Zonnepanelen Breda
Situatie voor Zonnepanelen Breda
Breda is in vergelijking tot de rest van Nederland een zonnige stad. De zon schijnt er gemiddeld maar liefst 1.930 uur. Een gemiddeld zonnesysteem van 12 panelen (3.300 WP) dat optimaal staat opgesteld (gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden) zal in Breda circa 2.940 kWh per jaar opleveren (factor 0,90). Het gemiddelde energieverbruik per huishouden ligt op 3.360 kWh per jaar. Gemiddeld ben je dan voor bijna 90% zelfvoorzienend in je energieverbruik en zal je jouw energienota snel zien dalen.
TIP: wat jouw dak precies oplevert, kan je bereken met onze gratis opbrengstscan. Hier wordt persoonlijk rekening gehouden met je dakeigenschappen, zoals bijvoorbeeld de hellingsgraad en dakoriëntatie.
Rendement op investering in zonnepanelen
Het rendement van een gemiddeld zonnesysteem in Breda ligt op circa 12,0%. Dit houdt in dat je binnen 7 jaar je volledige aankoopbedrag heeft terugverdiend. Wat voor rendement een dak met zonnepanelen bij je op kan leveren, hangt af van de exacte investering en situatie. Het is wel te stellen, indien je minimaal 7 jaar op dezelfde plek blijft wonen en je het geld tot je beschikking hebt, dat het verstandig is om te investeren in zonnepanelen. Daarbij ben je ook nog praktisch CO2-neutraal.
Zonnepanelen installateurs in Breda en omgeving
Het is belangrijk om te kiezen voor een installateur met ervaring en expertise op het gebied van zonnepanelen. In Breda en haar omgeving zijn zeer veel installateurs te vinden. Via onze pagina zoek-installateur vind je met behulp van je postcode een ervaringsdeskundige bij jou in de buurt.
Gemeente Breda helpt bedrijven bij aanschaf zonnepanelen
Wethouder Paul de Beer verstuurde brieven naar 1000 bedrijven waarin de gemeente aanbood om kosteloos subsidie voor de aanschaf van zonnepanelen aan te vragen bij het Rijk. De gemeente hoopte hiermee de bedrijven aan te zetten om zonnepanelen aan te schaffen. Breda streeft er namelijk naar om in 2044 volledig klimaatneutraal te zijn. Een erg belangrijke stap dus, vindt de gemeente.