Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)
Gratis opbrengstscan
Marcel maakt uw opbrengstscan
Opbrengstcalculatie in kWh voor uw situatie - Max. 3 vergelijkende offertes (Voorbeeld.pdf)

Subsidie zonnepanelen 2020

In 2020 zijn er voor consumenten geen landelijke aankoopsubsidies voor zonnepanelen. Maar gelukkig zijn er heel veel andere mogelijkheden waardoor het zeker aantrekkelijk is om zonnepanelen te kopen. Wellicht zijn er gemeentes bij u in de regio met subsidieregelingen of speciale gunstige leningen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de BTW over je investering terug te vragen. Om alles even te verduidelijken zullen we alle interessante mogelijkheden voor een subsidie voor zonnepanelen in 2020 op een rijtje zetten.

Lokale subsidie zonnepanelen 2020

Sinds 2013 zijn er al geen landelijke subsidies meer voor het aanschaffen van zonnepanelen. Maar wellicht zijn er plaatselijke gemeentes die eigen subsidieregelingen hebben. Op energiesubsidiewijzer staat een actueel overzicht van gemeentelijke regelingen. Soms hebben gemeentes ook regelingen die niet te vinden zijn op de energiesubsidiewijzer. Als inwoners bijvoorbeeld gezamenlijk zonnepanelen willen kopen dan wordt dit zeer gestimuleerd. De subsidie geldt dan niet voor het aanschaffen van de zonnepanelen maar voor het organiseren van een gezamenlijke actie. Informeer daarom altijd bij een lokaal energieloket, er is namelijk altijd meer mogelijk dan je denkt.

Zonnepanelen subsidie 2020

BTW teruggave

Vanaf 2020 verandert er het een en ander in de BTW-regelgeving. De KOR (kleineondernemersregeling) krijgt namelijk een wijziging. Voor de teruggave van de BTW op zonnepanelen zal er niets veranderen. De wijziging zit hem vooral in de ontheffing die na de teruggave aangevraagd moet worden. Mocht je beroep hebben gedaan op de KOR 2020 dan dient u een deel van de BTW op de factuur van de zonnepanelen terug te betalen. Het gedeelte dat je terug moet betalen bedraagt 20% per kalenderjaar. Voor meer informatie over deze regeling bekijk dan: zonnepanelen-kor-2020

Terugleversubsidie

In 2020 krijgen we te maken met een subsidieregeling voor zelf opgewekte stroom. Met de terugleversubsidie betaal je over de zelf opgewekte stroom geen energiebelastingen, btw en leveringskosten. Hierdoor kun je de kosten van je eigen energierekening erg laag houden. Dit is dus erg voordelig. De stroom die je niet zelf verbruikt lever je terug aan het energienet. Daar ontvang je een terugleversubsidie voor per opgewekte kWh. Een klein deel van het bedrag krijg je vergoed door de energieleverancier, en de rest vergoed de overheid.

Energiebespaarlening

Mocht je zelf niet over de financiële middelen beschikken om zonnepanelen te kunnen kopen dan kun je een energiebespaarlening afsluiten. Met deze lening kun je je zonnepanelen installatie financieren. Maar de voorwaarde hiervoor is dat je dit moet combineren met een andere duurzame maatregel. Met een energiebespaarlening mag je maximaal 75% van het totale leenbedrag gebruiken voor zonnepanelen. De overige 25% moet besteed worden aan een andere duurzame maatregel. Voor meer informatie over deze maatregelen kun je energiebespaarlening raadplegen.

Heeft u al zonnepanelen? Zo verhoogt u het rendement!

Als u al zonnepanelen heeft profiteert u al van lagere energiekosten. Wist u dat u nog meer kunt verdienen door BTW terug te vragen?. En als u benieuwd bent naar de prestaties van uw zonnepanelen kunt u de prestatiecheck uitvoeren. Als u het rendement van uw zonnepanelen optimaal wilt houden, dan is onderhoud van de zonnepanelen essentieel. Lees hier meer over het onderhoud.


Heeft u nog geen zonnepanelen?
Bereken eenvoudig hoeveel u kunt besparen.

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing.

Bent u benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in uw situatie? Doe hier de opbrengstscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen.