Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Test omvormers voor zonnepanelen

Een test van omvormers voor zonnepanelen is door het testinstituut Photon uit Duitsland uitgevoerd. Dit is echter een test uit 2013 maar de enige test waarbij verschillende type omvormers met elkaar vergeleken worden.

 

Test omvormers, belangrijke punten:

  • Er is bij de Photon test omvormers alleen gekeken naar rendement, NIET naar levensduur. Die laatste is eigenlijk veel belangrijker. Een omvormer heeft namelijk een levensduur van 10 tot 15 jaar en zal eerder aan vervanging toe zijn dan jouw zonnepanelen. Een omvormer die 15 jaar meegaat maar iets minder rendement levert is veel beter dan een omvormer die het na 10 jaar voor gezien houdt.
  • Als je omvormers uit de Photon test met elkaar gaat vergelijken, kijk dan ook naar de ‘voltage range’.  Je haalt het meeste rendement als deze zo breed mogelijk is. Kijk daarbij vooral naar de ondergrens. Een lage onderwaarde betekent dat de omvormer in de ochtend eerder aanslaat en in de avond later uit gaat. En dat is ook van belang bij de keuze van het type omvormer. Kies dus nooit een te zware omvormer.
  • Mocht het type van de omvormer niet in de lijst staan, dan zegt de ranking van een ander type van hetzelfde merk niet zo veel.  Voorbeeld:  De Growatt 1500TL staat niet in de lijst. Kijk dan niet naar de ranking van de Growatt 5000TL (plek 33), want dat zegt echt niets over de Growatt 1500TL. Die heeft namelijk andere specificaties.
  • Ook staat er in de photon test niets genoemd over garanties. Over het algemeen wordt 5 tot 10 jaar garantie gegeven. Tip: Lees alle ins en outs over garanties. Er zijn namelijk nog wel wat verschillen tussen Chinese en Europese merken.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs