Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen 600 Wp

Zonnepanelen fabrikanten doen voortdurend onderzoek naar nieuwe technologieën om nog hogere piekvermogens te behalen. Zo zitten onder meer zonnepanelen van 600 Wp tot zelfs 1.000 Wp mogelijk al in de pijplijn. Wat zijn de voor- en nadelen van panelen met zulke hoge piekvermogens? Hoeveel zullen 600 Wp zonnepanelen ongeveer kosten? En uit welke alternatieven kan je kiezen? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Voordelen en nadelen
Zonnepanelen 600 Wp prijs
Mogelijke alternatieven
FAQ 600 Wp zonnepanelen
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Wanneer zijn zonnepanelen van 600 Wp een goede keuze?

Zonnepanelen met een piekvermogen van 600 Wp zijn nog niet beschikbaar. Bepaalde leveranciers hopen op relatief korte termijn de 1e types op de markt te brengen. Deze 600 Wp panelen zullen niet meteen geschikt zijn voor een particuliere woning. De kostprijs zal vrij hoog zijn en door de grotere, zwaardere uitvoering zullen ze niet geschikt zijn voor elk dak. Daarom hebben vooral grootschalige zonneparken en bedrijven met een groot energieverbruik baat bij deze technologie.

Meer weten over de mogelijke piekvermogens van zonnepanelen? Een erkend installateur geeft je graag meer info over de mogelijke vermogens van panelen voor jouw situatie en helpt je bij het maken van de juiste keuze. Kom in contact met professionals actief in je buurt via onze gratis offertedienst.

zonnepanelen 600 wp prijs

 

Voor- en nadelen 600 Wp zonnepanelen

Naast zonnepanelen van 600 Wp zijn er ook panelen met verschillende lagere piekvermogens. Wat zijn nu de voor- en nadelen van die panelen met erg hoge vermogens ten opzichte van standaard panelen van bv. 320 of 350 Wp? We wegen ze kort tegen elkaar af:

 

Voordelen zonnepanelen 600 Wp

 • Nieuwste technologie: 600 Wp zonnepanelen zijn in volle ontwikkeling en zitten momenteel in de testfase. Hierdoor ben je verzekerd van de nieuwste technologie die voldoet aan alle toekomstige vereisten rond rendement, opbrengst, levensduur, vermogensgarantie, …
 • Minder panelen nodig: aangezien zonnepanelen van 600 Wp een hoog individueel piekvermogen hebben, heb je er in theorie minder nodig om de gewenste opbrengst te behalen. Dat kan erg interessant zijn voor bedrijven, horecazaken, zelfstandigen, …

 

Nadelen zonnepanelen 600 Wp

 • Zwaardere panelen: panelen van 600 Wp zijn groter en zwaarder dan panelen met een lager piekvermogen. Dat zorgt voor een complexere plaatsing in vergelijking met lichtere panelen met een lager vermogen.
 • Relatief duur: het spreekt voor zich dat deze zonnepanelen meer zullen kosten dan panelen met een lager vermogen. Daarom zullen 600 Wp zonnepanelen eerder geschikt zijn voor bedrijven en zelfstandigen dan voor particulieren.
 • Nog niet beschikbaar: zonnepanelen van 600 Wp kopen is voorlopig nog niet mogelijk. Gelukkig kan je ook opteren voor panelen met een lager vermogen. Benieuwd naar de mogelijkheden op jouw maat? Vraag dan gratis advies aan bij meerdere erkende installateurs actief in je buurt.

 

Zonnepanelen 600 Wp prijs

De prijs van 600 Wp zonnepanelen is op dit moment niet bekend. Wil je zonnepanelen plaatsen met 1 van de grootste piekvermogens op de markt? Dan ga je best voor zonnepanelen van 500 Wp. Die prijzen beginnen vanaf ongeveer 500 euro per paneel (incl. btw en excl. plaatsing). Voor een volledige installatie met zulke panelen mag je rekenen op de volgende richtprijzen:

Aantal personenVereist vermogen
zonnepanelen installatie
Aantal panelen
(500 Wp)
Zonnepanelen opbrengst
Gemiddelde prijs
(incl. btw, omvormer, plaatsing)
12.941 Wp62.500 kWh€ 5.000 - 7.000
23.529 Wp73.000 kWh€ 5.500 - 8.000
34.118 Wp83.500 kWh€ 6.100 - 9.500
44.706 Wp94.000 kWh€ 7.300 - 10.000
55.294 Wp114.500 kWh€ 8.000 - 11.500
65.882 Wp125.000 kWh€ 9.200 - 13.000

LET OP: de kosten kunnen verschillen volgens jouw situatie (type dak, moeilijkheidsgraad van de werken, …). Druk de kosten voor je zonnepanelen-installatie door offertes van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt te vergelijken via onze gratis offertedienst. Start je aanvraag hier.

 

zonnepanelen 600 wp

 

Mogelijke alternatieven voor 600 Wp zonnepanelen

Zijn zonnepanelen van 600 Wp misschien niet de oplossing die je zoekt? Of ben je benieuwd naar de andere mogelijkheden? Dan kan je ook kiezen voor panelen met een lager of hoger piekvermogen. Een overzicht:

 

ALTERNATIEF 1: zonnepanelen met een lager piekvermogen

Zonnepanelen met een lager individueel piekvermogen zijn makkelijk verkrijgbaar. Veel voorkomende soorten zijn panelen van 350 Wp, 360 Wp of 400 Wp. Deze zonnepanelen zijn een goede keuze als je voldoende plaats op je dak hebt voor meer panelen. Bovendien zijn deze panelen met lagere piekvermogens ook budgetvriendelijker en van een goede kwaliteit (als je kiest voor een hoogwaardig merk).

 

ALTERNATIEF 2: zonnepanelen met een hoger piekvermogen

Momenteel zijn ook zonnepanelen van 1.000 Wp nog in volle ontwikkeling. Deze krachtige panelen zijn ideaal in grootschalige zonneparken of op ruime bedrijfsdaken, maar minder geschikt voor particulier gebruik. Niet alleen zijn ze groter, zwaarder en duurder, maar door hun hoge piekvermogen zijn ze ook moeilijker af te stemmen op je persoonlijke energieverbruik.

 

Welk piekvermogen voor mijn zonnepanelen is de beste keuze?

Het antwoord op deze vraag hangt sterk af van je elektriciteitsverbruik, de ruimte op je dak, je budget, … Om te achterhalen wat de meest geschikte zonnepanelen zijn voor jouw situatie, is een grondige voorafgaande inspectie en heel wat rekenwerk vereist.

TIP: laat je in je keuze begeleiden door een zonnepanelen specialist. Hij beschikt over de expertise om je succesvol doorheen de veranderlijke markt te loodsen. Kom in contact met verschillende erkende installateurs via onze offertedienst.

 

FAQ 600 Wp zonnepanelen

Heb je nog vragen over het piekvermogen van zonnepanelen? Dan vind je hieronder het antwoord op enkele veelgestelde vragen. Vind je toch niet wat je zoekt? Contacteer dan een erkende installateur en ontvang advies op maat van je project. • Zijn zonnepanelen van 600 Wp de beste keuze voor particulieren?

  Nee. De grote panelen met hoge vermogens zijn vaak minder geschikt om op een dak van een particuliere woning te plaatsen. Bovendien halen panelen van 600 Wp hun hogere opbrengsten niet per se uit een hogere efficiëntie, maar dankzij hun grotere oppervlakte. Wil je zoveel mogelijk stroom uit een beperkte dakoppervlakte halen? Kies dan voor efficiëntere panelen met een lager piekvermogen.

  TIP: wil je de hoogst mogelijke opbrengst uit jouw zonnepanelen-installatie halen? Neem dan een ervaren installateur in de arm. Hij adviseert je met plezier over de verschillende mogelijkheden op maat van jouw situatie. Benieuwd? Neem contact op met een expert. • Hoeveel 600 Wp zonnepanelen heb ik nodig?
  Dat is afhankelijk van je jaarlijkse stroomverbruik, de grootte en de oriëntatie van je dak, de hellingsgraad van de panelen, … Let op: het hoge piekvermogen van 600 Wp zonnepanelen zorgt ervoor dat ze moeilijker af te stemmen zijn op je energieverbruik. Daarom is het voor particulieren beter om een lager piekvermogen te kiezen, zoals 360 Wp zonnepanelen. Zo kan je preciezer het vereiste totale vermogen van je installatie benaderen om je elektriciteitsverbruik te dekken.


 • Wat is een 600 Wp zonnepanelen set?

  Ga je online op zoek naar zonnepanelen van 600 Wp? Dan kom je vaak 600 Wp zonnepanelen sets tegen. Dit zijn een groep panelen met een lager individueel piekvermogen die allemaal samen 600 Wp opwekken. Bij aankoop moet je de installatie dan zelf nog uitvoeren of de hulp inroepen van een zonnepanelen-expert.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs