Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

SolarEdge omvormers & optimizers [Overzicht 2024]

Er bestaan verschillende kwalitatieve merken van omvormers. Naast SMA, Growatt, … is SolarEdge ongetwijfeld 1 van de bekendste fabrikanten. Deze betrouwbare multinational is opgericht in 2006 en heeft zich sindsdien gespecialiseerd in de combinatie van een centrale omvormer met power optimizers per paneel. Uit welke SolarEdge omvormers voor je zonnepanelen kan je kiezen? En hoeveel kosten ze ongeveer? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Voordelen SolarEdge omvormer
SolarEdge omvormer prijs
Overzicht omvormers
Waarom SolarEdge installateur inschakelen?
Vraag gratis en vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wat is SolarEdge?

SolarEdge is 1 van de bekendste fabrikanten van omvormers voor zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2006 in Israël, maar is intussen uitgegroeid tot een wereldwijde speler op vlak van smart energy technologieën. SolarEdge biedt namelijk een integraal zonne-energiesysteem aan:

 • SolarEdge omvormer: dit is het brein van je zonnepanelen-installatie. De omvormer van SolarEdge zet de gelijkstroom van je panelen om in bruikbare wisselstroom, monitort de opbrengst van je zonnepanelen, … Lees verderop in dit artikel meer over de uitvoeringen van SolarEdge omvormers.
 • Panelen + SolarEdge optimizers: aan elk zonnepaneel is een SolarEdge optimizer bevestigd. Dit kleine apparaatje is een aanvulling op de centrale omvormer van SolarEdge. Het optimaliseert de opbrengst van elk individueel paneel en garandeert zo een maximale productie van groene stroom.
 • SolarEdge batterij: je kan je zonnepanelen-installatie eventueel ook uitbreiden met een SolarEdge batterij. Die slaat de overtollige groene stroom van je zonnepanelen op, die je dan ’s avonds en ’s nachts kan gebruiken. Zo bespaar je nog extra op je energiefactuur.
 • SolarEdge app: een omvormer van SolarEdge is altijd gekoppeld aan een app voor je smartphone en tablet. Met ‘mySolarEdge’ volg je in realtime je zonnepanelen-opbrengst én je stroomverbruik op. Dankzij die monitoring kan je je energiebesparing nog meer vergroten.

Interesse in zonnepanelen met een SolarEdge omvormer? Vraag dan zeker naar de mogelijkheden bij meerdere erkende SolarEdge installateurs actief in je buurt via onze offerteservice.

solaredge omvormer

 

Mogelijke uitvoeringen van SolarEdge omvormers

Er bestaan verschillende uitvoeringen van SolarEdge omvormers. Zo vind je sowieso een omvormer op maat van het vermogen van je zonnepanelen, je elektriciteitsaansluiting, … Een overzicht van de mogelijkheden:

 

1. Vermogen

Wil je zeker zijn van een optimale werking van je zonnepanelen-installatie? Dan moet het vermogen van je omvormer goed afgestemd zijn op het totale vermogen van de panelen op je dak. Zo is de SolarEdge SE 2200H geschikt voor installaties met een lager vermogen, maar je kan ook kiezen voor de SolarEdge SE 3000H, de SolarEdge SE5000H, …

BELANGRIJK: benieuwd welk omvormer vermogen ideaal is voor het totale vermogen van jouw panelen? Vraag dan zeker advies op maat aan een erkende SolarEdge installateur actief in je buurt.

 

2. Type

Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen de 2 types SolarEdge omvormers. Enerzijds heb je de centrale omvormer die de gelijkstroom van je panelen efficiënt omzet naar bruikbare wisselstroom. En anderzijds heb je de SolarEdge optimizer per zonnepaneel. De centrale omvormers van SolarEdge zijn speciaal ontworpen om te werken met deze power optimizers. Deze kleine apparaatjes zorgen ervoor dat elk paneel optimaal presteert, ook al is de oriëntatie ten opzichte van de zon niet optimaal of valt er mogelijk schaduw op je panelen.

 

3. Fasen (aansluiting elektriciteit)

Hebben je zonnepanelen een totaal vermogen dat niet groter is dan 5.000 Wp? Dan kan je kiezen voor een 1-fasige omvormer van SolarEdge. Bij grotere vermogens heb je eerder een SolarEdge 3 fase omvormer nodig. Anders loop je het risico dat het vermogen op het elektriciteitsnet niet in balans is. Let op: bij zo’n 3 fase omvormer heb je ook een 3-fasige aansluiting op het net nodig. Daarbij komt je elektriciteitsaansluiting je woning binnen met een kabel die bestaat uit 3 aders.

 

4. Afmetingen en gewicht

Door de efficiënte omzetting naar wisselstroom hebben centrale omvormers van SolarEdge minder magnetische onderdelen en koelelementen nodig. Daardoor zijn deze omvormers relatief klein en licht. De SolarEdge SE 3000H is bv. slechts 37 cm breed en 28 cm hoog, met een gewicht van een kleine 10 kg. Op die manier valt zo’n omvormer ook eenvoudig te plaatsen, zowel binnen als buiten.

 

Welk type SolarEdge omvormer kies ik best?

Dat hangt in de eerste plaats van jouw persoonlijke situatie af. Welk totale vermogen voor je zonnepanelen heb je nodig om je jaarlijkse stroomverbruik te dekken? Heb je een 1- of 3-fasige aansluiting op het elektriciteitsnet?

TIP: een erkende SolarEdge installateur actief in je buurt informeert je graag over de mogelijkheden en helpt je bij het kiezen van de beste SolarEdge omvormer voor je zonnepanelen. Ontvang gratis advies en prijzen op maat via onze offerteservice.

 

Voordelen SolarEdge omvormer

Naast SMA, Growatt, Goodwe, … staat SolarEdge bekend als een betrouwbaar, kwalitatief merk van omvormers. Op welke voordelen kan je precies rekenen? We zetten ze kort op een rijtje:

 • Optimaal rendement: een omvormer van SolarEdge zet de gelijkstroom van je panelen erg efficiënt om naar bruikbare wisselstroom. Dat komt onder meer door de SolarEdge HD-Wave technologie. Dankzij een zuivere sinusgolf kan je rekenen op een rendement van ongeveer 99%.
 • SolarEdge monitoring: via de mySolarEdge app kan je je energieproductie en -verbruik live volgen op je smartphone of tablet. Dankzij de power optimizers gebeurt die monitoring zelfs afzonderlijk voor elk paneel. Zo zie je precies hoe elk paneel presteert, krijg je meer inzicht in hoe je nog extra kan besparen, …
 • Goede fabrieksgarantie: bij een omvormer van SolarEdge krijg je een standaard fabrieksgarantie van 12 jaar. Die kan je nog uitbreiden naar 20 of 25 jaar, maar dan betaal je wel voor een extra verzekering. Voor de SolarEdge optimizers geniet je van een standaard garantie van 25 jaar.
 • Goede beschermingsklasse: een SolarEdge omvormer voor zonnepanelen kan je zowel binnen als buiten installeren. Dankzij de hoge beschermingsklasse (IP65) is zo’n toestel namelijk volledig stof- en waterdicht. Ook de SolarEdge optimizers zijn uitgebreid getest en doorstaan makkelijk extreme weersomstandigheden.
 • Betrouwbaar bedrijf: SolarEdge is een stabiel, beursgenoteerd bedrijf met een gestage groei qua omzet. Je bent dus zeker van een betrouwbare fabrikant die ook op lange termijn nog omvormers en andere smart energy technologieën zal ontwikkelen.
 • Vestiging in Nederland: SolarEdge heeft ook een grote vestiging in de Benelux, om precies te zijn in Vianen, Nederland. Dit lokale kantoor is belangrijk met het oog op een goede support. Is er een probleem met je omvormer? Dan kan een SolarEdge installateur je snel uit de brand helpen.

Advies op maat nodig? Een erkende installateur vertelt je graag meer over de eigenschappen en voordelen van SolarEdge omvormers voor zonnepanelen. Kom vrijblijvend in contact met meerdere installateurs actief in je buurt via onze offerteservice.

 

SolarEdge omvormer prijs

De kosten voor een SolarEdge omvormer hangen vooral af van het vermogen, of het gaat om een 1-fasig of een 3-fasig model, … Gemiddeld mag je rekenen op een prijs tussen de 700 en 1.650 euro (incl. btw, excl. plaatsing). Let op: je betaalt ook nog voor de SolarEdge optimizers per paneel. Die kosten ongeveer 150 euro per 1.000 Wp aan vermogen voor je zonnepanelen.

Benieuwd naar een richtprijs voor zonnepanelen met een SolarEdge omvormer? Dan vraag je best prijsvoorstellen aan bij meerdere installateurs actief in je buurt. Zo kan je gericht kosten, maar ook adviezen, uitvoertermijnen, … gericht vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

omvormer solaredge

Beschikbare omvormers van Solar Edge

Solar Edge omvormers zijn te onderscheiden op max. vermogen, fasen, monitoring opties, … Wil je weten welke omvormer optimaal samenwerkt met je zonnepanelen? Kom dan gratis & vrijblijvend in contact met Solar Edge installateurs actief in je buurt via onze offerteservice.

TypeMax. vermogenMax. efficiencyStringsTrackersFasenKoelingGeluidMonitoring BluetoothMonitoring EthernetMonitoring WifiTransformatorloosMicro omvormers/optimizersGarantie
SE-22003000W97.6%001Convectie50dB (A)NeeJaOptioneelJaJa12 jaar
SE-30003750W97.6%001Convectie50dB (A)NeeJaOptioneelJaJa12 jaar
SE-35004350W97.6%001Convectie50dB (A)NeeJaOptioneelJaJa12 jaar
SE-40005000W97.6%001Convectie50dB (A)NeeJaOptioneelJaJa12 jaar
SE-50006250W97.6%001Convectie50dB (A)NeeJaOptioneelJaJa12 jaar
SE-60007500W97.6%001Convectie50dB (A)NeeJaOptioneelJaJa12 jaar
SE-5K6250W98.0%003Geregelde ventilatie50dB (A)NeeJaOptioneelJaJa12 jaar
SE-7K8750W98.0%003Geregelde ventilatie50dB (A)NeeJaOptioneelJaJa12 jaar
SE-8K10000W98.0%003Geregelde ventilatie50dB (A)NeeJaOptioneelJaJa12 jaar
SE-9K11250W98.0%003Geregelde ventilatie50dB (A)NeeJaOptioneelJaJa12 jaar
SE-10K12500W98.0%003Geregelde ventilatie50dB (A)NeeJaOptioneelJaJa12 jaar
SE-12.5K15600W98.0%003Geregelde ventilatie50dB (A)NeeJaOptioneelJaJa12 jaar
SE-15K18750W98.0%003Geregelde ventilatie50dB (A)NeeJaOptioneelJaJa12 jaar
SE-16K20000W98.0%003Geregelde ventilatie50dB (A)NeeJaOptioneelJaJa12 jaar
SE-17K21250W98.0%003Geregelde ventilatie50dB (A)NeeJaOptioneelJaJa12 jaar

Waarom een SolarEdge installateur inschakelen?

Wil je graag een zonnepanelen-installatie met een SolarEdge omvormer laten plaatsen? Of is je huidige omvormer aan vervanging toe en heb je interesse in een toestel van dit merk? Dan werk je het best samen met een erkende SolarEdge installateur. Zo kan je rekenen op…

 • Advies op maat: een erkende installateur geeft je niet alleen advies over een SolarEdge omvormer op maat, maar ook over je zonnepanelen, het ideale legplan, …
 • Correcte plaatsing: een gespecialiseerde vakman kiest de meest geschikte locatie voor je omvormer, zorgt voor een correcte aansluiting op je panelen en je elektriciteitskast, … Zo ben je zeker van een optimale werking van je omvormer en een maximale zonnepanelen-opbrengst.
 • Deskundige uitleg: werkt de monitoring van de SolarEdge omvormer via Wifi? Hoe kan je snel aan de slag met het SolarEdge monitoring portal via de app? Een erkende installateur geeft je een uitgebreide uitleg en je kan bij hem terecht met al je vragen.
 • Grondige kennis van de SolarEdge technologie: een SolarEdge installateur is uiteraard erg goed op de hoogte over de laatste ontwikkelingen van dit merk. Heb je bv. vragen over de nieuwste optimizers, de laatste updates van de SolarEdge app, …? Een erkende installateur beantwoordt ze graag.
 • Goede en snelle support: wil je je SolarEdge omvormer resetten? Slaat het toestel soms af? Of merk je plots grote verschillen in je productie van groene stroom? Een erkende installateur komt snel bij je langs om eventuele problemen te analyseren en te verhelpen.
 • Subsidies & financiële voordelen: alleen als je samenwerkt met een erkende installateur kom je mogelijk in aanmerking voor verschillende subsidies & financiële voordelen. Zo kan je de kosten van je investering flink drukken.

Op zoek naar een SolarEdge installateur actief in je buurt? Je kan gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere erkende specialisten via onze offerteservice!

 

TIP: kies voor een omvormer én een thuisbatterij van SolarEdge!

Laat je een omvormer van SolarEdge plaatsen bij je zonnepanelen? Dan is het slim om ook voor een thuisbatterij van hetzelfde merk te kiezen. Zo creëer je in een handomdraai een energiemanagementsysteem (EMS) om de productie, het verbruik én de opslag van je groene stroom te beheren. Dankzij zo’n systeem ga je nog veel slimmer en dus zuiniger met je zonne-energie om.

Benieuwd naar de mogelijkheden van SolarEdge Home? Laat je dan zeker adviseren door een erkende installateur in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

Vergelijk offertes voor zonnepanelen met een Solar Edge omvormer

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende Solar Edge installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs