Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Hybride omvormer, uw eigen zonne-energie gebruiken

Hybride omvormer, of smart inverter, zijn ervoor bedoelt om zelf uw eigen zonne-energie te kunnen gebruiken. En wanneer uw eigen stroom op is zal er stroom van het net afgehaald worden. Maar ook wanneer de accu vol is zal de stroom gewoon weer terug geleverd worden aan het net. En dan wordt er gebruik gemaakt van de salderingsregeling.

Wat is een hybride omvormer?

Een omvormer ook wel inverter genoemd zorgt ervoor dat de gelijkstroom wordt omgezet naar wisselstroom. De taak van de inverter is om dit met maximale efficiëntie te doen. Hierdoor haal je de beste opbrengst prestaties. Een normale omvormer kan de stroom naar het net of naar een accu brengen.

Een smart inverter kan de opgeleverde stroom slimmer wegwerken. Door gebruik te maken van een thuis accu heeft de hybride omvormer zeker een meerwaarde. Ook wanneer u off grid wilt gaan oftewel vrij van het net. Alleen wanneer u nu echt off grid zou willen gaan dan heeft u een erg grote accucapaciteit nodig. En dit is in meeste huishoudens niet mogelijk. Wilt u toch uw eigen zonne-energie gebruiken? Dan is dat mogelijk met een hybride omvormer en dan bepaalt uzelf de accucapaciteit.

Hoe werkt een hybride omvormer?

Een Hybride omvormer kan hetzelfde doen als een normale omvormers. Alleen heeft deze omvormer een aantal slimme toevoegingen. De hybride Omvormer geleid het stroom naar waar het nodig is in het huishouden. Maar wanneer er meer stroom wordt opgewekt dan dat er verbruikt wordt zal het naar de accu’s toe gaan. En dan wanneer er vraag is naar stroom maar er niks wordt opgewekt zal het vanuit een accu benut worden.  Hierdoor zorgt het ervoor dat het stroom altijd goed benut wordt.

Ook zijn er hybride zonnepanelen. Klik hier als u daar meer informatie over wilt hebben.

De oplossing voor als de salderingsregeling vervalt

Is een hybride omvormer de oplossing voor als de salderingsregeling vervalt? Ja, dat is het zeker. Als de salderingsregeling volledig vervalt dan zou er een andere oplossing moeten zijn. En zonne-energie zou toch verbruikt moeten worden. Daarom is de smart inverter zeker wel een goede keuze. Als u gebruik maakt van de hybride omvormer kunt u alle zonne-energie verbruiken of opslaan. En daarom is dit een goede oplossing voor als de salderingsregeling volledig vervalt.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.