Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

TÜV keuring van zonnepanelen

TÜV zonnepalen, dan is het goed. Het is de grootste misvatting.

TUV test zonnepanelenVeel leveranciers schermen met hun zonnepanelen met het Duitse TÜV-zegel. Maar in werkelijkheid zegt dit niet zoveel:

Fabrikanten kunnen de TÜV-test namelijk zelf aanvragen. Ze leveren een aantal  zonnepanelen aan bij TÜV.  En natuurlijk zullen ze de allerbeste modules aanleveren, ze zijn niet gek. Of de overige zonnepanelen van hetzelfde merk ook aan de eisen van TÜV voldoen is de grote vraag.

Ga er maar van uit dat praktisch alle zonnepanelen die op de Nederlandse markt voorkomen het TÜV-label hebben. Maar ga er dan niet van uit dat de zonnepanelen ook goed zijn.

Download volledige testrapport 2020

44 merken zonnepanelen
€ 17,50
NU GRATIS
+ gratis tips in uw mailbox

Daarnaast zegt die TÜV-test niet zoveel over de opbrengst. Er wordt met name getest op levensduur, extreme weersomstandigheden en de veiligheid van het zonnepaneel. Maar of de zonnepaneel na 15 jaar nog voldoende opbrengt wordt niet getest.

Om meer te weten te komen over de prestaties van zonnepanelen zijn er 3 testen: PhotonPV-test en Oko. Of kijk ons overzicht van beste zonnepanelen.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.