Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Zonnepanelen Apeldoorn

Zonnepanelen-Apeldoorn

Situatie voor Zonnepanelen Apeldoorn

Gemiddeld genomen schijnt de zon in Apeldoorn net iets minder dan in de rest van Nederland. In 2015, een zeer zonnig jaar, scheen de zon er ongeveer 1800 uur. In Apeldoorn zal een gemiddeld optimaal zonnesysteem, deze bestaat uit 12 panelen (3.300 WP) en staat opgesteld onder een hoek van 35 graden gericht op het zuiden, per jaar ongeveer 2.840 kWh opleveren (factor 0,86). Een huishouden verbruikt gemiddeld 3.360 kWh aan elektriciteit. Hiermee is het gemiddelde huishouden in Apeldoorn dat zonnepanelen heeft voor 85% zelfvoorzienend in energieverbruik. Middels onze gratis opbrengstscan komt u precies te weten wat de opbrengst in uw geval zou zijn. Deze tool houdt hierbij rekening met uw dakeigenschappen en postcode.

Rendement op investering in zonnepanelen

Het rendement bij een investering in zonnepanelen ligt redelijk hoog. In Apeldoorn levert een gemiddeld zonnesysteem een rendement van 11,5%. Hiermee is de investering binnen 7 jaar volledig terugverdiend. Heeft u het geld tot uw beschikking, dan is het zeker een aanrader om direct te investeren. Naast een goede investering draagt u ook nog bij aan een beter milieu.

Live test! 45 merken zonnepanelen

Zoek installateur voor Apeldoorn e.o.
Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Apeldoorn en omgeving

In Apeldoorn en haar omgeving zijn erg veel installateurs te vinden. Niet alle installateurs hebben de expertise op het gebied van zonnepanelen. Bezoek daarom de pagina naar zoek-installateur. Hier vindt u ervaren installateurs op het gebied van zonnepanelen bij u in de buurt.

Zuidbroek Zonnepark

2016 – De gemeente Apeldoorn is op zoek naar ondernemers die een 4 hectare groot zonnepark willen realiseren. Apeldoorn stelt dit stuk grond in erfpacht ter beschikking voor een periode van 25 jaar. De gemeente wil dat het zonnepark meer wordt dan alleen een stuk grond met zonnepanelen. Het hoopt dat omwonenden en andere bewoners betrokken raken bij het zonnepark. Er kan door ondernemers een voorstel worden ingediend bij de gemeente over hun invulling van het park. De ideeën worden vervolgens beoordeeld en er zal worden geloot over wat er uiteindelijk zal gebeuren met het park. Het zonnepark dient in ieder geval vanaf 2017 energie te leveren voor 450 huishoudens.