Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Uitleg tool berekening terugverdientijd zonnepanelen

subsidie-zonnepanelen-2013-leeg Uitleg:

De tool bereken terugverdientijd zonnepanelen berekent bij benadering het rendement en terugverdientijd van de aan te schaffen (of aangeschafte) zonnepanelen.

Met de volgende waarden wordt jouw rendement berekend:

De aanschafkosten:

Dit zijn de totale kosten voor de installatie, inclusief montage en eventuele aanpassing aan de meterkast.

Jaarlijkse verhoging van het electriciteitstarief:

Jaarlijks kan het  electriciteitstarief verhoogd worden door jouw electriciteitsleverancier. In onze tool bereken rendement zonnepanelen kan je de prijsstijging zelf ingeven. Standaard hebben wij een percentage van 3% aangegeven, min of meer gelijk aan de inflatie.

Totaal aantal WP:

Dit is de totale capaciteit van de alle zonnepanelen. Stel dat je 10 zonnepanelen hebt met een vermogen van 250wp (Wattpiek) per stuk , dan is de totale capaciteit 2500 wp.

Jouw postcode (tbv bepaling zonuren):

In onze tool hebben wij per postcodegebied het aantal zonne-uren bepaald. De gegevens zijn aangeleverd door een Meteo-instituut.

Huidig electriciteitstarief:

Dit is het gemiddelde tarief dat je aan jouw energieleverancier betaalt. Dit is inclusief energiebelasting. Wij hebben standaard een tarief van 23 cent weergegeven. Dit is het gemiddelde tarief dat Nederlanders betalen indien er jaarlijks minder dan 10.000 kWh verbruikt wordt. Indien je de btw op jouw installatie kan aftrekken, dan dien je het electriciteitstarief exclusief btw te nemen, maar wel inclusief energiebelasting.

Dakligging:

Hier geef je aan wat de oriëntatie van de zonnepanelen is. Indien je jouw zonnepanelen op het zuiden heeft, dan heb je het hoogste rendement. Het rendement neemt af indien jouw zonnepanelen afwijken van de zuidrichting. De tool neemt dit mee in de berekening.

Hellingshoek dak:

Dit is de hoek dat het dak heeft t.o.v. de horizon. Een hellingshoek van 35 graden is gemiddeld in Nederland het meest ideaal voor zonnepanelen. Mocht je de zonnepanelen op een plat dak plaatsen dan dien je de hellingshoek te nemen van het bevestigingsmateriaal t.o.v. het platte dak. Vaak kiezen leveranciers hierbij voor hellingshoeken tussen 25 en 35 graden.

Afname van de opbrengst van zonnepanelen:

Zonnepanelen zijn onderhevig aan slijtage. Gemiddeld neemt het rendement met 0,7% af per jaar. Dit wordt meegenomen in de berekening.

Uitkomst van de tool is een schatting:

De uitkomst van de berekening is bij benadering en moet gezien worden als een schatting. Niet meegenomen zijn o.a. schaduweffecten en de exacte eigenschappen van de installatie (zonnepanelen en omvormer).

 

 

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs