Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie

U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren

Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Gratis zonnepanelen? Jazeker, én met winst.

U heeft geen geld, maar wilt toch erg graag besparen op de energielasten. U wilt het liefst gratis zonnepanelen. U heeft een eigen woning en een mooi dak om zonnepanelen op te plaatsen. Bovendien heeft u voorlopig geen plannen om te gaan verhuizen. Dan kunt u gratis zonnepanelen aanschaffen. Sterker nog, u kunt verdienen aan de zonnepanelen zonder dat er ook maar één euro uw portemonnee verlaat.

Sinds begin 2015 is er namelijk de energiebespaarlening. Woningeigenaren kunnen via het Nationaal Energiebespaarfonds aantrekkelijk geld lenen met rentes van circa 3%, mits het geld gebruikt wordt voor energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen.

In onderstaande berekening laat ik zien wat u netto over kan houden als u zonnepanelen laat financieren met deze energiebespaarlening. We gaan daarbij uit van een situatie dat het dak op het zuiden ligt, en dat er ruimte is voor 16 zonnepanelen. Bovendien gaan we uit van de beste zonnepanelen, het Duitse Conergy die in 2014 in ons testcentrum in Ede de hoogste opbrengst hadden.

gratis_zonnepanelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu zult u wellicht aangeven dat u niet zo’n mooi dak heeft dat gericht is op het zuiden. U heeft wellicht een dak op het oosten of het westen. Ook in die gevallen kunt u jaarlijks een mooie som geld besparen, dus ook dan gratis zonnepanelen. In onderstaand schema kunt u terugvinden wat u jaarlijks bespaart indien uw dak op een andere hellingshoek en andere oriëntatie ten opzichte van het zuiden ligt.

Gratis_zonnepanelen_bij_andere_hoek_orientatie

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.