Zonnepanelen.net Hét grootste vergelijk- en adviesplatform

Terugleversubsidie zonnepanelen vanaf 2020

Terugleversubsidie zonnepanelen? Een nieuwe term of een vervanger van het huidige salderen? Het nieuwe reageerakkoord heeft wel licht het een en ander in petto voor de Nederlandse huishoudens. Daarom hebben wij het een en ander voor je op een rijtje gezet. Nogmaals, de terugleversubsidie is nog niks van zeker, maar de politiek is er dus mee bezig.

 

UPDATE: lees hier een update met de laatste info over de salderingsregeling.

 

 

Hoe werkt de terugleversubsidie?

Terugleversubsidie zonnepanelen

In het regeerakkoord staat het als volgt beschreven. Als vervanging van de huidige salderingsregeling wordt er vanaf 2020 een terugleversubsidie ingevoerd. Deze biedt de zonnepanelen bezitter een vergelijkbare financiële uitkomst als de huidige salderingsregeling. Kortom, de overheid zal de zonnepanelenbezitter blijven ondersteunen qua financiële zekerheid van hun investering.

 

 

 

 

 

Wat betekent de terugleversubsidie voor mij?

De teruglever subsidie betekent zowel voor de huidige zonnepanelen bezitters als voor mensen die zonnepanelen willen aanschaffen dat er investeringszekerheid is. Dat is een goed teken. De exacte invulling moet in de aankomende kabinetsperiode verder worden uitgewerkt.

Welke kosten zijn er vanuit de overheid gemoeid met deze regeling?

De terugleversubsidie is feitelijk niet veel meer dan een verschuiving van financiële middelen. Per saldo gaat het de eerste jaren niks schelen en op termijn gaat het wel geld besparen voor de overheid. Geschat wordt ruim 600 miljoen. Dat wil zeggen dat de terugleversubsidie er voor gaat zorgen dat mensen die goed bezig zijn met zonnepanelen er niet op achteruitgaan. De gebruiker van met name fossiele energie gaat meer betalen. Het gasverbruik wordt dus zwaarder belast, omdat deze een hogere CO2 uitstoot heeft.

Hoe ziet mijn energierekening er verder uit?

In het kort gaat de energiebelasting stijgen. Er zijn al enkele partijen die deze plannen van de overheid hebben doorgerekend. Huishoudens gaan gemiddeld ongeveer 200 euro per jaar meer betalen. Met name de belasting op het gasverbruik gaat omhoog. In een voorbeeld van een gemiddeld gezin met een energieverbruik van 3500 kWh en 1500 m3 gas gaan de belastingen omhoog van circa 570 euro per jaar naar 770 euro per jaar. De procentuele stijging van het gasverbruik komt daarmee op bijna 34%.

Kortom, deze vervanger van het salderen is een goed teken voor zonnepanelen.

Wil je weten wat de subsidie voor zonnepanelen is? Lees dat hier: subsidie zonnepanelen

 

Heb je nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik en de ligging van je dak bepalen de besparing. Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen voor jouw situatie? Doe de gratis opbrengstscan.

Wil je meteen in contact komen met 3 erkende installateurs actief in je buurt voor een zonnepanelen offerte op maat, vraag dan direct offertes aan via onderstaand formulier.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kom gratis en vrijblijvend in contact met erkende zonnepanelen installateurs actief in je buurt. Je ontvangt tot 3 offertes, inclusief advies op maat.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs