Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen 450 Wp

Weinig ruimte op je dak en toch je energiekosten verlagen met zonnepanelen? Dan bieden zonnepanelen van 450 Wp uitkomst. Met dit hoge piekvermogen heb je minder zonnepanelen nodig om je jaarlijkse stroomverbruik op te wekken. Bovendien gaat het om een recente technologie van hoge kwaliteit. Wat zijn de voor- en nadelen van 450 Wp zonnepanelen? En hoeveel kosten ze ongeveer? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Voordelen en nadelen
Zonnepanelen 450 Wp prijs
Mogelijke alternatieven
FAQ 450 Wp zonnepanelen
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Wanneer zijn zonnepanelen van 450 Wp een goede keuze?

450 Wp is 1 van de hoogste piekvermogens van dit moment. In de volle zon wekken panelen met dit vermogen zo’n 450 kWh aan groene stroom per jaar op. In de praktijk is dit zo’n 385 kWh vanwege wisselende weersomstandigheden, schaduwinvloed, de oriëntatie van het dak ten opzichte van de zon, … (85% van het piekvermogen). Zonnepanelen van 450 Wp zijn een goede keuze als je…

 • geïnteresseerd bent in zonnepanelen met een zo hoog mogelijk piekvermogen.
 • weinig ruimte op je dak hebt voor zonnepanelen.
 • wil genieten van de laatste ontwikkelingen in zonnepanelen-technologie.
 • genoeg budget hebt voor deze duurdere panelen.

Benieuwd naar het beste piekvermogen voor jouw zonnepanelen? Een installateur geeft je graag advies op maat van jouw situatie. Idealiter contacteer je meerdere experts om hun voorgestelde zonnepanelen, legplannen, … te vergelijken. Dat kan snel en eenvoudig via onze offerteservice.

zonnepanelen 450 Wp

 

Mogelijke uitvoeringen

Zonnepanelen van 450Wp zijn nog relatief nieuw en dus is het aanbod nog niet heel groot. Welke uitvoeringen zijn er nu op de markt te vinden? Hieronder een overzicht:

 

1. Type paneel

Op dit moment zijn er alleen monokristallijne zonnepanelen van 450 Wp beschikbaar. Hierbij zijn de kristallen even verdeeld over alle zonnecellen en heeft elke cel dus 1 kristal. Al deze kristallen liggen ook in dezelfde richting. Je kan ook kiezen voor een glas-glas uitvoering, waarbij ook de achterkant van het paneel uit glas bestaat (in plaats van kunststof). Deze zonnepanelen gaan gemiddeld zo’n 40 jaar mee.

 

2. Afmetingen

450 Wp zonnepanelen zijn net als andere panelen met hoge piekvermogens behoorlijk zwaar en groot. Ze hebben een formaat van zo’n 2 m² met een gewicht van 24 kg. Wil je zeker zijn of dit soort panelen geschikt zijn voor jouw dak? Dan vraag je het best advies aan een erkende installateur actief in je buurt via onze offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

3. Merken

Op dit moment zijn er nog relatief weinig merken die zonnepanelen van 450 Wp aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn München Solar, Canadian Solar, Longi, … Ongetwijfeld volgen nog zonnepanelen met dit piekvermogen van andere merken in de toekomst.

 

4. Kleur

450 Wp zonnepanelen zijn doorgaans zwart van kleur, ondersteund door een aluminium frame. Deze panelen ogen strak, modern en vallen niet al te veel op. Zeker niet als je kiest voor ‘all black’ panelen, waarbij ook het frame en de backsheet zwart zijn. Vraag zeker naar de mogelijkheden bij een installateur actief in je buurt.

 

5. Garantie

Wat betreft de garantie zit je goed met zonnepanelen van 450Wp. Zo geniet je van een productgarantie van 10 tot zelfs 25 jaar, afhankelijk van de fabrikant. Aangezien de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen zo’n 8 à 12 jaar is, weet je zeker dat je pure winst maakt met je investering.

 

Vergelijk gratis voorstellen van erkende installateurs

Geïnteresseerd in 450 Wp zonnepanelen? Vraag dan voorstellen aan bij meerdere zonnepanelen-experts actief in je buurt. Zo kan je niet alleen de panelen zelf, maar ook de kosten, legplannen, uitvoertermijnen, … vergelijken.

Gratis offertes aanvragen? Kom in contact met verschillende erkende installateurs actief in je buurt met onze offerteservice.

 

Voor- en nadelen zonnepanelen 450 Wp

Kies je het best voor 450 Wp zonnepanelen of voor panelen met een lager piekvermogen? We wegen de voor- en nadelen van 450 Wp zonnepanelen kort tegen elkaar af:

 

Voordelen zonnepanelen 450 Wp

 • Hoog piekvermogen: zonnepanelen van 600 Wp en zelfs 1.000 Wp zijn nog toekomstmuziek, maar panelen van 450 à 500 Wp zijn momenteel de hoogste piekvermogens op de markt.
 • Minder panelen op je dak: hoe hoger het piekvermogen van je zonnepanelen, hoe minder je er nodig hebt om je jaarlijkse energieverbruik volledig groen op te wekken. Ideaal voor woningen met kleinere daken.
 • Nieuwe technologie: 450 Wp panelen zijn gebaseerd op moderne technologie en zijn daarom een stuk betrouwbaarder dan oudere zonnepanelen met lagere piekvermogens.

 

Nadelen zonnepanelen 450 Wp

 • Grotere afmetingen: 450 Wp panelen zijn gemiddeld 2 m lang, 1 m breed en wegen zo’n 24 kg. Die grotere afmetingen zijn nodig om dat grote piekvermogen te behalen. Kies je dus voor dit type zonnepanelen? Let dan goed op dat je dak het gewicht aan kan en dat de panelen op je dak passen.
 • Hoge kostprijs: zonnepanelen van 450 Wp zijn relatief duur. Het is dus niet altijd budgetvriendelijk om te kiezen voor panelen met het hoogste piekvermogen. Niet zeker over welke zonnepanelen het best zouden zijn voor jouw woning? Laat je dan adviseren door een erkende vakman. Start je aanvraag hier.

 

Zonnepanelen 450 Wp prijs

Wat zijn de kosten van 450 Wp zonnepanelen? Gemiddeld kan je rekenen op € 400 à 500 (incl. btw) per paneel. Let op: je moet ook nog rekening houden met de kosten voor je omvormer, de arbeidskosten van de installateur, de moeilijkheidsgraad van de werken, … Enkele richtprijzen voor een volledige zonnepanelen-installatie met 450 Wp panelen:

Aantal personenVereist vermogen zonnepanelen installatieAantal panelen
(450 Wp)
Zonnepanelen opbrengstGemiddelde prijs (incl. btw, omvormer, plaatsing)
12.941 Wp72.500 kWh€ 5.600 - 6.200
23.529 Wp83.000 kWh€ 6.300 à 7.000
34.118 Wp93.500 kWh€ 7.700 - 8.500
44.706 Wp104.000 kWh€ 8.400 - 9.300
55.294 Wp124.500 kWh€ 9.800 - 10.900
65.882 Wp135.000 kWh€ 10.500 - 11.700

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Zo kunnen de kosten voor je installatie nog variëren van installateur tot installateur. Wil je gericht prijzen, maar ook adviezen, werkwijzen, uitvoertermijnen, … vergelijken? Vraag dan gratis voorstellen aan bij 2 à 3 installateurs actief in je buurt via onze offerteservice.

 

450 wp zonnepanelen

 

Mogelijke alternatieven voor 450 Wp zonnepanelen

Er zijn meerdere alternatieven voor zonnepanelen van 450 Wp. Zo kan je ook kiezen voor zonnepanelen met lagere óf zelfs nog hogere piekvermogens. Hieronder een overzicht van de opties:

 

ALTERNATIEF 1: zonnepanelen met een lager piekvermogen

De meeste alternatieven voor 450 Wp zonnepanelen zijn panelen met lagere vermogens. Denk hierbij aan 250 Wp, 300 Wp, 350 Wp, … Ook 400 Wp zonnepanelen zijn een optie, maar ze schelen niet veel in prijs en zijn doorgaans even groot als 450 Wp panelen. Wil je een lager piekvermogen? Dan kies je het best voor 350 Wp zonnepanelen. Deze panelen zijn nog relatief nieuw en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Ontvang gratis offertes op maat

 

ALTERNATIEF 2: zonnepanelen met een hoger piekvermogen

Er zijn op dit moment weinig alternatieven voor 450 Wp panelen met nog hogere piekvermogens. Panelen van 600 Wp tot wel 1.000 Wp zijn voor de toekomst, maar 500 Wp blijft voor nu het hoogst haalbare piekvermogen. 500 Wp panelen zijn wat duurder en hebben nog grotere afmetingen. Laat het dak van je woning dus checken door een vakman vóór je dit soort panelen laat plaatsen.

Ontvang gratis offertes op maat

 

FAQ 450 Wp zonnepanelen

Een erkende installateur adviseert je graag over het meest geschikte piekvermogen voor jouw zonnepanelen. Zo’n expert is dus de contactpersoon bij uitstek als je nog vragen hebt. Ook hieronder vind je het antwoord op enkele veelgestelde vragen: • Hoeveel zonnepanelen van 450 Wp heb ik nodig?
  Dat is voornamelijk afhankelijk van je jaarlijkse stroomverbruik. Heb je een gezin van 4 à 5 personen? Dan zal je jaarlijks ongeveer 5.000 kWh aan stroom verbruiken. Omdat zonnepanelen doorgaans ongeveer 85% van hun piekvermogen opwekken, heb je in totaal zo’n 5.900 Wp aan vermogen nodig. Omgerekend komt dat neer op 13 à 14 zonnepanelen.


 • Hoe bereken ik het piekvermogen van mijn zonnepanelen?

  Het piekvermogen in Wp van je zonnepanelen staat vast bij aankoop. Wel houd je het best rekening met het effect van weersomstandigheden op de prestatie van je zonnepanelen. Je mag ervan uitgaan dat je jaarlijks voor 1 Wp aan vermogen ongeveer 0,85 kWh aan groene stroom produceert. Ook je dakoriëntatie, de hellingsgraad van de panelen, … spelen daarbij een rol.

  TIP: wil je snel en gedetailleerd de mogelijke zonnepanelen-opbrengst voor jouw situatie berekenen? Doe dan onze gratis opbrengstscan. • Welk piekvermogen voor mijn zonnepanelen kies ik het best?

  Welk piekvermogen voor zonnepanelen je het best kiest, is onder meer afhankelijk van je woonsituatie, de hoeveelheid stroom die je jaarlijks verbruikt, je budget, … Maak gebruik van onze gratis offerteservice en ontvang vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 erkende installateurs actief in jouw buurt.

  Zonnepanelen van 450 Wp of een ander piekvermogen laten plaatsen? Laat je dan zeker adviseren door een erkende installateur actief in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs