Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Energiebespaarlening zonnepanelen, zonder geld toch opbrengst

Energiebespaarlening zonnepanelenSinds 2014 bestaat er de energiebespaarlening, ook voor zonnepanelen. Dit is een initiatief van het Nationaal Energie bespaarfonds waarbij geld beschikbaar is gesteld om tegen een zeer lage rente een lening aan te gaan voor energiebesparende maatregelen.

Zonnepanelen komen in aanmerking voor de energiebespaarlening met gunstige voorwaarden. Daarbij geldt de regel dat 75% van de lening gebruikt mag worden voor zonnepanelen. Het restant moet gebruikt worden voor andere energiebesparende maatregelen, zoals isolatie, HR-beglazing, CV-ketel etc.

Stel u bent woningeigenaar en u wenst 12 zonnepanelen aan te schaffen die 3.500 kWh per jaar (290 kWh per maand) opbrengen. Hoe zou het financiële plaatje er dan uitzien? Het genoemde aantal zonnepanelen kan het jaarlijkse verbruik dekken. U heeft een offerte ontvangen voor een bedrag van € 5.000,-. Deze zonnepanelen laat u financieren met de energiebespaarlening. Om hier correct gebruik van te maken regelt u eveneens vloerisolatie van € 1.700,- zodat u aan de regels van de energiebespaarlening  voldoet.

Kijken we naar de zonnepanelen, dan ziet het financiële plaatje er als volgt uit:

Maandelijks besparing:

  • € 67,-  besparing energiekosten (290 kWh per maand à € 0,23)

Maandelijkse uitgaven:

  • € 65,- (7 jaar aflossing en 2,5% rente volgens annuïteiten)

Per saldo levert het dus meer op dan dat het u gaat kosten.

De energiebepaarlening is een uitstekende manier om zonnepanelen aan te schaffen indien u geen geld beschikbaar heeft of het geld voor andere doeleinden wil gebruiken. U kunt de energiebespaarlening afsluiten via de volgende link: Energiebespaarlening. Hier vindt u eveneens alle voorwaarden voor zonnepanelen met de energiebespaarlening.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.