Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Zonnepanelen Zwolle

Zonnepanelen-ZwolleSituatie voor Zonnepanelen Zwolle

Door haar wat verder land inwaartse richting ziet Zwolle iets minder zon dan gemiddeld in Nederland. In 2015 scheen de zon er 1.810 uur, wat veel lijkt, maar in de rest van Nederland lag het gemiddelde een stuk hoger. Toch valt er hierdoor nog steeds veel energie te halen uit de zon. Een standaard zonnesysteem à 12 panelen (3.300 WP) dat optimaal staat opgesteld (onder een hoek van 35 graden gericht op het zuiden) zal in Zwolle circa 2.870 kWh per jaar opleveren (factor 0,87). Gemiddeld genomen zijn mensen die zonnepanelen hebben in Zwolle al voor ruim 85% zelfvoorzienend in hun energieverbruik, ze verbruiken jaarlijks gemiddeld 3.360 kWh (Nibud 2016). Hierdoor worden de energiekosten flink verlaagd. Middels de gratis opbrengstscan kunt u berekenen hoeveel zonnepanelen bij u precies op kunnen leveren.

Rendement op investering in zonnepanelen

Op een investering in zonnepanelen valt een hoog rendement te halen. In Zwolle ligt dit rendement rond de 11,6%. Dit houdt in dat de investering binnen 7 jaar volledig is terugverdiend. Heeft u genoeg vermogen beschikbaar om een zonnesysteem aan te schaffen? Dan is dit absoluut een goed idee. In vergelijking het geld op een 5-jarig spaardeposito zetten tegen een rente van 1,3%, levert een investering in zonnepanelen bijna het tienvoudige op. Mocht u vermogen niet direct beschikbaar hebben, dan heeft de overheid daar een oplossing voor bedacht. De Energiebespaarlening is een lening die door de overheid beschikbaar wordt gesteld tegen een laag rentepercentage. De voorwaarde voor deze lening is dat de bestemming van het geld gaat naar duurzaamheidswerkzaamheden aan uw woning. Door dit gunstige rentepercentage houdt u nog steeds rendement over. Na een iets langere terugverdientijd gaat u zelfs winst draaien. Daarnaast draagt u ook bij aan een duurzame wereld.

Live
Live test! 45 merken zonnepanelen

Zoek installateur voor Zwolle e.o.
Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Zwolle en omgeving

Het is niet eenvoudig om een goede installateur te vinden. Installateurs zijn er namelijk in overvloed, maar die ene ervaren installateur op het gebied van zonnepanelen bij u in de buurt is zo makkelijk nog niet gevonden. Ga daarom naar onze pagina zoek-installateur. Hier kunt u met behulp van uw postcode gespecialiseerde installateurs in zonnepanelen vinden bij u in de buurt.

Stroomverbruik Ikea Zwolle 30% lager

De Ikea in Zwolle blijkt na een jaar open te zijn 30% minder stroom te verbruiken dan andere filialen. Door de 5.500 zonnepanelen op het dak werd er het afgelopen jaar 885 MWh opgeleverd aan stroom, wat gelijk staat aan ruim 250 huishoudens. Door het gebruik van uitsluitend Ledverlichting in de winkel en parkeergarage werd het energieverbruik teruggedrongen. Ikea heeft als doelstelling om in 2020 wereldwijd volledig energieneutraal te zijn.