Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- en adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Zonnepanelen Utrecht

Situatie voor zonnepanelen Utrecht

Zonnepanelen-Utrecht

In 2015 scheen de zon circa 1.073 uur in Utrecht. In vergelijking met het gemiddeld aantal zonuren in Nederland over de afgelopen 10 jaar ligt dit erg hoog. 2015 was dan ook een zeer zonnig jaar. Utrecht ligt normaal gesproken iets onder het landelijk gemiddelde qua zonuren. Een gemiddelde optimale zonnepaneelsysteem, bestaande uit 12 panelen (3.300 WP) gericht op het zuiden onder een hoek van 35 graden, levert in Utrecht circa 2930 kWh per jaar op (factor 0,89). Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 3.360 kWh per jaar (Nibud 2016) en is met zonnepanelen dus bijna zelfvoorzienend. Wil je precies weten hoeveel de zonnepanelen bij je op het dak op zullen leveren? Doe dan de gratis opbrengstscan op onze site. Hierbij wordt er rekening gehouden met je postcode, de ligging van het dak ten opzichte van het zuiden en de hellingshoek van het dak.

Rendement op investering in zonnepanelen

Het rendement van een zonnepaneleninstallatie bij optimale opstelling in Utrecht is 12,0%. Hierbij heb je in 7 jaar je investering terugverdiend. Als je dit vergelijkt met je geld op de bank zetten, valt te concluderen dat je beter je geld kunt investeren in zonnepanelen (12,0% rendement tegenover 1,3% rente). Daarnaast draag je ook een steentje bij aan het milieu.

Zonnepanelen installateurs in Utrecht en omgeving

Er zijn in Utrecht en omgeving veel installateurs actief. Om een ervaren installateur in zonnepanelen in je regio te vinden, ga je hier naar zoek-installateur. Met behulp van je postcode vind je installateurs met expertise op het gebied van zonnepanelen in je regio.

6.500 zonnepanelen op Universiteit Utrecht en UMC

Vanaf het voorjaar van 2016 worden er op diverse gebouwen op de Uithof en Utrecht Science Park zonnepanelen geplaatst. De Universiteit Utrecht en het UMC zullen respectievelijk 4.300 en 2.200 zonnepanelen plaatsen. De universiteit heeft hiermee het streven om in 2020 50% van het energiegebruik duurzaam op te wekken. Dit project zal het grootste oppervlak aan zonnepanelen in Utrecht worden en komt hiermee terecht in de top tien van Nederland.

 

Zonnepaneel installateurs in Utrecht

Op zoek naar een zonnepanelen installateur in de provincie Utrecht? Vind een expert in jouw stad of vraag direct gratis offertes aan via onze offerteservice.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs