekent bij benadering het rendement en terugverdientijd van de aan te schaffen (of aangeschafte) zonnepanelen.

Met de volgende waarden wordt uw rendement berekend:

De aanschafkosten:

Dit zijn de totale kosten voor de installatie, inclusief montage en eventuele aanpassing aan de meterkast.

Jaarlijkse verhoging van het electriciteitstarief:

Jaarlijks kan het  electriciteitstarief verhoogd worden door uw electriciteitsleverancier.  Zo is er tussen 2003 en 2012 een gemiddelde prijsstijging geweest van circa 7%. In onze tool bereken rendement zonnepanelen kunt u de prijsstijging zelf ingeven. Standaard hebben wij een percentage van 3% aangegeven, min of meer gelijk aan de inflatie.

Totaal aantal WP:

Dit is de totale capaciteit van de alle zonnepanelen. Stel dat u 10 zonnepanelen heeft met een vermogen van 250wp (Wattpiek) per stuk , dan is de totale capaciteit 2500 wp.

Uw postcode (tbv bepaling zonuren):

In onze tool hebben wij per postcodegebied het aantal zonne-uren bepaald. De gegevens zijn aangeleverd door een Meteo-instituut.

Huidig electriciteitstarief:

Dit is het gemiddelde tarief dat u aan uw energieleverancier betaalt. Dit is inclusief energiebelasting. Wij hebben standaard een tarief van 23 cent weergegeven. Dit is het gemiddelde tarief dat Nederlanders betalen indien er jaarlijks minder dan 10.000 kWh verbruikt wordt. Indien u de BTW op uw installatie kunt aftrekken, dan dient u het electriciteitstarief exclusief BTW te nemen, maar wel inclusief energiebelasting.

Dakligging:

Hier geeft u aan wat de oriëntatie van de zonnepanelen is. Indien u uw zonnepanelen op het zuiden heeft, dan heeft  u het hoogste rendement. Het rendement neemt af indien uw zonnepanelen afwijken van de zuidrichting. De tool neemt dit mee in de berekening.

Hellingshoek dak:

Dit is de hoek dat het dak heeft t.o.v. de horizon. Een hellingshoek van 35 graden is gemiddeld in Nederland het meest ideaal voor zonnepanelen. Mocht u de zonnepanelen op een plat dak plaatsen dan dient u de hellingshoek te nemen van het bevestigingsmateriaal t.o.v. het platte dak. Vaak kiezen leveranciers hierbij voor hellingshoeken tussen 25 en 35 graden.

Afname van de opbrengst van zonnepanelen:

Zonnepanelen zijn onderhevig aan slijtage. Gemiddeld neemt het rendement met 0,7% af per jaar. Dit wordt meegenomen in de berekening.

Uitkomst van de tool is een schatting:

De uitkomst van de berekening is bij benadering en moet gezien worden als een schatting. Niet meegenomen zijn o.a. schaduweffecten en de exacte eigenschappen van de installatie (zonnepanelen en omvormer).

 

 

 

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.