Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Test omvormers voor zonnepanelen

test omvormersEen test van omvormers voor zonnepanelen is door het testinstituut Photon uit Duitsland uitgevoerd. Dit is echter een test uit 2013 maar de enige test waarbij verschillende type omvormers met elkaar vergeleken worden.

Test omvormers, belangrijke punten:

 • Er is bij de Photon test omvormers alleen gekeken naar rendement, NIET naar levensduur. Die laatste is eigenlijk veel belangrijker. Een omvormer heeft namelijk een levensduur van 10 tot 15 jaar en zal eerder aan vervanging toe zijn dan uw zonnepanelen. Een omvormer die 15 jaar meegaat maar iets minder rendement levert is veel beter dan een omvormer die het na 10 jaar voor gezien houdt.
  Gratis eBrochure:

  ‘Test omvormers’

  Wekelijks nuttige tips over zonnepanelen en
  deze Gratis eBrochure in je mailbox: Ja, stuur mij meer informatie over zonnepanelen. Het eerste bericht bevat deze eBrochure.

  Test omvormers
 • Als u omvormers uit de Photon test met elkaar gaat vergelijken, kijk dan ook naar de ‘voltage range’.  U haalt het meeste rendement als deze zo breed mogelijk is. Kijk daarbij vooral naar de ondergrens. Een lage onderwaarde betekent dat de omvormer in de ochtend eerder aanslaat en in de avond later uit gaat. En dat is ook van belang bij de keuze van het type omvormer. Kies dus nooit een te zware omvormer.
 • Mocht het type van de omvormer niet in de lijst staan, dan zegt de ranking van een ander type van hetzelfde merk niet zo veel.  Voorbeeld:  De Growatt 1500TL staat niet in de lijst. Kijk dan niet naar de ranking van de Growatt 5000TL (plek 33), want dat zegt echt niets over de Growatt 1500TL. Die heeft namelijk andere specificaties.
 • Ook staat er in de photon test niets genoemd over garanties. Over het algemeen wordt 5 tot 10 jaar garantie gegeven. Tip: Lees alle ins en outs over garanties. Er zijn namelijk nog wel wat verschillen tussen Chinese en Europese merken.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.