Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

Energiebespaarlening zonnepanelen, zonder geld toch opbrengst

Energiebespaarlening zonnepanelenSinds 2014 bestaat er de energiebespaarlening, ook voor zonnepanelen. Dit is een initiatief van het Nationaal Energie bespaarfonds waarbij geld beschikbaar is gesteld om tegen een zeer lage rente een lening aan te gaan voor energiebesparende maatregelen.

Zonnepanelen komen in aanmerking voor de energiebespaarlening met gunstige voorwaarden. Daarbij geldt de regel dat 75% van de lening gebruikt mag worden voor zonnepanelen. Het restant moet gebruikt worden voor andere energiebesparende maatregelen, zoals isolatie, HR-beglazing, CV-ketel etc.

Stel je bent woningeigenaar en je wenst 12 zonnepanelen aan te schaffen die 3.500 kWh per jaar (290 kWh per maand) opbrengen. Hoe zou het financiële plaatje er dan uitzien? Het genoemde aantal zonnepanelen kan het jaarlijkse verbruik dekken. Je hebt een offerte ontvangen voor een bedrag van € 5.000,-. Deze zonnepanelen laat je financieren met de energiebespaarlening. Om hier correct gebruik van te maken regel je eveneens vloerisolatie van € 1.700,- zodat je aan de regels van de energiebespaarlening voldoet.

Kijken we naar de zonnepanelen, dan ziet het financiële plaatje er als volgt uit:

Maandelijks besparing:

  • € 67,-  besparing energiekosten (290 kWh per maand à € 0,23)

Maandelijkse uitgaven:

  • € 65,- (7 jaar aflossing en 2,5% rente volgens annuïteiten)

Per saldo levert het dus meer op dan dat het je gaat kosten.

De energiebepaarlening is een uitstekende manier om zonnepanelen aan te schaffen indien je geen geld beschikbaar hebt of het geld voor andere doeleinden wil gebruiken. Je kan de energiebespaarlening afsluiten via de volgende link: Energiebespaarlening. Hier vind je eveneens alle voorwaarden voor zonnepanelen met de energiebespaarlening.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs