Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zonnepanelen Utrecht

Situatie voor zonnepanelen Utrecht

Zonnepanelen-Utrecht

Per jaar schijnt de zon circa 1.073 uur in Utrecht. In vergelijking met het gemiddeld aantal zonuren in Nederland over de afgelopen 10 jaar ligt dat erg hoog. Een gemiddelde optimale zonnepaneelsysteem, bestaande uit 12 panelen (3.300 WP) gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden, levert in Utrecht circa 2930 kWh per jaar op (factor 0,89). Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 3.360 kWh per jaar en is met zonnepanelen dus bijna zelfvoorzienend. Wil je precies weten hoeveel de zonnepanelen bij je op het dak op zullen leveren? Doe dan de gratis opbrengstscan op onze site. Hierbij wordt er rekening gehouden met je postcode, de ligging van het dak ten opzichte van het zuiden en de hellingshoek van het dak.

Rendement op investering in zonnepanelen

Het rendement van een zonnepaneleninstallatie bij optimale opstelling in Utrecht is 12,0%. Hierbij heb je in 7 jaar je investering terugverdiend. Als je dit vergelijkt met je geld op de bank zetten, valt te concluderen dat je beter je geld kunt investeren in zonnepanelen (12,0% rendement tegenover 1,3% rente). Daarnaast draag je ook een steentje bij aan het milieu.

Zonnepanelen installateurs in Utrecht en omgeving

Er zijn in Utrecht en omgeving veel installateurs actief. Om een ervaren installateur in zonnepanelen in je regio te vinden, ga je hier naar zoek-installateur. Met behulp van je postcode vind je installateurs met expertise op het gebied van zonnepanelen in je regio.

6.500 zonnepanelen op Universiteit Utrecht en UMC

Er werden reeds op diverse gebouwen op de Uithof en Utrecht Science Park zonnepanelen geplaatst. De Universiteit Utrecht en het UMC plaatsen 4.300 en 2.200 zonnepanelen. De universiteit heeft hiermee het streven om 50% van het energiegebruik duurzaam op te wekken. Dit project zal het grootste oppervlak aan zonnepanelen in Utrecht worden en komt hiermee terecht in de top tien van Nederland.

 

Zonnepaneel installateurs in Utrecht

Op zoek naar een zonnepanelen installateur in de provincie Utrecht? Vind een expert in jouw stad of vraag direct gratis offertes aan via onze offerteservice.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs