Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Suntech zonnepanelen maakt doorstart

Suntech zonnepanelen Suntech, doorstart na faillissement

Suntech zonnepanelen, ’s werelds grootste producent van zonnepanelen is half maart 2013 failliet gegaan. De aanvraag van het faillissement was ingediend nadat Suntech een obligatielening van 542 miljoen dollar niet meer kon terugbetalen. Inmiddels heeft Suntech een doorstart gemaakt en hoeven eigenaren van Suntech panelen zich geen zorgen te maken over de garantieverlening.

Het Chinese bedrijf Suntech had haar nummer één positie verkregen door zeer gunstige leningen die door de overheid verstrekt waren in de jaren tussen 2005 en 2010. Op het hoogtepunt werkten 10.000 mensen voor Suntech.

Suntech was in moeilijkheden gekomen door de alsmaar dalende prijzen van zonnepanelen. Daardoor leed de onderneming in 2011 een verlies van 1 miljard dollar.

Ook in Nederland zijn er vele gebruikers van Suntech zonnepanelen. Zo zijn veel Suntech zonnepanelen geleverd door het initiatief van Eigen Huis (123-zonne-energie.nl).

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs