Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie

U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren

Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

MPP Tracker van mijn omvormer. Wat is dat?

MPP Tracker (Maximum Power Point) van omvormer

MPP-tracker-omvormer
Een MPP-tracker is een functionaliteit van de omvormer die voortdurende zoekt naar de combinatie stroom en spanning waarbij het hoogste rendement wordt gehaald. Het is belangrijk om te weten dat een omvormer altijd één of meerdere MPP trackers heeft.

De MPP verschuift zodra de instraling op de zonnepanelen verandert en/of de temparatuur verandert.

Een omvormer heeft minimaal 1 MPP-tracker.  Maar heeft u een situatie waarbij de zonnepanelen bijvoorbeeld in verschillende hellingshoeken liggen, dan heeft u een omvormer nodig met meerdere MPP-trackers.

Sommige omvormers hebben ook nog een actieve MPP-tracker. Het merk SMA heeft zo’n actieve tracker (OptiTrack) die ervoor zorgt dat het verlies bij schaduw wordt beperkt tot circa 15%.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.