Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Zonnepanelen Utrecht

Zonnepanelen-Utrecht

Situatie voor zonnepanelen Utrecht

In 2015 scheen de zon circa 1.073 uur in Utrecht. In vergelijking met het gemiddeld aantal zonuren in Nederland over de afgelopen 10 jaar ligt dit erg hoog. 2015 was dan ook een zeer zonnig jaar. Utrecht ligt normaal gesproken iets onder het landelijk gemiddelde qua zonuren. Een gemiddelde optimale zonnepaneelsysteem, bestaande uit 12 panelen (3.300 WP) gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden, levert in Utrecht circa 2930 kWh per jaar op (factor 0,89). Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 3.360 kWh per jaar (Nibud 2016) en is met zonnepanelen dus bijna zelfvoorzienend. Wilt u precies weten hoeveel de zonnepanelen bij u op het dak op zullen leveren? Doe dan de gratis opbrengstscan op onze site. Hierbij wordt er rekening gehouden met uw postcode, de ligging van het dak ten opzichte van het zuiden en de hellingshoek van het dak.

Rendement op investering in zonnepanelen

Het rendement van een zonnepaneleninstallatie bij optimale opstelling in Utrecht is 12,0%. Hierbij heeft u in 7 jaar uw investering terugverdiend. Als u dit vergelijkt met uw geld op de bank zetten, valt te concluderen dat u beter uw geld kunt investeren in zonnepanelen (12,0% rendement tegenover 1,3% rente). Daarnaast draagt u ook een steentje bij aan het milieu.

Live test! 45 merken zonnepanelen

Zoek installateur voor Utrecht e.o.
Zoek installateurs

Zonnepanelen installateurs in Utrecht en omgeving

Er zijn in Utrecht en omgeving veel installateurs actief. Om een ervaren installateur in zonnepanelen in uw regio te vinden, gaat u hier naar zoek-installateur. Met behulp van uw postcode vindt u installateurs met expertise op het gebied van zonnepanelen in uw regio.

6.500 zonnepanelen op Universiteit Utrecht en UMC

Vanaf het voorjaar van 2016 worden er op diverse gebouwen op de Uithof en Utrecht Science Park zonnepanelen geplaatst. De Universiteit Utrecht en het UMC zullen respectievelijk 4.300 en 2.200 zonnepanelen plaatsen. De universiteit heeft hiermee het streven om in 2020 50% van het energiegebruik duurzaam op te wekken. Dit project zal het grootste oppervlak aan zonnepanelen in Utrecht worden en komt hiermee terecht in de top tien van Nederland.