Zonnepanelen Amersfoort
Situatie voor Zonnepanelen Amersfoort
Met haar ruim 150.000 inwoners is Amersfoort een normaal zonnige stad. Het aantal zonuren ligt op het landelijk gemiddelde. In 2015 waren dat nog 1.830 zonuren. De energie van deze zonneschijn kan goed worden gebruikt. Een gemiddeld optimaal zonnesysteem levert in Amersfoort circa 2.900 kWh per jaar op (12 panelen (3.300 WP) gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden). Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt 3.360 kWh per jaar (Nibud 2016) en is dus met deze installatie voor bijna 90% zelfvoorzienend wat betreft energie. Wil je weten wat zonnepanelen op het dak precies op kunnen leveren voor jou? Doe dan hier de gratis opbrengstscan. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met de hoeveelheid zon bij jou thuis en jouw dakeigenschappen.
Rendement op investering in zonnepanelen
Investeren in zonnepanelen is absoluut een verstandige keus. Met in Amersfoort een rendement van 11,8 procent heb je binnen 7 jaar jouw volledige investering terugverdiend. Heb je het geld tot je beschikking om te investeren? Je kan het bijvoorbeeld vastzetten voor 5 jaar op de bank tegen een rente van 1,3%. Beter is het om te investeren in zonnepanelen, wat bijna het tienvoudige op zal leveren.
Zonnepanelen installateurs in Amersfoort en omgeving
Indien je overweegt om zonnepanelen te kopen, is het noodzakelijk om het aanbod te vergelijken. Er zijn veel installatiebedrijven die allemaal hun producten willen verkopen. Echter, niet elke installateur is ervaren in het aanleggen van een zonnesysteem. Kijk daarom op onze pagina zoek-installateur. Hier vind je installateurs met expertise op het gebied van zonnepanelen bij jou in de buurt.
Zon@School Amersfoort
2016 – De gemeente Amersfoort en stichting Zon@School hebben samen met basisschool ’t Anker een overeenkomst getekend voor het plaatsen van zonnepanelen om de school te voorzien van zonnestroom. Hiermee is ’t Anker de tweede basisschool in Amersfoort waar zonnepanelen geplaatst zullen worden.
Stichting Zon@School wil scholen voorzien van duurzame energie. Hierbij koopt de school de panelen op afbetaling en betaalt zij vervolgens de coöperatie terug met de besparing op haar energienota. Omwonenden kunnen hierbij investeren in de zonnepanelen voor op de scholen. De omwonenden ontvangen nadat de coöperatie is terugbetaald rendement op hun investering in de duurzame energie op de school.