Hét onafhankelijke adviesplatform voor zonnepanelen
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Energiebespaarlening zonnepanelen, zonder geld toch opbrengst

Energiebespaarlening zonnepanelenSinds 2014 bestaat er de energiebespaarlening, ook voor zonnepanelen. Dit is een initiatief van het Nationaal Energie bespaarfonds waarbij 300 miljoen euro beschikaar is gesteld om tegen een zeer lage rente een lening aan te gaan voor energiebesparende maatregelen.

Zonnepanelen komen in aanmerking voor de energiebespaarlening met gunstige voorwaarden. Daarbij geldt de regel dat 75% van de lening gebruikt mag worden voor zonnepanelen. Het restant moet gebruikt worden voor andere energiebesparende maatregelen, zoals isolatie, HR-beglazing, CV-ketel etc.

Stel u bent woningeigenaar en u wenst 12 zonnepanelen aan te schaffen die 2.750 kWh per jaar (230 kWh per maand) opbrengen. Hoe zou het financiële plaatje er dan uitzien? Het genoemde aantal zonnepanelen kan het jaarlijkse verbruik dekken. U heeft een offerte ontvangen voor een bedrag van € 4.250,-. Deze zonnepanelen laat u financieren met de energiebespaarlening. Om hier correct gebruik van te maken regelt u eveneens vloerisolatie van € 1.400,- zodat u aan de regels van de energiebespaarlening  voldoet.

Kijken we naar de zonnepanelen, dan ziet het financiële plaatje er als volgt uit:

Maandelijks besparing:

  • € 53,-  besparing energiekosten (230 kWh per maand à € 0,23)

Maandelijkse uitgaven:

  • € 56,- (7 jaar aflossing en 2,6% rente volgens annuïteiten)

Per saldo bent u € 3,- per maand kwijt om na 7 jaar met volle teugen te kunnen genieten van gratis stroom via de zonnepanelen.

De energiebepaarlening is een uitstekende manier om zonnepanelen aan te schaffen indien u geen geld beschikbaar heeft of het geld voor andere doeleinden wil gebruiken. U kunt de energiebespaarlening afsluiten via Ikinvesteerslim. Hier vindt u eveneens alle voorwaarden voor zonnepanelen met de energiebespaarlening.