Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

30% subsidie voor sportverenigingen

sportvereniging-subsidieVoor sportverenigingen is het mogelijk om gebruik te maken van de EDS regeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties. De inschrijvingen voor deze subsidie kunnen gedaan worden tot 29 december 2017 17.00 uur.

Het oorspronkelijke bericht:

Al sinds 2016 krijgen sportverenigingen subsidie voor duurzame maatregelen waaronder zonnepanelen.  De subsidie bedraagt tot 30% van de kosten voor de installatie. Een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar wordt hiermee verlaagd naar 5 jaar.

De subsidie wordt beschikbaar gesteld door de rijksoverheid. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen sportverenigingen en sportstichtingen. De sportvereniging ontvangt 30% subsidie, de sportstichting 15%. Het verschil zit in de BTW die sportverenigingen niet kunnen aftrekken. De maximale subsidie bedraagt 125.000 euro waarbij de kosten niet lager mogen zijn dan 3.000 euro. Dit betekent dat de installatie niet kleiner mag zijn dan circa 10 zonnepanelen.Voorwaarde is dat de vereniging of stichting aangesloten moet zijn bij  het NOC/NSF of bij de landelijke sportvereniging.

 

Voorbeeld:

Een sportvereniging heeft een dak ter beschikking van 70m2. Hierbij is ruimte voor circa 40 zonnepanelen die per jaar circa 10.000 kWh opbrengen. Dit bespaart de sportvereniging 2.000 euro op jaarbasis aan elektra. De kosten voor een dergelijke installatie bedragen circa 15.000 euro waarvoor de vereniging 4.500 euro subsidie ontvangt.  De terugverdientijd wordt hiermee circa 5 jaar in plaats van 7 jaar. Dit betekent dat de vereniging na 5 jaar gratis stroom genereert.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.