Hulp nodig bij zakelijke projecten? Wij ondersteunen u graag! Marcel ondersteund u graag!

Voor grote projecten, op een dak of in een veld. Of het nu 50 of 5.000 panelen zijn.

Help mij met:

Offertes vergelijken
Persoonlijk advies
Projectbegeleiding

Subsidie zonnepanelen sportvereniging

Zonnepanelen sportvereniging

Voor 2017 is er wederom 6 miljoen subsidie voor sportverenigingen beschikbaar.

De oorspronkelijke aankondiging luidde als volgt:

Zonnepanelen voor uw sportvereniging? Sportverenigingen komen in aanmerking voor een subsidie van 30% op de kosten van de installatie. Hiermee wordt in een gemiddelde situatie de terugverdientijd verlaagd van 7 jaar naar 5 jaar. Een sportvereniging kan daardoor al na 5 jaar genieten van gratis zonnestroom. 

Al in 2012 is door kamerleden een motie ingediend om het gebruik van hernieuwbare energie bij een sportvereniging te stimuleren. Deze motie heeft ertoe geleid dat Minister Kamp, tezamen met de minister van volksgezondheid, Welzijn en Sport plannen heeft gemaakt voor een subsidieregeling voor sportverenigingen.

De regeling houdt in dat energiebesparende maatregelen voor sportverenigingen zullen worden gestimuleerd. Het plaatsen van zonnepanelen op bijvoorbeeld sportkantines is daarbij het meest interessant, vooral omdat de terugverdientijd kort is.  Vaak betreft het sportaccommodaties met platte daken. Dit is ideaal voor zonnepanelen omdat de sportvereniging dan een optimaal rendement haalt, immers de zonnepanelen kunnen dan netjes op het zuiden worden gericht.

Voor de regeling komen sportverenigingen in aanmerkingen die zijn aangesloten bij de NOC/NSF of de overkoepelende landelijke sportvereniging .

Lees onze uitgebreide informatie over subsidie zonnepanelen voor sportverenigingen.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.