Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Google toont haalbaarheid van zonnepanelen

sunroof-google Google zal binnenkort een dienst presenteren waarbij online berekend kan worden hoeveel zonne-energie er met een dak opgewekt kan worden. Het project heet Sunroof en zal binnenkort beschikbaar zijn voor enkele delen van de USA.

Sunroof van Google maakt gebruik van Google maps. Met 3D-modellen wordt vervolgens berekend hoeveel zonnepanelen geplaatst kunnen worden en wat deze zonnepanelen op de betreffende locatie jaarlijks kunnen opleveren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van zoninstraling en temperatuur. Door het ingeven van het eigen verbruik en de elektriciteitskosten wordt berekend wat de jaarlijkse besparing met zonnepanelen is.

Sunroof zal de bezoeker doorverwijzen naar aanbieders van zonnepanelen. In hoeverre de aanbieders hiervoor moeten betalen is op dit moment nog niet bekend.

In Nederland is de soortgelijke dienst Zonatlas al beschikbaar. Hierbij kan al berekend worden hoeveel dak er beschikbaar is, hoeveel capaciteit aan zonnepanelen geplaatst kunnen worden en wat het rendement zal zijn.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs