Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie

U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren

Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Zonnepanelen boot

Kunt u langere tijd geen gebruik maken van walstroom of is uw boot hier niet voor ingericht dan bieden zonnepanelen uitkomst. Voorwaarde is dat er één of meerdere accu’s aanwezig moeten zijn om de opgewekte stroom op te slaan.

Een set zonnepanelen voor uw boot. Wat heeft u nodig:

  1. Eén of meerdere zonnepanelen
  2. Een laadregelaar
  3. Goede bekabeling, weerbestendig

De laadregelaar

Een laadregelaar zorgt ervoor dat uw accu wordt beschermd. Het zorgt ervoor dat de laadstroom niet et hoog wordt en er een te grote belasting op uw accu ontstaat. Een laadregelaar moet juist gekozen worden en afgestemd zijn op het vermogen van de zonnepanelen.

 

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een boot?

De capaciteit van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (WP). Dit kunnen we vertalen naar Watturen. Er zijn panelen van 40 WP, maar ook bestaan er panelen met grotere capaciteit. Indien u meerdere panelen met elkaar verbindt kunt u zelf opschalen.

Vermogen zonnepaneel (WP) 40 70 100 135 195 240
Opbrengst (Wh) 160 280 400 540 780 960

Om de benodigde capaciteit te bepalen dient u te bekijken welke apparatuur u aan boord heeft en hoe lang deze in gebruik zijn.

Stel we komen op de volgende situatie:

Apparaat Vermogen Uren Verbruik
Televisie 60 W 3 180 Wh
Verlichting 50 W 3 150 Wh
Radio 10 W 2 20 Wh
Totaal 350 Wh

Dit betekent dat u een paneel van 100 WP nodig hebt.

Hoe zonnepanelen boot plaatsen?


U plaatst de zonnepanelen op een plaats waar u voldoende zonlicht heeft. Veelal is dit op het midden van het dek en/of op de kajuit. Wij ook vaak dat zonnepanelen aan de railing worden gehangen, vaak achterop (spiegel). Plaatst u meerdere zonnepanelen, zorg dan dat deze onder dezelfde hellingshoek liggen en liefst dicht bij elkaar om zo min mogelijk bekabeling nodig te hebben. Meerdere zonnepanelen worden in serie aangesloten.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.