Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

TÜV keuring van zonnepanelen

TÜV zonnepalen, dan is het goed. Het is de grootste misvatting.

TUV test zonnepanelen Veel leveranciers schermen met hun zonnepanelen met het Duitse TÜV-zegel. Maar in werkelijkheid zegt dit niet zoveel:

Fabrikanten kunnen de TÜV-test namelijk zelf aanvragen. Ze leveren een aantal  zonnepanelen aan bij TÜV.  En natuurlijk zullen ze de allerbeste modules aanleveren, ze zijn niet gek. Of de overige zonnepanelen van hetzelfde merk ook aan de eisen van TÜV voldoen is de grote vraag.

Ga er maar van uit dat praktisch alle zonnepanelen die op de Nederlandse markt voorkomen het TÜV-label hebben. Maar ga er dan niet van uit dat de zonnepanelen ook goed zijn.

 

Daarnaast zegt die TÜV-test niet zoveel over de opbrengst. Er wordt met name getest op levensduur, extreme weersomstandigheden en de veiligheid van het zonnepaneel. Maar of de zonnepaneel na 15 jaar nog voldoende opbrengt wordt niet getest.

Om meer te weten te komen over de prestaties van zonnepanelen zijn er 3 testen: PhotonPV-test en Oko. Of kijk ons overzicht van beste zonnepanelen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 4 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs