Bereken direct de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
U krijgt:
+ inzicht in de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie
+ vrijblijvende offertes van geselecteerde installateurs vol waardevolle informatie
+ GRATIS e-boek 'Hoe ben ik de verkoper de baas'

Beoordeeld met 5 sterren
Doe de gratis opbrengstscan

Klik hier voor België

Terugleversubsidie zonnepanelen vanaf 2020

Terugleversubsidie de vervanger van salderen?

Terugleversubsidie zonnepanelen? Een nieuwe term of een vervanger van het huidige salderen? Het nieuwe reageerakkoord heeft wel licht het een en ander in petto voor de Nederlandse huishoudens. Daarom hebben wij het een en ander voor u op een rijtje gezet. Nogmaals, de terugleversubsidie is nog niks van zeker, maar de politiek is er dus mee bezig.

Terugleversubsidie zonnepanelen

Hoe werkt de terugleversubsidie?

In het regeerakkoord staat het als volgt beschreven. Als vervanging van de huidige salderingsregeling wordt er vanaf 2020 een terugleversubsidie ingevoerd. Deze biedt de zonnepanelen bezitter een vergelijkbare financiële uitkomst als de huidige salderingsregeling. Kortom, de overheid zal de zonnepanelenbezitter blijven ondersteunen qua financiële zekerheid van hun investering.

Wat betekent de terugleversubsidie voor mij?

De teruglever subsidie betekent zowel voor de huidige zonnepanelen bezitters als voor mensen die zonnepanelen willen aanschaffen dat er investeringszekerheid is. Dat is een goed teken. De exacte invulling moet in de aankomende kabinetsperiode verder worden uitgewerkt.

Welke kosten zijn er vanuit de overheid gemoeid met deze regeling?

De terugleversubsidie is feitelijk niet veel meer dan een verschuiving van financiële middelen. Per saldo gaat het de eerste jaren niks schelen en op termijn gaat het wel geld besparen voor de overheid. Geschat wordt ruim 600 miljoen. Dat wil zeggen dat de terugleversubsidie er voor gaat zorgen dat mensen die goed bezig zijn met zonnepanelen er niet op achteruitgaan. De gebruiker van met name fossiele energie gaat meer betalen. Het gasverbruik wordt dus zwaarder belast, omdat deze een hogere CO2 uitstoot heeft.

Hoe ziet mijn energierekening er verder uit?

In het kort gaat de energiebelasting stijgen. Er zijn al enkele partijen die deze plannen van de overheid hebben doorgerekend. Huishoudens gaan gemiddeld ongeveer 200 euro per jaar meer betalen. Met name de belasting op het gasverbruik gaat omhoog. In een voorbeeld van een gemiddeld gezin met een energieverbruik van 3500 kWh en 1500 m3 gas gaan de belastingen omhoog van circa 570 euro per jaar naar 770 euro per jaar. De procentuele stijging van het gasverbruik komt daarmee op bijna 34%.

Kortom, deze vervanger van het salderen is een goed teken voor zonnepanelen.

Wilt u weten wat de subsidie voor zonnepanelen in 2018 is? Lees dat hier: subsidie zonnepanelen 2018

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.