Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- & adviesplatform
Bereken snel de mogelijke opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie. Je ontvangt:
  • Een opbrengstberekening op basis van je dak en locatie
  • Vrijblijvend tot 3 offertes op maat met berekening van terugverdientijd
  • Het GRATIS e-book ‘Hoe ben ik de verkoper de baas’
Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor België

Start hier je opbrengstscan:

Klik hier voor Nederland

30% subsidie voor sportverenigingen

sportvereniging-subsidieVoor sportverenigingen is het mogelijk om gebruik te maken van de EDS regeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties. De inschrijvingen voor deze subsidie kunnen gedaan worden tot 29 december 2017 17.00 uur.

Het oorspronkelijke bericht:

Al sinds 2016 krijgen sportverenigingen subsidie voor duurzame maatregelen waaronder zonnepanelen.  De subsidie bedraagt tot 30% van de kosten voor de installatie. Een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar wordt hiermee verlaagd naar 5 jaar.

De subsidie wordt beschikbaar gesteld door de rijksoverheid. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen sportverenigingen en sportstichtingen. De sportvereniging ontvangt 30% subsidie, de sportstichting 15%. Het verschil zit in de BTW die sportverenigingen niet kunnen aftrekken. De maximale subsidie bedraagt 125.000 euro waarbij de kosten niet lager mogen zijn dan 3.000 euro. Dit betekent dat de installatie niet kleiner mag zijn dan circa 10 zonnepanelen.Voorwaarde is dat de vereniging of stichting aangesloten moet zijn bij  het NOC/NSF of bij de landelijke sportvereniging.

 

Voorbeeld:

Een sportvereniging heeft een dak ter beschikking van 70m2. Hierbij is ruimte voor circa 40 zonnepanelen die per jaar circa 10.000 kWh opbrengen. Dit bespaart de sportvereniging 2.000 euro op jaarbasis aan elektra. De kosten voor een dergelijke installatie bedragen circa 15.000 euro waarvoor de vereniging 4.500 euro subsidie ontvangt.  De terugverdientijd wordt hiermee circa 5 jaar in plaats van 7 jaar. Dit betekent dat de vereniging na 5 jaar gratis stroom genereert.

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs