Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Solarwatt zonnepanelen

Wil je zeker zijn van een lange levensduur, een hoge opbrengst en een optimaal rendement van je zonnepanelen? Dan kies je het best voor een hoogwaardig merk als Solarwatt zonnepanelen. Deze Duitse fabrikant is Europees marktleider voor glas-glas panelen, maar maakt ook glas-folie panelen, thuisbatterijen en energiemanagers. Hier ontdek je alles over zonnepanelen van Solarwatt! solarwatt logo 2022

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Voordelen Solarwatt panelen
Solarwatt zonnepanelen prijs
Overzicht beschikbare panelen
Waarom installateur inschakelen?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wat is Solarwatt?

Het Duitse bedrijf Solarwatt zag het licht in 1993 en is de grondlegger van de glas-glas zonnepanelen. Vandaag de dag is deze fabrikant nog altijd de Europese marktleider voor dit type zonnepanelen met de langste levensduur en hoogste opbrengst aan groene stroom. Daarnaast biedt Solarwatt ook een totaaloplossing met een energiemanager en thuisbatterij als aanvulling.

Solarwatt staat garant voor Duitse topkwaliteit. Het hoofdkantoor en testlaboratorium zijn gevestigd in Dresden. Het bedrijf is voor bijna 100% in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW. Solarwatt gebruikt dan ook originele BMW-onderdelen in zijn innovatieve oplossingen.

Interesse in zonnepanelen van Solarwatt? Vraag dan zeker naar de mogelijkheden bij een erkende Solarwatt installateur actief in je buurt. Start je aanvraag hier!

solarwatt panelen

 

Mogelijke uitvoeringen van Solarwatt zonnepanelen

Solarwatt is 1 van ’s werelds grootste leveranciers van duurzame en betrouwbare zonne-energiesystemen. Deze fabrikant biedt dan ook verschillende uitvoeringen van zonnepanelen aan. Benieuwd welke keuzes je allemaal kan maken? Een kort overzicht:

 

1. Type zonnepanelen

Solarwatt is gespecialiseerd in glas-glas panelen. Bij deze panelen zijn de zonnecellen ingesloten tussen 2 lagen glas. Dat geharde glas is minder kwetsbaar dan de kunststof onderkant bij glas-folie panelen, met een langere levensduur en hogere opbrengst tot gevolg. Solarwatt glas-glas zonnepanelen gaan meer dan 40 jaar mee en je kan rekenen op een gegarandeerde vermogensgarantie van 87% na 30 jaar. Naast die glas-glas panelen maakt Solarwatt ook de klassieke glas-folie panelen. Die zijn goedkoper, maar de levensduur en opbrengst liggen een stuk lager.

Twijfel je tussen glas-glas en glas-folie zonnepanelen van Solarwatt? Een erkende installateur geeft je graag meer uitleg over de kenmerken, prijzen, … van beide types. Zo kan je een doordachte keuze maken op maat van jouw situatie en budget. Ontvang gratis advies op maat bij een erkende installateur in je buurt.

 

2. Piekvermogen

Net als bij andere merken kan je ook zonnepanelen van Solarwatt verkrijgen met verschillende piekvermogens (in Wattpiek of Wp). Dat piekvermogen geeft aan hoeveel stroom een zonnepaneel opwekt onder standaard testcondities. Je kan bv. kiezen voor panelen van Solarwatt van 310 Wp, maar ook van 325 Wp of 375 Wp. Let op: een hoog vermogen betekent niet altijd dat het paneel ook het meeste oplevert. Het gaat om de effectieve opbrengst: de verhouding tussen het vermogen en de energieopbrengst. Dat is afhankelijk van factoren als de ligging en de kwaliteit van het paneel.

Welk piekvermogen heb ik nodig? Dat hangt onder meer af van je elektriciteitsverbruik, het aantal panelen dat op je dak past, de oriëntatie van je dak, … Een installateur geeft je graag advies en stelt voor jou een legplan op maat op. Vraag vrijblijvend advies en prijzen aan bij een Solarwatt installateur actief in je buurt.

 

3. Afmetingen

De afmetingen van Solarwatt zonnepanelen verschillen volgens hun piekvermogen. Vaak zijn de panelen met een lager vermogen iets compacter dan panelen met een groter vermogen. De omvang van een gemiddeld paneel van 310 à 375 Wp is tussen de 1,6 en 1,7 m². Bij Solarwatt zijn de zonnepanelen uitgevoerd met frames van 40 mm. Dit draagt bij aan de sterkte en bestendigheid van de zonnepanelen.

 

4. Opbrengst

De opbrengst van zonnepanelen van Solarwatt hangt vooral samen met het type. De glas-folie panelen hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar leveren op lange termijn minder op dan Solarwatt glas-glas zonnepanelen. Kortom, wil je zeker zijn van het beste rendement met de langste levensduur en hoogste opbrengst? Dan zijn Solarwatt glas-glas panelen de beste keuze. Deze panelen zijn duurder, maar de investering verdien je hoe dan ook terug door de lange levensduur en het hoge rendement.

 

5. Garantie

Ook qua garantie is er een verschil tussen glas-folie en glas-glas panelen van Solarwatt. Die laatste scoren optimaal in verschillende kwaliteitstesten en dat zie je aan de garantieregeling. De fabrikant biedt 30 jaar garantie op product en vermogen, met een resterend vermogen van 87% na 30 jaar. Ook eventuele kosten voor demontage, hermontage en transport vallen onder de garantie. Daarmee heeft Solarwatt de beste en meest uitgebreide garantieregeling op de markt. Voor glas-folie panelen geldt een productgarantie van 15 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar, met een resterend vermogen van 80% na 25 jaar.

 

Welke Solarwatt zonnepanelen kies ik het best?

Dat hangt vooral af van jouw persoonlijke situatie en je budget. Heb je voldoende budget? Dan zijn glas-glas zonnepanelen van Solarwatt sowieso de beste keuze. Deze panelen scoren erg goed op vlak van opbrengst, rendement, levensduur en garantievoorwaarden. Wil je kwalitatieve zonnepanelen die ook budgetvriendelijk zijn? Dan zijn de glas-folie panelen een interessante optie.

Gratis offertes aanvragen? Via onze offertepagina vraag je advies en prijzen op maat aan bij een Solarwatt installateur bij jou in buurt. Start je aanvraag hier!

 

Voordelen Solarwatt panelen

Solarwatt staat bekend om zijn grote betrouwbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit. Ze ontwikkelen en produceren hun glas-glas panelen in Duitsland. Op welke voordelen kan je rekenen dankzij die Duitse topkwaliteit? We zetten de troeven van Solarwatt kort op een rij:

 • Hoge opbrengst en lange levensduur: met de glas-glas panelen van Solarwatt ben je zeker van een optimaal rendement met een levensduur van meer dan 40 jaar en een 25% hogere opbrengst in vergelijking met andere types panelen. Maar ook met glas-folie panelen kan je door de lagere prijs op een goed rendement rekenen en een snelle terugverdientijd.
 • Beste garantieregeling in de markt: Solarwatt biedt een product- en vermogensgarantie van 30 jaar voor glas-glas zonnepanelen met de allerbeste garantievoorwaarden (bv. demontage, herinstallatie, …). Daarnaast krijg je bij aanschaf van glas-glas panelen een gratis allrisk verzekering voor 5 jaar.
 • Groot en financieel gezond bedrijf: met meer dan 600 werknemers is Solarwatt een groot bedrijf met een sterke Europese verankering.
 • Samenwerking met BMW: deze fabrikant is voor bijna 100% in handen van Stefan Quandt, grootaandeelhouder van BMW. In zijn verschillende innovatieve oplossingen gebruikt Solarwatt ook originele BMW-onderdelen.
 • Snelle en lokale service: naast de hoofdzetel in Duitsland heeft Solarwatt diverse lokale kantoren. Het verkoop- en servicekantoor voor de Benelux bevindt zich in Nederland. De lokale kantoren werken nauw samen met de lokale installateurs en bieden zo optimale service dicht bij huis.
 • Bestand tegen extreem weer: panelen van Solarwatt zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden als hagel, sneeuw, wind en hitte. Ze beschikken ook over Brandklasse A en zijn dus erg brandveilig.
 • Uitgebreid getest: naast de standaard Europese kwaliteitsnormen test Solarwatt zijn zonnepanelen nog uitgebreider om ook de betrouwbaarheid en prestaties op lange termijn te garanderen.
 • Combinatie met andere producten: Solarwatt biedt naast zonnepanelen ook thuisbatterijen en energiemanagers aan om zoveel mogelijk groene stroom zelf te gebruiken. Alle producten sluiten perfect op elkaar aan, met een duurzame totaaloplossing als eindresultaat.

Wil je Solarwatt zonnepanelen kopen? Vraag dan zeker naar de mogelijkheden bij een erkende Solarwatt installateur actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Solarwatt zonnepanelen prijs

De prijs van Solarwatt zonnepanelen hangt vooral af van het type (glas-glas of glas-folie) en het vereiste piekvermogen. Laat je een nieuwe installatie plaatsen? Dan maken die kosten deel uit van je volledige zonnepanelen-installatie. Enkele richtprijzen op een rij:

Aantal personenGemiddeld jaarlijks verbruikVereist vermogen
zonnepanelen installatie
Aantal panelen
(400 Wp)
Gemiddelde jaarlijkse opbrengst van de installatieGemiddelde prijs
(incl. btw, omvormer, plaatsing)
12.500 kWh2.941 Wp72.380 kWh€ 4.100 à 7.300
23.000 kWh3.529 Wp93.060 kWh€ 5.000 à 8.800
33.500 kWh4.118 Wp103.400 kWh€ 5.600 à 10.200
44.000 kWh4.706 Wp124.080 kWh€ 6.600 à 11.700
54.500 kWh5.294 Wp134.420 kwh€ 7.500 à 13.000
65.000 kWh5.882 Wp155.100 kWh€ 8.200 à 14.500

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Voor een prijsvoorstel op maat van jouw situatie kan je terecht bij een erkende Solarwatt installateur bij jou in de buurt. Start je aanvraag hier.

 

solarwatt zonnepanelen prijs

 

Beschikbare Solarwatt panelen

Heb je interesse in zonnepanelen van Solarwatt? Dan kan je kiezen uit verschillende types en piekvermogens. Solarwatt glas-glas zonnepanelen hebben de hoogste opbrengst, langste levensduur en beste garantievoorwaarden. Benieuwd welke zonnepanelen het meest geschikt zijn voor jouw situatie en hoeveel je er nodig hebt? Vraag gratis advies aan bij een erkende installateur bij jou in de buurt.

 

Waarom een erkende installateur inschakelen?

Wil je graag een zonne-energiesysteem met panelen van Solarwatt laten plaatsen? Dan schakel je het best een gecertificeerde Solarwatt installateur in die ervaring heeft met het merk. Zo kan je rekenen op…

 • Advies op maat: hoeveel zonnepanelen heb je nodig op basis van je elektriciteitsverbruik? En met welk piekvermogen? Hoe ziet het ideale legplan voor je panelen eruit? Een erkende Solarwatt installateur geeft je graag advies op maat.
 • Correcte & snelle plaatsing: een specialist houdt bij de plaatsing rekening met de oriëntatie van je dak, de hellingsgraad van de panelen, mogelijke schaduwval, … Zo ben je zeker van een optimale opbrengst. Door zijn ervaring gaat het installeren van je zonnepanelen ook erg vlot.
 • Expertise rond Solarwatt panelen: een gecertificeerde Solarwatt installateur is uiteraard goed op de hoogte over de laatste ontwikkelingen en technologieën. Je bent dus zeker van een deskundige installatie, professionele uitleg en de beste panelen voor jouw situatie.
 • Optimale service na aankoop: door de vestiging van Solarwatt in Nederland en de lokale installateurs, ben je verzekerd van een uitstekende dienstverlening. Ook na de plaatsing van je panelen. Merk je bv. een daling in de prestaties van 1 van de panelen? Of zie je een kras op een paneel? Dan komt de installateur snel bij je langs om de problemen op te lossen.
 • Financiële voordelen: werk je samen met een erkende installateur? Dan kom je voor de plaatsing van je installatie in aanmerking voor enkele financiële voordelen (bv. salderingsregeling, teruggave btw, …).

 

Op zoek naar prijzen voor Solarwatt zonnepanelen? Kom vrijblijvend in contact met zonnepanelen installateurs actief in je buurt!

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar